מבוא
יצא לנו באתר לסקור כמה רמקולים אלחוטיים – Logitech Z515, Pioneer A1, Jabra Solemate ועוד, אולם הפעם קבלנו רמקול שהוא לא גרסא ניידת לרמקול רגיל, אלא רמקול שבנוי לקחת החוצה ולהנות ממנו בחיק הטבע. ללא חשש מה יקרה, אם הוא ירטב, האם צריך להניח אותו בצורה מסוימת כך שלא יפול או בכיוון הנכון כלפי האנשים כך שישמעו אותו, זהו ה- Melody של Soundcast.

האריזה מותאמת לנשיאה


ידית נשיאה בנויה בתוך האריזה, מעניין שזה לא נפוץ יותר בעולם הרמקולים ושימושי מאוד בהתחשב שהרמקול שוקל 4 ק"ג
נתונים טכנים
- Drivers – Four full-range Hi-Q 3” drivers + four highly tuned bass radiators operating in a stereo 360º array using IMPP cones.
- Amplifier – Proprietary Soundcast DPAT (Dynamic Power Amplification Technology) with burst power, provides maximum power and battery efficiency to delivery high volume, distortion free audio to the 8 speaker system.
- Battery – Rechargeable Lithium Ion internal battery with Micro-USB port for convenient USB charging. Up to 20 hours of play time.
- Weight – 4.1 kg
- Sealing – weather proof
- Bluetooth – 3.0
- Dimensions – 22.9 cm diameter, 24.1 cm height.
- I/O Ports – (X1) 3.5mm aux audio input, (X1) micro-usb for charging 0.5mA-2.1A depending on the power source capabilities.
- Bluetooth Reception – up to 10.2 meters (tests later).



פתיחה ושימוש ראשוני
כמו ישראלי חובב אודיו ממוצע, הוצאתי את הרמקול, חברתי לחשמל שיטעין את הסוללה, זרקתי את חוברת ההוראות חזרה לקופסא, לחצתי על כפתור ההדלקה ואז על כפתור השן הכחולה (Bluetooth), סיכרנתי עם הפלאפון שלי וזהו. מוזיקה.
ליחידת המוזיקה יש לוח מקשים בסיסי שמאפשר פרט להדלקה, כיבוי ושליטה בעוצמת הקול, גם שליטה במוזיקה בתוכנות מסויימת (חלקן מיועדות כמנראה רק לקהל האמריקאי) – Rhapsody, Pandora, iTunes וכו'.

לוח המקשים (משמאל לימין בחצי מעגל) – הדלקה/כיבוי, הדלקה/כיבוי Bluetooth, כפתורי ניגון backward, pause, play, forward, כפתורי שליטה בעוצמת הווליום.

חיבור 3.5mm Aux לשמע חיצוני
יציאה לשטח
אבל במקרה של ה-melody אני חייב לחרוג ממנהגי ולקחת אותו החוצה מכיוון שזהו תפקידו. המבחן לצערי היה מוגבל עקב מיעוט הזמן עם הרמקול והמצב הבטחוני, אולם, ביליתי עם הרמקול במרפסת ובפארק ליד הבית.
נתחיל ממרחק הקליטה של יחידת השידור – בשטח ללא הפרעות, מקבלים את המובטח בחוברת המוצר כ-10 מטר. ברקע שהתחילו "לצוץ" קירות בין המשדר ליחידה אז המרחק צנח בצורה משמעותית. בדירה שלי לא הצלחתי לשדר מקצה אחד לקצה שני. מעניין לציין שבזמנו ה-Logitech Z515 הצליח לשדר גם שתי קומות למטה דרך חדר המדרגות והוא התבסס על טכנולוגיה ישנה יותר של Bluetooth.
גם הבטחת שמע היקפי של 360 מעלות קוימה – בכל נקודה במישור יחידת ה-melody שהייתי שמעתי בצורה זהה את המוזיקה. ארבעת הדרייברים פרושים בצורה אחידה ומספקים את הסחורה. כנ"ל לגבי יחידות הבאסים. מבחינת עוצמה קצת התאכזבתי – העוצמה הייתה חלשה במקצת בשביל לספק מוזיקה בווליום משמעותי לשטח גדול. זה נחמד לספק מוזיקה למנגל המשפחתי אבל תשכחו מזה למסיבת כיתה כי זה לא יתגבר על 40 ילדים רועשים.
איכות הצליל ב-melody הושפעה עמוקות מריבוי אלמנטי הבאס הגדולים והייתה בצד הנמוך של סקלת התדרים. בכל מקרה, האיכות הכללית הייתה מפתיעה מרמקול נייד שנועד לנגינה בכל מזג אוויר (אפילו שלג קל). הרמקול שהה מחוץ לבית מספר רב של שעות ותפקד ללא בעייה בחום של הקיץ הישראלי. לגבי תפקוד הרמקול בסביבה רטובה – גשם ושלוליות לא בדקתי מכיוון שלא הייתה דרך לבדוק פרט ללהרטיב ולראות אם הרסתי את הרמקול. על אף שהבדיקה מעניינת אני מעדיף לא להרוס מכשירים ובנוסף הבדיקה לא הייתה מראה אם נגרם נזק פנימי ארוך טווח. אני מסתפק בהוראות יצרן.


סיכום
החסרונות נובעים ממגבלות התכנון –
- עוצמת קול בינונית – עוצמה חזקה יותר הייתה דורשת מגברים גדולים יותר ואז הרמקול היה גדל וחיי הסוללה היו מתקצרים.
- איכות צליל – איכות הצליל סבירה לפעילות בשטח אבל היא לא תזכה לפרסים אצל חובבי אודיו איכותי. שומעים בבירור שזהו רמקול שלא נועד לאיכות גבוהה אלא לשמיעה בשטח.
- משקל – זהו חסרון שהוא יתרון, הרמקול שוקל מעל 4 ק"ג, כבד לסחיבה אבל לא עף ברוח.
מי שמחפש הגברה לפעילות של הגן עם הילדים, שימשיך לחפש כי ה-Melody הוא לא בשבילו. מי שרוצה לשמוע מוזיקה בעת המנגל עם המשפחה, בילוי עם החבר'ה או שבת בים עם החברים, יהנה!
לדיון בנושא: רמקול Bluetooth נייד – זהו ה- Melody של Soundcast
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.