אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

איכות הסאונד כמו של דגמי הדגל, אבל המחיר נמוך יותר כי אין לאוזניות ANC והקייס פשוט יותר. הכירו את אוזניות ...


הקדמה

בניגוד להרבה חברות אחרות, Sennheiser נדמה שנוקטת בגישה שנראית מעט בוגרת יותר כאשר זה מגיע לאוזניות ה- TWS מתוצרתה. החברה הציגה עד היום רק 2 דגמי אוזניות שנחשבות לדגמי דגל עם תג מחיר פרימיום של 1249 ₪, דבר שדי מנע מרבים להתחדש בזוג כזה. דגם ה- Sennheiser Momentum True Wireless היה הראשון והציג איכות אודיו מעולה כראוי לאוזניות ה- TWS הראשונות מבית החברה. דגם ממשיך הדרך, ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2, שמר על איכות אודיו דומה אך הכיל בנוסף גם שיפורי סוללה, גודל קטן יותר ו- ANC.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

מימין: Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2
באמצע: Sennheiser CX 400BT (ונושא הכתבה)
משמאל: Sennheiser Momentum True Wireless

הדגם החדש וזה שעומד לפנינו, מחסיר את יכולת ה- ANC ומפשט מעט את הקייס, דבר שמוריד את עלות האוזניות לכדי 849 ₪, עלות שעוזרת לפתוח הרבה יותר דלתות של קונים פוטנציאלים.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BTשימו לב כיצד הקייס של ה- CX 400BT נראה פשוט יותר, אבל כאשר זה מלווה בתג מחיר משמעותית נמוך יותר כמו כאן, אני מקבל את זה בברכה.

 

בתוך קופסת האוזניות ניתן למצוא:

  • זוג אוזניות TWS.
  • קייס טעינה.
  • כבל USB-A to USB-C באורך 25cm.
  • 4 זוגות של Ear Tips כאשר גודל ה- M כבר מורכב על האוזניות.
  • ניירת.

   

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

עיצוב

נתחיל בעיצוב, אם התרגלתם עם דגמי ה- MOMENTUM לקייס מהודר מצופה בד, ל- CX 400BT (שימו לב שגם שם הדגם פחות נוצץ) יש קייס מפלסטיק, אבל לא פשוט כמו ה- Tronsmart Apollo Bold, אלא כזה שעשוי מפלסטיק מעט איכותי יותר. אם שמים את הקייס של ה- MOMENTUM מול זה של ה- CX 400BT, הראשון בפירוש משדר פרימיום, ה- CX 400BT ממש לא. אפשר להגדיר אותו כפונקציונאלי בלי קישוטים מיותרים.

 

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT
קייס פונקציונאלי בלי קישוטים מיותרים

 

באחורי הקייס נמצא שקע טעינה USB-C ובצד ימין יותר כפתור קטן שלחיצה עליו תדליק למשך 5 שניות את נורת ה- LED אשר תציג את אחוזי הסוללה בקייס:

  • ירוק קבוע עבור טעינה מלאה.
  • הבהוב צהוב עבור טעינה
  • אדום עבור מצב סוללה נמוך מאוד.
  • הבהוב אדום מציין תקלה באחת האוזניות.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

 

הקייס עם מכסה קפיצי בעל סגירה מגנטית מספקת ובפנים נמצא את זוג אוזניות ה- TWS החדשות. ה- CX 400BT בעלי עיצוב מרובע עם שוליים עגולים, אלו אוזניות בפירוש גדולות כמו דגמי ה- MOMENTUM ויבלטו מעט מצדדי הראש, אין סיכוי למשל שתצליחו לשים קסדה מבלי שהאוזניות יעופו לכם. לא כולם יתחברו לעיצוב המרובע של האוזניות, יש להן מראה מעט אגרסיבי למרות הקימורים והחזות הרבה יותר סולידית לעומת דגמי ה- MOMENTUM בשל השימוש במראה כמעט שחור לחלוטין ורק הלוגו של Sennheiser בצבע כסוף.

 

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT
הפתח הקטן שניתן לראות באוזניה הימנית מתחת ללוגו הוא עבור אחד המיקרופונים.
הפתח הקטן שמופיע בצידי האוזניות הינו עבור שיפור האקוסטיקה של הדרייבר באוזניה.

 

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

האוזניות מרובעות עם הלוגו של Sennheiser בצבע כסוף.
לא כולם יתחברו לעיצוב המרובע עם הקימורים ויעדיפו עיצבו עגול יותר.

 

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT


אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT
שני העיגולים החיצוניים הינם המגנטים שתופסים את האוזניה בקייס. שני העיגולים הקטנים יותר במרכז משמשים לטעינה.

