אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

האוזניות מגיעות עם משדר נפרד שמשדר את האודיו ב- Lossless, סוללה להחלפה עבור גיימינג ללא הפסקה, חיבוריות כפולה של 2.4GHz ...


הקדמה

חברת SteelSeries נוסדה בשנת 2001 בדנמרק ומתמחה בציוד היקפי למחשב, אם זה עכברים, מקלדות או אוזניות למחשב. החברה תמיד היתה ידועה כיוקרתית יותר מהמתחרות המובילות והיא הצדיקה את זה על ידי שימוש בחומרים טובים יותר לטענתה וטכנולוגיות מתקדמות יותר בהשוואה. כיום לפנינו אוזניות הגיימינג היקרות ביותר בנמצא ואנחנו ניגע כבר עכשיו במחיר, $330 לאוזניות ועוד $130 עבור מיסי ייבוא מכיוון שהאוזניות לא נמכרות כרגע בארץ, חישבתם נכון, זה מתרגם לכדי 1670 ש"ח לערך עבור אוזניות גיימינג, יותר מפי 2 מהמחיר של ה- HyperX Cloud Flight, או ה- Corsair VOID PRO RGB, Asus ROG STRIX, ASTRO Gaming A50 או ה- Razer ManO’War – כולן אוזניות מיצרניות מובילות, עם ביקורות מהללות ומתומחרות בפחות מצלצלין. אז מה עושה את ה- Arctis Pro Wireless לכאלו מיוחדות? קדימה ונבדוק.

 

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

חיבוריות קלה

מכיוון שהאוזניות אלחוטיות, כל המחברים נעשים אל יחידת הבסיס הנפרדת ותשמחו לגלות כי אתם מקבלים די והותר כבלים עבור חיבוריות למחשב או קונסולת PS4. אבל לא רק, כניסת 3.5mm תאפשר לכם לחבר כל מקור אנלוגי אחר וחיבוריות אופטית דיגיטלית תאפשר גם לחבר ציוד כמו סטרימרים, מסכים וכדומה. זוהי אופציה פחות שימושית, אבל טוב שיהיה עבור גמישות מרבית.

חיבוריות לקונסולת ה- PS4 הינה די פשוטה, בסך הכל מחברים את מחבר ה- USB ומשנים את הגדרות האודיו המתאימות בקונסולה. למשתמשים מתקדמים, הייתי ממליץ לחבר גם את הכבל האופטי, זה יאפשר לכם להשתמש באופצית ה- ChatMix שפיתחה SteelSeries עבור האוזניות שלה, אשר מעניקה למשתמש את הגמישות לבצע Balance בין אודיו מהמשחק לבין צ'ט אודיו. אפשרות שינוי ה- ChatMix נעשית בקלות ובזמן אמת ובהחלט מצאתי אותה שימושית למשל במצב Competitive Play ב- Overwatch עבור תיאום טוב מול הצוות.

החיבוריות מול PC גם כן קלה, בסך הכל יש לחבר את כבל ה- USB וללא שום צורך בהתקנת דרייברים נוספים.

 

 

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

 

יחידת הבסיס – לא רק חיבורים, גם הגדרות והטענת הסוללה לאוזניות

בסעיף קודם כבר הבנו כי כל המחברים נעשים לתחנת הבסיס (חברת SteelSeries קוראת ליחידה Wireless Transmitter), אבל לא רק, בצד היחידה אנחנו נמצא סלוט להטענת סוללה לאוזניות, כך שברגע שנקבל חיווי על סוללה נמוכה, אנחנו יכולים לשלוף את הסוללה מהאוזניה הימנית ולהחליף אותה באחת חדשה. זה אומנם לא ממש Hot Swap, אבל מאוד קרוב לזה ופטנט שרצוי שעוד יצרניות יאמצו אותו. כל סוללה מחזיקה קרוב ל- 10 שעות ולמעשה, אתם יכולים להחליף בין הסוללות בכל פעם שהסוללה הפעילה נגמרת, בכך אתם לעולם לא נשארים ללא סוללה באוזניות.

 אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

חזית יחידת הבסיס כוללת מסך OLED אינטואיטיבי פשוט לשימוש, עם חוגת עוצמת שמע גדולה וכפתור בחירה. התצוגה תאפשר לראות מידע רב כמו תצוגה גרפית על עוצמת השמע, הכניסה הפעילה, חיווי על מצב הסוללה באוזניות, שינוי מצבי EQ מוגדרים מראש וגם יצירה של חדש, כיוון ה- ChatMix (בחירת עדיפות גרפית בין אודיו מהמשחק לאודיו מצ'ט בזמן אמת) ועוד.

