מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

עם סוויצ'ים שנבנו In-House ושילדת אלומיניום, HyperX רוצה להיות מקלדת הגיימינג הבאה שלכם.  


הקדמה

חברת HyperX מרחיבה את סדרת מקלדות ה- Alloy שלה עם דגם ה- Origins שהוצג כבר בתערוכת COMPUTEX TAIPEI שנערכה במאי-יוני 2019. הדבר המיוחד במקלדת הוא המימוש של סוויצ'ים שנבנו על ידי מפרט של HyperX במיוחד ונקראים Linear Red. לרוב החברות משתמשות בסוויצ'ים קיימים של יצרנים כמו Kailh, Outemu, Matias, Gateron ואחרים ופשוט משנים אותם על מנת לעצב יחודיות מסויימת. חברת HyperX מצידה לא חושפת מי היצרן של הסוויצ'ים.

המקלדת די מינימליסטית למראה, קיימת כרגע רק בתצורה מלאה ללא אופציה ל- TKL, עם מקשי RGB עצמאים, ללא מקשי מדיה (אבל כן זמינים בצורה משנית על ידי צירוף מקשים), ללא חיבור USB נוסף והחיבוריות נעשית על ידי USB-C נשלף. החברה השתדלה להעניק חזות די מינימליסטית למקלדת עם שוליים דקים וללא משטח לאמות.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

 

עד פה הכל נשמע סטנדרטי למדי ולא מיוחד, אבל מרגע שתוציאו את המקלדת מהקופסה תבינו מה זה איכות בנייה. החלק העליון והתחתון של המקלדת עשויים מאלומיניום, דבר שלא רק מעניק משקל גבוה של 1075g למקלדת, אלא הופך אותה למאוד קשיחה, קרירה לשימוש וכזאת שצריכה להיות מושא לחיקוי על ידי יצרנים בולטים אחרים, כמו Logitech או CORSAIR, אשר מצידן מתמחרות מקלדות מקבילות במחיר גבוה יותר וללא איכות בנייה כזאת.

המקלדת מגיעה עם 3 אופציות להתאמת הגובה, אם זה 3 מעלות, 7 מעלות או 11 מעלות. הדבר נעשה בשונה מהמקובל על ידי 2 רגליות נפרדות כאשר כל רגל מצויידת בסולית גומי רכה שתדביק את המקלדת לשולחן ותייצב אותה.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

 

החיבוריות של המקלדת נעשית עם USB-C ל- USB-A כפי שאוזכר מוקדם יותר, כאשר הכבל באורך מספק של 1.8m
התלונה היחידה שלי לגבי הכבל הוא הקשיחות הגבוהה שלו, דבר שהופך את מלאכת סידור הכבלים למעט מאתגרת יותר. אין למקלדת תעלות לניווט הכבל אבל אין באמת צורך בהן בשל המיקום של המחבר לכבל אשר נמצא בחלק העליון ומעט שקוע במארז המקלדת על מנת לא להישלף בטעות.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

 

כפתורי מדיה יעודים לא נמצא כאן, אבל כן נוכל לשלוט במדיה בצורה משנית עם כפתורי ה- F9 עד F11. כפתור ה- F12 ישמש עבור נעילת כפתור ה- Windows ושלושת כפתורי ה- F הראשונים, ידלגו בין 3 פרופילים שונים שניתן להטמיע באמצעות תוכנת ה- NGenuity, אך עוד על זה בהמשך.

המקשים עשויים מפלסטיק ABS עם חריטה בלייזר. מעט חבל שאין שימוש במקשי PBT, זה די מתבקש לאחר השימוש באלומיניום בשילדת המקלדת.

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

 

המקשים עברו תהליך UV מיוחד שעוזר לדברי החברה לאצבעות שלכם לא להחליק. לא שאי פעם האצבעות שלי החליקה ממקשים במקלדת, אבל שיהיה. למקשים אין שום רעידות בתנועות קלות והן מחוברות היטב לסוויצ'ים.

תאורת ה- RGB כאן טובה למדי, היא בהירה דיו גם בשימוש באור יום ואחידה לאורך כל המקשים, אך חשוב לציין כי הסוויצ'ים מעט נראים מהצד של המקלדת, אז תקחו את זה בחשבון אם אתם פנאטים לגבי ה- Color Scheme אצלכם ב- Setup.

