חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

חברת GRADO LABS השיקה לאחרונה את האוזניות האלחוטיות הראשונות שלה בתקן BT בסגנון OPEN-BACK, והביקורות בעולם ה- HIGH END, חוגגות. ...


גילוי נאות

עשרות שנים מסתתרת חברת GRADO LABS בבנין מסוג TOWN HOUSE ברובע ברוקלין שבניו-יורק כשרק גראפיטי מכסה את קירות הבניין הזה. כל זה אינו מעיד על איכות המוצרים שיוצאים ממרתפי הבניין הסודי הזה. עשרות שנים של סירוב לפרסם לא מנעו את החברה הזו מלהפוך לשם דבר בכל הקשור לפיתוח וייצור אוזניות בוטיק לחובבי "שמע" AUDIOPHILES, ובעצמה להפוך לסוג של חברת בוטיק למוצרי אודיו כפי שכינה אותה אחד העיתונאים שכתב עליה. לא פלא שלקראת סוף שנות השבעים בזמן שהותי בניו-יורק כסטודנט, לא שמעתי עליה, מה גם שאוזניות הוא ליין שהחלה בו רק בשנות ה-90.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

מעבדות GRADO LABS בברקולין בבנין ללא זיהוי (צילום מסך GOOGLE MAPS)

למעשה הרומן הארוך שלי עם אוזניות החל עוד בהיותי נער אי שם בשנות הששים עם התעניינות מוגברת במוסיקה, אלקטרוניקה, קוד מורס והאזנה לרדיו גם בגלים קצרים. התעניינות שהובילה אותי לחנות האלקטרוניקה "גיבעון" במערב רחוב אלנבי בתל-אביב בה רכשתי את זוג האוזניות הראשון שלי מדגם צבאי מעודפי המלחמה. ההתעניינות בכל מה שמקליט ומוקלט המשיכה עם רכישת טייפ רקורדר מיד לאחר בר המיצווה, ובשנות השבעים עם הגיוס לצבא למודיעין שגם שם עשיתי שימוש כזה או אחר באוזניות. עם נסיעתי לאמריקה בשנת 1976 ללמוד קולנוע, אין זה מפתיע שהכי טוב הרגשתי בעשייה הקולנועית כסאונדמאן – ומכאן הרומן הארוך עם אוזניות.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

מודעת פרסומת ישנה לאוזניות בסגנון צבאי

"הקופסא"

זה מסוג הדברים שלא מרבים לעסוק בהם. הפעם חייבים. חברת גרדו, כמדיניות, לא משקיעה בעיצוב הקופסא, וגם לא מוכרת ללקוח חווית פתיחה כפי שניתן לראות בסרטוני וידאו ביוטיוב שבשנים האחרונות קיבלו את המושג UNBOXING, כשרוב סרטוני הביקורת על גאדג'טים באינטרנט מדגישים את עניין הפתיחה. ובמיקרה של גרדו, האריזה משדרת בפועל מינימליזם לשמו. הכי בסיסי ופונקציונאלי שיש. הגרדו GRADO LABS GW100 הן אוזניות BT אלחוטיות לחלוטין והראשונות שהחברה שמושבה בברוקלין ניו-יורק מייצרת. עם פתיחת הקופסא נמצא בפנים כמובן את האוזניות, תמונה של כמה מבעלי החברה, ושני כבלים קצרים, אחד עם מחבר USB מיני להטענה, והשני כבל אודיו בעל שני מחברי מיני 3.5 מ"מ. האריזה, שיש לקוחות המכנים אותה גם "קופסת פיצה" בגלל צורתה, לא מכילה איזה פאוץ או שקית נשיאה יעודית. נציגות גרדו בישראל ממליצה לרכוש אותם בניפרד. האריזה גם לא כוללת ספק כח ניפרד לאוזניות, ומכיוון שההטענה שלהם בשקע יעודי בצד שמאל ליד כפתורי ההפעלה והווליום היא כמו הטענת כל אביזר USB דומה, עניין המטען אינו בעייה.
לגבי תיפעול האוזניות, הן קלות ביותר בשני המובנים, גם משקל וגם תיפעול. עם ההפעלה הן מודיעות שהן דלוקות וגם עם ההתחברות למערכת ה-BT בסלולרי נקבל הודעה קולית. כמוכן אם רמת הסוללה יורדת, תוך כדי שמיעת מוסיקה נשמע הודעה קולית מהן.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

