Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

כן, כמה נמוך אפשר לרדת, במחיר הכוונה. ה- T2 plus מנסות להיות הכי שימושיות שאפשר בשביל המחיר הכי נמוך שאפשר. ...


על היצרן 

Bluedio היא חברה סינית אשר מתרכזת באוזניות ורמקולים ניידים. בדומה לרוב החברות בסגנון, ההיצע כולל דגמים זולים שמיועדים להוות תמורה למחיר ולא כמוצרים לאודיופיל המצוי. היצע האוזניות רחב ומעט מבלבל, כאשר כמעט כל הדגמים עובדים בתקן ה- Bluetooth. 

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

על האוזניות 

Bluedio? מי שמע עליהם בכלל? מבחינתי הכל התחיל כאשר חיפשתי אוזניות זולות למכון כושר אשר כוללות נגן מוזיקה מובנה. פשוט רציתי אוזניות שאינן In Ear וכאלה שיאפשרו לי לשמוע מוזיקה ללא צורך במכשיר הטלפון. החיפוש הביא, כצפוי, להרבה תוצאות, אבל שם אחד שכל הזמן חזר על עצמו היה Bluedio. אמנם מדובר בחברה סינית, אבל לא חסר סקירות על האוזניות שלהם, מה שגרם לי להבין שלא מדובר פה בחתול בשק. 

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

ה- T2 plus קיימות במספר גרסאות, כאשר ההבדלים העיקריים מתרכזים בסוג הפדים, On Ear או Over Ear, למרות שלמיטב ידיעתי הפדים בדגם ה- Over Ear לא באמת מקיפים לגמרי את האוזניים, כאשר הנתון השני הוא חריץ לכרטיס זיכרון אשר משמש את נגן המוזיקה הפנימי של האוזניות. טווח המחירים נופל על איזור ה- 20-40$ תלוי בדגם ובמצב רוח של החנות הסינית שמוכרת אותן. 

אז מה מקבלים בשביל המחיר הנמוך למדי? אוזניות On Ear אלחוטיות בתקן ה- Bluetooth, אופצייה לשימוש חוטי בעזרת הכבל שכלול בחבילה, נגן מוזיקה מובנה ורדיו. מה שכן, יש פה מספר מגבלות – הנגן מוזיקה אינו כולל שום סוג של תצוגה והשליטה היחידה שיש היא העברת קטע קדימה/אחורה. לא, אין אפילו מתג שמאפשר דילוג בין ספריות או Playlists. כנ"ל לגבי הרדיו שמעבר לקליטה לא מרשימה, גם לא נוח לשימוש. 

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

איכות הבניה של ה- T2 Plus דווקא לא רעה. אמנם העיצוב מעט מצועצע, האוזניות עצמן מרגישות פלסטיקיות למדי והמתגים מרגישים מאד זולים ורופפים, אבל קשה להתלונן במחיר הזה. בנוסף, האוזניות כוללות פדים מסתובבים, מה שמאפשר לאחסן אותן יותר בנוחות איפה שתרצו, למעט בתוך נרתיק נשיאה, שכן זה אינו מסופק בחבילה, אבל כן יש מבחר של ארבעה צבעים: שחור, לבן, אדום וכחול, כאשר בחבילה ישנו גם כבל Micro usb לטעינה של האוזניות. 

מבחינת נוחות, ה- T2 plus הן יצור מוזר. אם אני משתמש בהן בצורה "הנכונה" אז לא, הן לא נוחות עקב חוסר בצידוד של כל צד, אבל אם אני הופך אותן, כלומר מניח אותן ככה שהסימון של צד שמאל יושב על אוזן ימין וההיפך, אז הן הרבה יותר נוחות כי אז כל צד יותר מתאים לזווית של האוזניים… עקב היותן אוזניות On Ear, החסרונות של התצורה הזו עדיין מתקיימים, מה שאומר שמרגישים לחץ וחום על האוזניים די מהר. בהיבט הטכני, ה- T2 plus משתמשות בדרייבר דינמי יחסית גדול בקוטר 57mm (זה חרוט על האוזניות עצמן במידה ותשכחו), בעלות עכבה נמוכה של 16Ω ורגישות של 110dB

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

מדידות

הגרף:

  • Frequency Response: על היענות התדרים אפשר לקרוא כאן. ניתן לראות בגרף דברים כגון האיזון הטונאלי של האוזניות, כמה נמוך הן יורדות בבסים, האם ישנם רזוננסים לא רצויים, ועוד.
  • Impedance: על עכבה אפשר לקרוא כאן.

מקרא:

  • ציר מאוזן: ציר התדרים כאשר הבסים (Bass) מצד שמאל, מידריינג' (Midrange) באמצע, וטרבל (Treble) מצד ימין.
  • ציר מאונך שמאלי: הפרשי עוצמה בדציבלים (dB). המספרים בגרף אינם מעידים על העוצמה האמיתית, אלא רק על ההפרשים.
  • ציר מאונך ימני: נתון העכבה באום (Ω).

סוגי גרפים:

  • גרף אדום: מייצג את ה Frequency Response של צד ימין.
  • גרף כחול: מייצג את ה Frequency Response של צד שמאל.
  • גרף שחור: מייצג את העכבה. 

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

Frequency Response: תוצאה כאוטית למדי, אבל ישנה התאמה לא רעה בין צד שמאל וימין. 

