'הסינים באים הסינים באים' – אירוע GMIC 2017 בתל-אביב

גם השנה ארגון ה- GWC הסיני כבש את תל אביב ליום מלא הרצאות ופרזנטציות, ודוכנים מלאים בכל-טוב סלולרי באירוע GMIC ...


מה זה GWC ו- GMIC

"הסינים באים הסינים באים" בהשאלה מן הסרט המפורסם "הרוסים באים הרוסים באים" – http://www.imdb.com/title/tt0060921
גם השנה ובדיוק כמו לפני שנה , נערך כנס GMIC TLV 2017 בתאריך 22.3.2017 בתל-אביב ע"י ארגון ה-GWC הסיני. זוהי שנתו השנייה של אירוע GMIC בישראל, ולמרות היותו ארגון בינלאומי שעוסק בסלולר הוא לא ממש מוכר לציבור הרחב, והפתיע אף אותי בשנה שעברה. GWC – ובעברית "מועדון החומה הגדולה" ( GREAT WALL CLUB) הוקם בסין בשנת 2008 ע"י WEN CHU כדי לספק שירותים מקצועיים לכל העוסקים בתעשיית הסלולר בסין ובעולם כולו.

אודות GWC – צילום מסך מתוך האתר של בלומברג

GMIC הוא זרוע הכנסים של GWC, ולמעשה מהווה מרכז העשייה של הארגון הזה. תעשיית הסלולר הענקית מבוזרת על פני מדינות רבות, והכנס הזה (בנוסף לאחרים ) מאפשר נטוורקיינג מצויין לכל העוסקים במלאכה. מעניין שבחוסר תאום מופלא בשבוע שבו כבש רוה"מ את סין במשלחת גדולה ומפוארת כולל ביקור מצולם בחומה הסינית, הגיע המשלחת גדולה של GWC לישראל כדי לקדם שיתופי פעולה עם חברות ישראליות וכן כדי לקיים תחרות סטארטאפים ישראליים ולהעניק לשלושה זוכים במקומות הראשונים פרסים יפים.
באירוע השנה נכחו כ- 100 נציגים סיניים בשלוש משלחות, וכ- 1000 מבקרים ישראליים ואחרים באירוע שנערך הפעם בתאריך 22.3.2017 בהאנגר 11 בנמל תל-אביב.

המסך הראשי של הכנס בתל-אביב (צילום: דניאל מטלון)

כנס GMIC 2017 בתל-אביב

אם בשנה שעברה נערך אירוע GMIC בפעם הראשונה בישראל בגני התערוכה, הרי השנה האירוע התקיים בהאנגר 11 בנמל תל-אביב. אירוע גדול יותר משמעותית בהשוואה לזה של שנה שעברה. במרכז האולם נבנה מתחם VIP שכלל בר משקאות ושולחנות אירוח לצורך נטוורקינג בין המשתתפים.
מסביב, הוקמו דוכני הסטארטאפים השונים שהתחרו על שלושת המקומות הראשונים. כמוכן היו מספר דוכנים קטנים כמו של CheetahMobile ו- SAP, ששמשו כספונסורים ראשיים (TOP SPONSORS). בצהריים נפתחו דוכני האוכל שהיו ממוקמים לאורך קירות ההאנגר.

דוכן בשנה שעברה ב-GMIC 2016 בגני התערוכה (צילום: דניאל מטלון)

בגלל אופי המקום והתאורה בהאנגר 11 השנה, האירוע באולם המרכזי היה הרבה יותר עמוס ונסך אווירה חשוכה יותר וזאת בהשוואה לאירוע בשנה שעברה. כמוכן בגלל צפיפות האורחים והדוכנים, האירוע היה הרבה יותר רועש. חלוקת האולמות בשנה שעברה היתה הרבה יותר טובה, ומתחם ה- VIP היה באולם קטן ניפרד, וכן האוכל הוגש ללא קשר לאולם התצוגה.