אריזת ה"פיצה" של גרדו GW100 המקורית (צילום: דניאל מטלון)

על המאפיינים והנתונים הטכניים

כמו לכל מוצר אלקטורני או גאדג'אט, גם לאוזניות הגרדו יש מאפיינים ונתונים טכניים המצורפים לאריזת המוצר בחוברת דקיקה שנותנת כמה הסברים על התיפעול הפשוט של האוזניות. בשקפים הבאים נוכל לראות את הנתונים האלה כפי שהורדו מאתר היבואנית בארץ.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

מאפייני ה-GW100 כפי שמופיעים בעברית באתר החברה בארץ (צילום מסך)

את הנתונים הטכניים של אוזניות גרדו, נוכל לראות בשקף הבא. יש לציין שהן תומכות בגרסת BT 4.2 עם תמיכה ב- aptX (טכנולוגיה שראשיתה בשנות ה-80 וכיום עושים בה שימוש לצורך העברת אודיו על גבי BLUETOOTH) עם טווח קליטה של 10 מטר. בבדיקה שעשיתי עם קטע אודיו שנוגן דרך הטלפון הנייד שלי, החזיקו האוזניות את קטע המוסיקה מרחק של כ-15 מטר.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

הנתונים הטכניים הבסיסיים של האוזניות (צילום מסך מהאתר בעברית)

אוזניות פתוחות – אוזניות סגורות

ורק כדי לסבך את העניינים, נוכל לראות בתמונה שלמעלה שאוזניות הגרדו הם פתוחות (באנגלית OPEN-BACK) בהשוואה לאוזניות סגורות (באנגלית CLOSED-BACK). לעניין הפתוח או הסגור יש לתת את הדעת מכיוון שהדבר משפיע ישירות על איכות ההאזנה לאוזניות, היכן משתמשים בהם, וכן איך הן משפיעות על הסובבים אותנו. בזמן הקשבה לזוג האוזניות של גרדו שלפנינו, באו אלי בטענה מדוע הן נשמעות גם בחוץ. בזמן כתיבת שורות אלה והאזנה למוסיקה, שמתי לב שהסמרטפון שברשותי (פיקסל של גוגל) מזהה את השירים, פונקצייה מובנית בסדרת הטלפונים "פיקסל" של גוגל, ורושם את שמם על המסך, למרות שהקשבתי בפועל דרך רסיבר NAD ולא דרך הטלפון. משמעותם של דברים היא שהיתה זליגת סאונד (BLEED) מהאוזנייה הפתוחה לעבר הטלפון שזיהה את הקטע המנוגן, בסגנון אפליקציית זיהוי השירים "שאזאם" ודומות לה.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

משמאל – GW100 גרדו – פתוחות. מימין – BOSE QC35 – סגורות. (צילום: דניאל מטלון)

הנקודה הזו חשובה ביותר מכיוון שאם המשתמש/ת באוזניות עושה שימוש בהן בספרייה באוניברסיטה, יש להניח שצוות המקום או סטודנטים יבואו בתלונה על המוסיקה הבוקעת מן האוזניות. אם נעשה שימוש באוזניות כמו ה-BOSE שבתמונה שהן גם סגורות וגם מורידות רעשים מבחוץ, לא תזלוג מהן מוסיקה. כמוכן יש שטוענים שאוזניות פתוחות נשמעות יותר חיות או ראליסטיות המעניקות תחושה המכונה באנגלית SOUNDSTAGE. בציטוט הבא מתוך AUDIO ADVICE נוכל לקרוא כמה מילים בנושא:

ציטוט:

The soundstage experience: Your music will sound bigger. When listening to open-back headphones, it feels like music is emanating from all around you – it sounds wider and deeper. This sensation is known as “soundstage,” and it’s one of the primary reasons to choose an open-back model. Hearing a true soundstage is fun, especially if you’re used to simple earbuds or closed-back headphones. If you’re a music lover who values the experience of a quality home stereo system, open-back headphones are for you.