Impedance: לאוזניות יש עכבה יחסית יציבה שנעה מעט מתחת ל- 20Ω.  

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

האזנה 

ציוד: 

  • ממיר DAC משולב עם קדם מגבר: Burson audio HA-160D.
  • Samsung Note Edge. 

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, האוזניות יכולות להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם האוזניות נשמעות לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין להן.
 

ה- T2 plus מצד אחד מפתיעות אותי, ומצד שני ממש לא. ההפתעה מגיעה בדמות סאונד שלא מאבד את העשתונות בשניה שהווליום עולה, אבל מצד שני חתימת הסאונד עצמה צפוייה למדי. רוב אוזניות ה- On Ear שהיו אצלי לסקירה כללו בס מודגש ומצגת יבשה בתדרים הגבוהים, וה- T2 plus לא רק שאינן יוצאות דופן, אלא גם אלו שעושות את זה הכי גרוע ששמעתי עד עכשיו. 

אז רגע, הן נשמעות על הפנים? לא, לא לזה התכוונתי, אבל גם לא לצפות למשהו סטייל ה- Sine של Audeze, שעולות לפחות פי עשרים… חובבי בס יקבלו אותו בשפע, אבל יותר לכיוון הפאנצ'י ולא לכיוון המאוזן או עמוק וטופח. המידריינג' די מרוחק, אבל לא סטייל ישיבה בשורה האחרונה, כאשר התדרים הגבוהים, תכינו בקבוק מים, יבשים כמו מדבר סהרה. יש מצב שחלקכם אפילו יורידו את האוזניות מהראש כדי לבדוק שאין משהו שמכסה את החלק הפנימי שלהם. 

הקלטות איכותיות הן תוכן די מבוזבז על ה- T2 plus, אבל דווקא הקלטות מודרניות, אלה מהסוג המחוספס עם טווח דינמי מקומפרס, יכולות להרוויח מהסידור הזה, וזה דווקא הגיוני בהתחשב בקהל היעד של ה- T2 plus. גם ההקלטות הכי בהירות ומעצבנות נשמעו רגועות למדי על האוזניות האלה, וזה שימושי גם למי שאוהב להאזין בעוצמות גבוהות, פשוט מכיון שה- T2 plus דווקא מתמודדות עם זה לא רע. 

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

בכל הקשור לאיכות הסאונד בשימוש אלחוטי/חוטי או דרך הנגן הפנימי, אני שמח לבשר שכל המצבים נשמעים זהה. מי שמעוניין יכול להוריד אפליקציה ג'נרית בשם ISSC, אשר כוללת EQ בסיסי שנשמר בזיכרון של האוזניות, ככה שאם משדכים את האוזניות למכשיר אחר, ה- EQ עדיין עובד ללא צורך באפליקציה, למעט בשימוש חוטי. הבעיה היא שמצבי ה- EQ שניתן לבחור לא באמת עושים מי יודע הבדל לטובה, אבל זה עדיף על לא כלום. מי שמתכוון לשדך את האוזניות רק למכשיר הטלפון, שזה כמעט כולנו בעצם, יכול להשתמש ב- EQ לבחירתו על מנת לכייל את הסאונד במידה ויש צורך בזה. 

מה לגבי המתחרים? האמת היא מעולם לא סקרתי אוזניות בקבוצת המחיר הזו, בטח לא כאלה שהן אלחוטיות. מה שכן, Bluedio הם לא היצרן הסיני היחיד שמציע אוזניות בסגנון הזה ובקבוצת המחיר הזו, הם פשוט מעט יותר מוכרים בתוך כל ים התוצרת הסינית הסטנדרטית. בנוסף, שווה אולי לבדוק  גם את הדגמים היותר "יקרים" שלהם. 

מבחינת התאמה לציוד, האוזניות מיועדות בראש ובראשונה לשימוש אלחוטי, ובמובן הזה הן מתפקדות יפה וגם מגיעות לעוצמות האזנה נאות. שימוש חוטי הביא לתוצאות טובות גם עם הטלפון, כאשר השימוש במגבר חיצוני היה מיותר לגמרי.

Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?

סיכום 

נו? אז האם מדובר בעסקת המאה? מבחינה טכנית, כן. מבחינה מעשית, תלוי במשתמש ובצרכים שלו. עם ה- T2 plus אתם מקבלים בתאוריה אוזניות On Ear אלחוטיות בתקן Bluetooth, כבל למקרה שצריך, נגן מוזיקה מובנה ורדיו. בפועל מקבלים אוזניות On Ear זולות שדווקא לא הולכות להתפרק לכם ביד, נוחות שימוש לא מרשימה, חתימת סאונד מאד ספציפית שמיועדת לחובבי בס מודגש וטרבל יבש, נגן מוזיקה מובנה מאד מאד בסיסי ורדיו לא שימושי. מי שמחפש אוזניות "עבודה" זולות, כאלה שאפשר לטחון במכון כושר או להביא כמתנה לאחיינים, אולי ה- T2 plus הן הפיתרון. 

Bluedio T2 plus – מחיר מומלץ לצרכן:$20-40 כולל משלוח.

קישור לרכישה מאתר Gearbest.

לדיון בנושא: Bluedio T2 plus – כמה נמוך אפשר לרדת?


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:00
  /  
28.03.2017
  
מאת: איתי חזום

1