 

 אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT
האוזניות אומנם נראות גדולות ממבט ראשון, אבל כשמשווים אותם ל-2 דגמי ה- Sennheiser שקדמו לכן…

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

… רואים כי אין כאן הבדל גדול בגודל, Sennhesier פשוט עושה אוזניות גדולות, למרות שהדרייבר הוא רק 7mm.

 

אלו לא אוזניות יעודיות לספורט, הן לא מכילות סנפיר או עיצוב ארגונומי מיוחד לאחיזה טובה באוזן וגם לא אסמכתת IP כלשהיא. אני גם לא חושב שהייתי ממליץ לרוץ איתן, אלו יותר אוזניות שמיועדות עבור שימוש משרדי, בבית ובנסיעות.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

מימין לשמאל:
Tronsmart Apollo Bold
Jabra Elite Active 75t
Sennheiser Momentum True Wireless
Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2
Sennheiser CX 400BT (ונושא הכתבה)

 

סוללה

מבחינת זמן סוללה, לאוזניות זמן סוללה של 7 שעות לערך בעוצמת שמע של 50% ועוד 2 מחזורי טעינה מלאים מהקייס, דבר שמביא את זמן הסוללה לכדי 20 שעות. לא מרשים כמו 39 השעות של ה- Creative Outlier Gold או 28 שעות כמו ה- Jabra Elite Active 75t. למעשה, זהו זמן סוללה אפילו נמוך יותר מזה של ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 שם הסוללה מספיקה לכדי 28 שעות בסך הכל. כל אוזניה מכילה סוללה בגודל של 54-60mAh ואילו הקייס עם סוללה של 400-420mAh.

מעט מאכזב, אבל ניתן איכשהו להבין את Sennheiser שמנסה לבדל את הדגם הזה לעומת דגמי הדגל.

טעינה מלאה של האוזניות דורשת 90 דקות וטעינה של 15 דקות תעניק שעה של שימוש.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

הקייס יחד עם האוזניות מספקים זמן סוללה של 20 שעות.

מימין: Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2
באמצע: Sennheiser CX 400BT (ונושא הכתבה)
משמאל: Sennheiser Momentum True Wireless

שימוש באוזניות – אתם תשנו את האוזניות שיתאימו לכם ולא ההפך

עם הדלקת האוזניות, הן אוטומטית ינסו להתחבר למכשיר האחרון אליו הן היו מחוברות. יש לאוזניות זכרון של עד ל- 8 מכשירים וכל המכשירים האלו מופיעים באפליקציה, אז אם אתם רוצים לעבור תוך כדי שימוש בין הטלפון שלכם למחשב או הטאבלט, פשוט תבחרו אותו באפלקיציה ואחרי כמה שניות האוזניות ינותקו מהמכשיר הנוכחי אליהן הן מחוברות כרגע ויעברו למכשיר שבחרתם. שימו לב כי זה לא Bluetooth Multipoint, שם תהליך ההעברה בין המכשירים הוא יותר שקוף ואוטומטי.

הדבר די מוזר שיכולת ה- Multipoint לא הוצגה באוזניות, במיוחד מכיוון שה- Sennheiser Momentum Wireless 3 כן תומכות בזה למשל. איזה אוזניות TWS תומכות בזה? ה- Jabra Elite Active 75t למשל.

האוזניה הימנית נחשבת ל- Master, כלומר היא זאת שמקיימת את חיבוריות ה- Bluetooth 5.1 לטלפוןמחשב וגם את חיבוריות ה- Bluetooth לאוזניה השמאלית שנחשבת ל- Slave. ניתן להשתמש באוזניה הימנית בצורה עצמאית ללא השמאלית, שימושי כאשר עבור שיחות טלפון או שימוש בסייען הקולי.

כל תפעול האוזניות נעשה על ידי מגע בחלקן החיצוני. החברה שילבה כאן כמו בדגם הקודם שלה פידבק סוני למגע, כלומר אתם שומעים ביפ קטן על כל מגע באוזניות. למה זה טוב? תחשבו שאתם רוצים להריץ שיר שדורש לחיצה כפולה. כאשר יש לכם פידבק סוני על כל לחיצה, אתם יודעים בדיוק אם המגע שלכם נלחץ וחוסכים טעויות, משהו שקורה לפעמים עם הדור הראשון מדגם Sennheiser Momentum True Wireless או עם אוזניות מגע אחרות שחסרות כל פידבק כזה. זוהי תכונה מצויינת שצריכה להיות מאומצת על ידי כל יצרני האוזניות שעושים שימוש במגע עבור תפעול האוזניות. משטח המגע כאן איכותי וקולט את הנגיעות גם אם הידיים מעט לחות. לא הבחנתי בנגיעות False, משהו שאני חווה לעיתים רחוקות עם ה- Sennheiser Momentum True Wireless.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT
תפעול האוזניות נעשה על ידי מגע עם פידבק סוני – זה עובד מצויין.