האולם המרכזי כפי שנשקף מהקומה השנייה. (צילום: יח"ץ GMIC)

בחלקו הצפוני של ההאנגר נערכו הפאנלים השונים וכן הוגשו פרזנטציות והרצאות שונות. מכיוון שהאולם המרכזי ומתחם ההרצאות היה מופרד ע"י פרגוד, רעש רב ומוסיקה דלפו לתוך מתחם ההרצאות והקשו על ההקשבה. בכל מיקרה, חלק מההרצאות היו מעניינות, לדוגמא הרצאתו של חגי השס, נציג חברת CONSUMER PHYSICS שהציג את המיקרו ספקטרומטר (The world's first pocket size molecular sensor).

דוגמא נוספת טובה היא הרצאתו של רן בק מחברת TABOOLA שדיבר על הפריצה לשווקים במיזרח, ועל החשיבות של הבנת התרבות שם לעשיית עסקים מוצלחים.

המתחם השלישי

המתחם השלישי בהאנגר 11 בנמל היה מתחם (G-STARTUP STAGE) בו נערכו הפרזנטציות של 15 הסטארט-אפים שהגיעו לקו הגמר לקראת בחירת השופטים בשלושה מהם שיתחרו לקראת אחר הצהריים על מקומות 1-3. בימת ה-G-STARTUP מתקיימת בכל אירוע של GMIC בעולם והיא חלק מ- G-STARTUP WORLDWIDE – תחרות סטארטאפים המתקיימת מסביב לגלובוס במטרה למצוא את הסטארטאפים הצעירים והחדשניים ולהשקיע בהם מיליון דולר, לתמוך בהם בקשרים חובקי עולם, וזאת כדי לשנות את העולם.

עדי נוריאל – WOMBAT – מציגה את הפיתוח שלהם (צילום: יח"צ GMIC)

בנוסף לפרזנטציות של חברות ההזנק, נערכו גם מספר פאנלים בנושאים מגוונים כמו "עתיד התחבורה" בהנחיית אביב פרנקל – CEO ב- ENROUTE (בעבר בערוץ 10).

בזמן הפעילות בקומה העליונה (צילום: יח"צ GMIC)

הסיום

לקראת סוף היום העמוס הזה, הוגשו שלושת הפרזנטציות במקומות הראשונים, LOGINNO, AROS ו- DONDE, כשאת הפרס הראשון קטפה קבוצת DONDE בהנהלת ליאת זכאי המייסדת וה- CEO.

שלוש חברות ההזנק שזכו, קבוצת DONDE מימין. (צילום: יח"צ GMIC)

את הצימוק של האירוע הגיש המייסד והיו"ר WEN CHU בהכריזו על אוניברסיטת GWC בהשראת ארגון החלל האמרקאי נאסא. מעל הבימה הדגיש מר CHU את חשיבות הלימוד בכלל ואנגלית בפרט. כמוכן ציין שלוש מטרות למייזם חינוכי זה: איסוף מייטב החוקרים והמדענים, חיבור עם מייטב הממציאים, ובניית מיגדלור לעתיד. הנה דבריו של המייסד על בימת GMIC:

לסיכום, ניתן לומר שאירוע GMIC TLV 2017, היה גדול יותר, עמוס ורועש יותר משנה שעברה, ולכן גם פחות אינטימי. אולם כל זאת לא מוריד מחשיבותו הרבה לקידום ענף הסלולר בעולם בכלל ובישראל בפרט, וכן כגשר ליחסי ישראל סין ההולכים ומתקרבים משנה לשנה.
אני כבר חושב על אירוע GMIC בשנה הבאה.

נציגה סינית ונציג מישראל בשיחה לבבית בזמן האירוע. (צילום: יח"צ GMIC)

מיתחם העישון מחוץ להאנגר 11. (צילום: יח"צ GMIC)

לדיון בנושא: 'הסינים באים הסינים באים' – אירוע GMIC 2017 בתל-אביב


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:00
  /  
23.04.2017
  
מאת: idm

1