גרדו GW100 Wireless Series

ועכשיו לאוזניות. יש הטוענים שכתיבת ביקורת על אוזניות זה כמו לכתוב על יין. איך אתה מתאר טעימה של כוס יין ומאפייניה, ואיך אתה כותב על תהליך סובייקטיבי לחלוטין של האזנה למוסיקה מוקלטת שכיום מונגשת בצורת קובצי אודיו בעלי איכות משתנה מאביזרים שונים ומשונים.

מבחן השמיעה

לאחר שימוש של שעות רבות עם אביזרים שונים, ניתן לומר שאוזניות הגרדו GW100 נשמעות מצויין בסוגים שונים של מוסיקה, החל בקלאסי וכלה במוסיקת פופ לסוגיה השונים. בהאזנה למוסיקה בסגנון סימפוניק מטאל של להקת WITHIN TEMPTATION מצאתי שבקטעיים כבדים במיוחד ובווליום גבוהה, הסאונד נשמע כאילו מקבל סוג של עמימות התאבכות או חוסר בהירות. ואשר לאוזניות עצמן, למרות עיצובן שמזכיר אוזניות צבאיות משנות ה-40, עדין הן נחשבות בעולם האודיו המיקצועי לאוזניות למביני עניין AUDIOPHILES, גופי האוזניות העשויות פלסטיק שחור אולי לא מרשים למראה ועלול להטעות, איכות הסאונד הבוקעת מהן היא בהחלט מופלאה. עם חיבורם למגבר אוזניות מסוג DAC, והאזנה בווליום "חזק", בשיר כמו HOTEL CALIFORNIA של ה- EAGLES ניתן היה לחוש כאילו "תקעתי" את אוזני מתחת לטופי הטאם טאם של המתופף וזמר הלהקה. תחושה דומה קבלתי עם האזנה לשיר Private Investigations של להקת DIRE STRAITS בקטע הפריטה על הגיטרה האקוסטית. ברוב הקטעים להם הקשבתי, הצלחתי להבחין בהפרדה מצויינת בין ימין לשמאל. בקטעים בעלי אקו (הד) ניתן היה להבחין היטב איך ההד הולך ומתפוגג. וברמת תדרי השמיעה השונים, הגבוהים נשמעים חדים ומדוייקים, תדרי האמצע (MID) נקיים וומדוייקים גם כן, והבאסים נשמעים מהודקים ומהדהדים כראוי.

מבחן חדר הכושר

כדי לאבחן את האוזניות בסביבה רועשת, לקחתי אותן למועדון הכושר לשעה של אימון על ההליכון. חלק מהאימון העברתי עם אוזניות OVER EAR עם השתקת רעשים. ואז החלפתי את האוזניות לגרדו GW100 שהן ON EAR והמסקנה היא שהן לא מתאימות לשימוש כזה מן הטעם שחדרי כושר מטבעם רועשים ביותר, ובגלל סגנונם הפתוח רעש רב נכנס ומשתלב לתוך הסאונד הבוקע מהן.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

 

נקודות למחשבה

לצורך בדיקה האוזניות השתמשתי בפועל בטלפון סלולרי מסוג גוגל פיקסל 3 XL שיצא לשוק בסוף 2018. בנוסף השתמשתי ברסיבר של חברת NAD ישן מודל 705 במצב FLAT שהיה מחובר למחשב להזרמת המוסיקה. אחת המסקנות אליה הגעתי במהלך הבדיקה היא שבסוג כזה של REVIEW אפשר ללכת רחוק עם סוגי הבדיקות, ובשלב מסויים צריך לעצור ולהחליט. מסקנה נוספת אליה הגעתי היא שאם ברצוננו להגיע לעוצמות שמיעה גבוהות במיוחד, לא ניתן לקבל זאת בחיבור סטנדרטי לטלפון הסלולרי, ונחוץ מגבר חיצוני כלשהו שגם פה אפשר "להשתגע" עם סוגים שונים של אביזרים. כמובן שאחד האביזרים יכול להיות מגבר DAC נייד שייתחבר לשקע ה-USB בטלפון וימיר את האות הדיגיטלי.

חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100

מגבר אוזניות של חברת ifi-audio (צילום מסך מאתר החברה)

בבואנו לבחון את נושא האוזניות יש לקחת בחשבון שאוזניות אינן טוסטר במאה ש"ח. יש סוגים שונים וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, נוספים סוגים חדשים של אוזניות למבחר. בשוק, נוכל למצוא מה שמכונה באנגלית In-ear monitors וכן סוג קטן נוסף המכונה earbuds, שני סוגים אלה הם קטנים ונכנסים לאוזן. הסוג האחרון נחשב לפחות איכותי. גם בסוגים אלה נוכל למצוא ואריאנטים שונים כמו אלו החוטיים, ובנוסף גם אלחוטיים בצורת BT. בתחום האוזניות הגדולות יותר נוכל למצוא את ה-OVER EAR ואת ה-ON EAR שגרדו GW100 נכללות בהן.

ענין מחירם של אוזניות גם הוא רחב ביותר. נוכל למצוא אוזניות בכמה שקלים כמו אותן "אוזניות קשית" (pneumatic ) שנוסעי אל-על השתמשו בהן במטוסי החברה עד לפני מספר שנים ועבדו על בסיס צינורית שהעבירה את גלי הקול. ולעומת זאת נוכל אולי למצוא זוג אוזניות שהוצג בתערוכת CES 2017 במחיר של כמאה ועשרים אלף דולר (Focal Utopia by Tournaire – $120,000).

נקודה נוספת למחשבה היא העובדה שלא תמיד מחירן של אוזניות יעיד על טיבן. ואם נשאיל את המושג העברי "יופי הוא בעין המתבונן (באנגלית in the eye of the beholder ) נוכל לומר שבמקרה של האזנה למוסיקה, טיב האוזניות הוא "באוזני המאזין" ומשמעו כל אחד מאיתנו ישמע באותו סוג אוזניות , משהו אחר.

לחברת GRADO LABS ליין עשיר של אוזניות במחירים של כמה עשרות דולרים ועד זוגות במחירים של כ-2000 דולר, שלא לדבר על הסדרות שפס ייצורן כלל כמה מאות בלבד ויש לשער שהפכו בזמן קצר לסוג של "מוצר אספנות". לאחרונה, יצאה GRADO עם אוזניות קטנות "בתוך האוזן" מודל IGE3 במחיר של 99.00 $ בארה"ב.

בשנים האחרונות, עם כניסת הדור הצעיר להנהלת החברה, הפכה GRADO לנגישה יותר למה שנקרא "הרשתות החברתיות" כולל דפי פייסבוק ואינסטגרם פעילים, ואפילו פתחה חנות אינטרנטית לרכישה ON LINE:

https://www.4ourears.net

על GRADO LABS החברה, או מחנות מכולת ליצרנית אוזניות איכותיות

GRADO LABS הוקמה בשנת 1953 ברובע ברוקלין שבניו יורק, ובתחילת דרכה בשנות ה-50 עסקה בעיקר בייצור פטיפונים וכל מה שמסביב להם עם התמחות בייצור עצמי של מכלול המחט (phono cartridge). בשנות ה-90 עם דעיכת השימוש בפטיפונים עברה החברה לבעלות קרוב משפחה אחר והחלה לייצר אוזניות בעבודה ידנית במפעל בברוקלין. האוזניות של גרדו נחשבות ל-HIGH END לחובבי מוצרי אודיו ו- AUDIOPHILES וחלק נכבד מפרוטפוליו הייצור של גרדו נחשב לצורך "רפרנס" (Reference) וסדרות שלמות נוצרו כ- Limited Edition בסדרות מוגבלות בלבד כפי שניתן לקרוא בעמוד הוויקיפדיה של GRADO LABS.

הנה כתבת וידאו קצרה על חברת GRADO:

אוזניות ה- GW100 נמכרות בארץ במחיר של 1050 ש"ח (כולל מע"מ)

וניתן להשיג אותן אצל היבואן: https://www.audioengine.co.il

לדיון בנושא: חברת GRADO LABS מכריזה על האוזניות החדשות GW100


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

21:00
  /  
23.01.2019
  
מאת: דניאל מטלון

1