חיבוריות ה- Keycaps היא סטנדרטית MX Stem, אז אם תרצו, תוכלו להחליף את ה- Keycaps באחרים.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

תוכנת ה- NGenuity

את המקלדת ניתן להגדיר עם תוכנת ה- NGenuity מבית HyperX שמשום מה עדיין נמצאת בבטא. כצפוי, ניתן להגדיר אפקטים של תאורה, עוצמת התאורה והמהירות, הגדרת מקרו ועוד. יש גם אופציה לבטל ב- Game Mode צירופי מקשים כמו Alt+Tab, Alt+F4, Shift+Tab או Ctrl+Esc

התוכנה מאפשרת גם לעדכן בקלות קושחה לרכיבים ההיקפים מבית HyperX. העבודה בתוכנה פשוטה למדי ומובנת, אך משהו מאוד בסיסי חסר בתוכנה. כל היחודיות בשימוש במותג אחד לציוד ההיקפי שלכם מעבר לשימוש בתוכנה אחת להגדרת כל הציוד, זאת האופציה לסנכרון RGB, כלומר אם הגדרתם למשל אפקט Rainbow או גל מצד שמאל לימין, הצבע יתחיל מצד שמאל של המקלדת, יעבור לצד השמאלי של משטח העכבר, לעכבר ואז לצד הימני של משטח העכבר. כנל לגבי אפקטים אחרים. סנכרון RGB זהו יתרון טוב מאוד שחברות כמו SteelSeries מממשות בצורה יפהפיה עם תוכנת ה- Engine שלה. ה- NGenuity בהשוואה, לא מכיל שום אופציה כזאת לצערנו. עוד אופציה שחבל שאין זהו Schedule ל- RGB, הייתי שמח מאוד להגדיר פרופילים עדינים יותר שיכנסו לעבודה בשעות הערב וכיבוי מלא בלילה – כל זאת מבלי להכנס לתוכנה.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

חווית השימוש במקלדת

הסוויצים בעלי Actuation Force של 45g עם Activation Point של 1.8mm
ה- Total Travel Distance עומד על 3.8mm וכפי שנאמר מוקדם יותר, הסוויצ'ים הם לינארים, כלומר ללא Tactile Feedback בזמן ההפעלה. מכיוון שהלחיצה הינה חלקה, היא מתאימה לשימוש תדיר מרובה ולכן היא מהנפוצות בשימוש במקלדות גיימינג. מי שיצא לו להשתמש במקלדת עם סוויצ'ים של Gateron, החוויה כאן דומה מאוד לסדרת Red שלהם מבחינת Total Travel Distance ו- Actuation Force. השילוב של 45g ביחד עם 1.8mm הופך את המקלדת למהירה למדי וכאלו ששחקני FPS מאוד יחבבו.

חברת HyperX טוענת לאורך חיים של 80 מיליון לחיצות, כמובן שאין לנו דרך לבדוק את זה, אבל עצם ההצהרה מעיד על אורך החיים הגבוה המשוער של המקלדת.

הרעש מהלחיצות די אחיד כאשר יוצא דופן הוא מקש הרווח במקלדת שמעניק צליל מעט די יותר בהשוואה, זה לא יותר מידי שונה, אבל מרגע שתשימו לב לזה, יכול להיות שזה יעשה לכם OCD.

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

סיכום

תמיד אנחנו מצפים לראות חידושים מחברות, במיוחד בשוק כמו ציוד היקפי שם אין ממש קפיצות דור בין המוצרים. ההחלטה לפתח In-House סוויצ'ים על מנת לייצר יחודיות איננה צעד שלא ראינו כבר בעבר מחברות אחרות, הדבר גם לא באמת נעשה על מנת להוזיל עלויות כמו שחלק יגידו, אלא על מנת להציג מקוריות והתנהגות שונה ממה שיש בשוק עם מקלדות אחרות.

חברת HyperX הציגה כאן באמת איכות בנייה מצויינת כפי שהיינו רוצים לראות אצל כל היצרנים. חוסר ההכללה של כפתורי מדיה יעודים או לפחות גלגלת עבור עוצמת השמע, ייתכן ותפריע לחלק, אבל אלו שאוהבים מראה מינימליסטי, ימצאו קסם בעיצוב הנוכחי.

תוכנת ה- NGenuity ראויה למקצה שיפורים וייתכן והיא תכיל גם סנכרון RGB ברגע שהיא תצא משלב הבטא, מצד שני, אם לא באמת מעניין אתכם סנכרון RGB ורק תרצו מידי פעם להגדיר איזה מאקרו אישי למשחק, לא תצטרכו שום דבר מעבר.

מחיר: $110 בייבוא אישי

לדיון בנושא: מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

 

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins

מקלדת גיימינג HyperX Alloy Origins


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:10
  /  
04.03.2020
  
מאת: זיו רוזנפלד

1