 

ברירת המחדל עבור תפעול האוזניות נעשה על ידי מערכת לחיצות כפולות ומשולשות וגם לחיצות ארוכות עבור שינוי עוצמת השמע, אבל זוהי לא התנהגות ברזל קבועה. ניתן לשנות את ההתנהגות של הלחיצות דרך האפליקציה וזה מצויין, במיוחד אם אתם מגיעים מאוזניות אחרות וכבר התרגלתם להתנהגות מסויימת.

אם אנחנו כבר מזכירים את האפליקציה, כדאי לציין כי כל האוזניות האלחוטיות מבית Sennheiser עושות שימוש באותה אפליקציה שנקראת Smart Control שגם תאפשר לכם לבצע עדכוני קושחה ולכוון קלות את פרופיל השמע של האוזניות דרך EQ בעל 3 טווחי תדרים. אין כאן פרופילים מוכנים מראש של EQ כמו בהרבה אפליקציות אחרות, אבל זה לא נורא, לרוב אנשים בכלל לא משנים את ברירת המחדל ומשאירים הכל על שטוח. צריך לציין כי שימוש ב- EQ מוריד בצורה לא משמעותית מעט מזמן הסוללה.

השוס באפליקציה מבחינתי זה כאמור היכולת לשנות את מערכת הלחיצות לפי ההעדפות האישיות שלכם.

 

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BTאחד הדברים המשמעותים שמאפשרת לכם האפליקציה התואמת היא החלפת הלחיצות שיבצעו את הפקודות שאתם בוחרים, הלוואי וכל היצרנים היו מאפשרים את זה.

  

האוזניות תומכות ב- Bluetooth 5.1, אחד היתרונות של הפרוטוקול החדש הוא צריכה נמוכה יותר של זרם במידה ויש לכם טלפון תומך. יתרון נוסף של הפרוטוקול הוא צימוד מהיר יותר לטלפון ואפשרות של דיווח על מקום האוזניות ביתר דיוק, הדבר יאפשר אופציה של Find My Device דרך האפליקציה, זוהי אופציה שלא קיימת כרגע, אבל ייתכן וזה יתווסף בעתיד – בכל מקרה, תמיכה לזה בפרוטוקול כבר יש.

האוזניות תומכות בפורמים SBC, AAC, aptX שחשובים במיוחד כאשר אנחנו צופים בתכני וידאו ורוצים אודיו מסונכן. מאוזניות פרימיום בתג המחיר של Sennheiser, ציפיתי לתמיכה ב- aptX HD, זהו תקן Bluetooth לאודיו שמסוגל להעביר 24b/48Hz עם דחיסה של 4:1 בקצב נתונים של 576Kbps. יש כבר די והותר טלפונים עם תמיכה כזאת, כמו Redmi Note 9 Pro, Poco F2 Pro, OnePlus 8/Pro, LG V60 ThinQ ואחרים (אין אגב תמיכה לפורמט במכשירי Apple).

בכל אופן, האוזניות חסרות את התמיכה וזה מאוד חבל, במיוחד כאשר יש ל- Sennheiser אוזניות In-Ear אחרות עם תמיכה ב- aptX HD כמו ב- Sennheiser HD1. 

 

איכות שמע

מי ששוקל לקנות את האוזניות ישמח לשמוע כי איכות השמע כאן היא זהה לזאת של ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2, כן, הדרייבר זהה וגם כן האלקטרוניקה דומה.

סונית, האוזניות נשמעות נפלאה, בהירות נפלאה ולא צורמת עם מידים ברורים והבאס עשיר בעומק עם המון רבדים ומבלי להשמע בומי. האם השמע מדוייק ונקי? בהחלט, הבאסים לא נשמעים כאילו הם השתלטו, אלא ממוקדים בטווח בו הם צריכים להיות. פרופיל השמע גדול וכיפי, ממש מרגישים כיצד כל הראש שלכם מתמלא בסאונד איכותי שיגרום לכם להמשיך ולהאזין עוד ועוד.

  

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BTהאוזניות מגיעות לעוצמת שמע ממש חזקה, לא עברתי יותר מ- 60% לערך.

 

עוצמת השמע כאן מגיעה ממש גבוה, כל כך גבוה שאני לא חושב שעברתי 60% לערך מעוצמת השמע האפשרית.

עבור שיחות טלפון וזום, הבן שלי שרגיל שאני מבצע מולו את כל הבדיקות האלו, ציין כי באוזניות שומעים מעט טוב יותר לעומת הספיקר המובנה בטלפון. בידוד רעשי הסביבה די בינוני, אבל קולות הדיבור ברורים מספיק על מנת לקיים שיחת טלפון מבלי שהצד השני יהיה חסר סבלנות בשל איכות שמע נמוכה. האוזניות עושות שימוש ב- 2 מיקרופונים בכל אוזניה עבור קליטת שמע הדובר והשמע הסביבתי עבור ביטול הרעשים.

 

המתחרים הבולטים

בטווח המחיר של עד 849 ₪ יש מספר מתחרים בולטים בשוק, הראשון הוא ה- Jabra Elite Active 75t, אוזניות קלות יותר, קטנות יותר, נתפסות טוב יותר באוזן, בעלות Multipoint וגם קיבלו לאחרונה יכולת ANC דרך עדכון קושחה.

גם ה- Sony WF-1000XM3S מהוות אופציה ראויה ביותר, עם ANC מהמובילים בשוק, זמן סוללה מרשים ואופציה שמישה של Quick Attention.

במחיר עוד יותר זול יש גם את ה- Apple AirPods 2 שמהוות היום כמעט רכישה בטוחה לכל מי שיש אייפון.

 

השוואה בין ה- Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 ל- Sennheiser CX 400BT

מכיוון שה- CX 400BT מהווה גרסה תקציבית יותר של ה- MOMENTUM True Wireless 2, יותר מהגיוני לקיים השוואה בינהם על מנת להבין על מה מוותרים.

  • מבחינת איכות שמע, האוזניות זהות, הן עושות שימוש באותו דרייבר דינאמי בגודל 7mm.
  • העיצוב הארגונומי של האוזניות זהה.
  • האפליקציה עם ה- EQ ושינוי המחוות נתמכת ב- 2 הדגמים.
  • תמיכה בפורמטים של SBC, AAC, aptX – זהה.

אז איפה היתרונות של ה-  MOMENTUM True Wireless 2 שבגללן הוא יקר יותר?

  • קייס מהודר יותר.
  • סוללה של 28 שעות לעומת 20 ב- CX 400BT.
  • יכולת ANC.
  • יכולת Transparent Hearing, כלומר אפשרות של העברת שמע סביבתי לאוזניות, שימושי בשדות תעופה, רכבת או כשאתם בחוץ ולא רוצים להיות מנותקים מהסביבה.
  • יכולת Smart Pause, כלומר הסרה של אחת מהאוזניות תבצע Pause למוזיקה.
  • אסמכתת IPX4 עבור הגנה מנתזי מים.

האם היתרונות האלו מצדיקים מחיר גבוה יותר של 50% לערך? על זה רק אתם יכולים לענות.

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

 מימין לשמאל:
Tronsmart Apollo Bold
Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2
Sennheiser CX 400BT (ונושא הכתבה)
Sennheiser Momentum True Wireless
Jabra Elite Active 75t

  

בשורה התחתונה

ל- Sennheiser יש מוניטין של יצרנית עם איכות אודיו מעולה. הבעיה שסדרת ה- MOMENTUM יקרה יחסית, דבר שגורם להרבה אנשים לוותר מראש עליהן. המשימה שעמדה בפני Sennheiser היתה מאוד ברורה, להציג אוזניות תקציביות יותר מבלי לוותר על הדבר היחיד שגורם לאנשים מראש לבחור אותן – איכות הסאונד.

חברת Sennheiser קלעה בול עם ה- CX 400BT, זהו דגם שקשה להתאכזב ממנו, איכות הקול כאן פנטסטית וזה מתקבל בהבנה כאשר הפשרות שיש לנו כאן זה קייס פשוט יותר, אבל האם זה עדיין מתקבל בהבנה כאשר אנחנו גם מוותרים על ANC? כאשר יש מתחרים בעלות דומה ופחות שכן מכילים את זה?

חברת Sennheiser מעולם לא שמה על עצמה דגל להיות הכי זולה בשוק, זוהי חברת פרימיום שמתמחרת את עצמה בהתאם ואומנם היא לא מציגה את כל סט התכונות במחיר הכי נמוך, אבל היא כן דואגת להיות מהמובילות בשוק עם איכות סאונד פנומנלית.

מחיר צרכן מומלץ – 849 ₪

לרכישה בצבע שחור | לבן.

לדיון בנושא: אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT

אוזניות TWS מדגם Sennheiser CX 400BT


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:45
  /  
17.10.2020
  
זיו רוזנפלד

1