מעט מוזר שרכיב לגיימרים בשנת 2018 מושק ללא RGB, בטח בעלות כזאת, אבל לפחות הייתי מצפה לראות קצת תאורה מאחורי הכפתורים בחזית היחידה כאשר הם בפעולה וחבל שאין. התאורה כאן נשמרת לתצוגת ה- OLED בלבד, כנראה על מנת להעניק מראה "בוגר" יותר.

יש לי גם טענה קלה לגבי הסלוט להכנסת הסוללה, הייתי מצפה כי היא תקבל את הסוללה רק במצב הנכון, אבל מסתבר כי אפשר להכניס אותה הפוך. זה כמובן לא יטעין אותה, אבל זה מהווה פגם מסויים בתכנון שלא הייתי מצפה רוצה לראות כאן.

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

חיבוריות אלחוטית כפולה – Bluetooth וגם 2.4GHz Lossless

האוזניות מקבלות את סיגנל האודיו שלהן מה- DAC דרך תדר 2.4GHz ב- Lossless, כלומר ללא שום כיווץ וזאת על מנת שלא תתקיים שום פשרה בשל שימוש בפורמט אלחוטי להעברת האודיו. האוזניות לא מאפשרות חיבוריות חוטית (ובצדק) להשוואה, אבל מאינספור השעות שאני ביליתי איתן, לא הצלחתי להבחין בבעיות כיווץ בסאונד בקטעים תובענים בהם יש מספר רב של דמויות והתרחשויות מעל המסך – ואלו הקטעים שדורשים את מלוא רוחב הפס על מנת להעביר נאמנה את המתרחש מעל זירת הקרב.

חברת SteelSeries מציינת כי בשל השימוש ב- DAC נפרד, מתאפשר לה להכליל משדר 2.4GHz חזק דיו מאלו שקיימים מעל דונגלים כפי שיש אצל חלק מהיצרנים האחרים, כך היא מצליחה להעביר את האודיו בפורמט Lossless ולמרחק של עד 10 מטרים בצורה אמינה ללא קיטועים. 

אבל מה שיתפוס את תשומת ליבכם תהיה התכונה הבאה, אם אתם משחקים ופתאום יש טלפון, לרוב לא תשמעו אותו ואם כן תבחינו בשיחה, סביר להניח שלא תענו כי אתם באמצע משחק. אם כן תעיזו להזיז את הידיים שלכם מהמקלדתעכבר בשביל לענות, כנראה שזה יעלה לכם ביוקר במשחק. עם ה- Arctis Pro Wireless הבעיה הזאת מגיעה לקיצה. האוזניות מכילות חיבוריות Bluetooth אשר תאפשר לכם לענות לשיחה תוך כדי המשחק והאודיו של המשחק עדיין רץ ברקע, אבל עם הנמכה אוטומטית של 12dB! תכונה מעולה שאחרי שהתנסתי איתה, אני יכול להגדיר אותה כמעט כחובה בכל אוזניות גיימינג.

מבחינת פרופילי Bluetooth, קיימת כאן תמיכה ב- A2DP, HFP, HSP, אבל רק הראשון אמור לעניין אתכם.

 

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

 

חשש ל- Latency בשל שימוש אלחוטי? תסירו אותו

גיימרים נוטים להימנע מציוד אלחוטי, לא רק בגלל הדאגה כי הסוללה תיגמר באמצע המשחק, אלא יותר בגלל החשש ל- Latency שעלול לתת יתרון ליריב במשחקי FPS אינטנסיבים. הבעיה שקופה לרוב בציוד היקפי מסוג מקלדות ועכברים, אך לאחרונה אנחנו רואים יציאה של דגמים אלחוטים ייעודים לגיימינג עם הבטחה ל- Latency זהה לציוד חוטי. עם אוזניות, חברת SteelSeries מבטיחה כי השימוש בתדר 2.4GHz והקרבה של יחידת ה- DAC לאוזניות, תבטיח Latency אפסי ומהתרשמות ארוכה שלי עם Overwatch, נראה שהחברה צודקת. אני לפחות לא הצלחתי להבחין בשום הבדל בין השימוש האלחוטי ב- Arctis Pro Wireless לעומת אוזניות חוטיות. אם תעיזו להאשים את חוסר הרגישות של האוזניות שלי בשל מרום גילי, שני הבנים שלי, בני 12 ו- 10 שכרגע נמצאים בחופש הגדול ושוהים מספר שעות בלתי מבוטל בגיימינג אינטנסיבי, גם כן לא הצליחו לשים לב להבדלים ופורטפוליו המשחקים שלהם כולל לא רק את Overwatch, אלא גם את PUBG ו- Fortnite.

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

האוזניות מרגישות פרימיום

איכות הבנייה של האוזניות הינה כפי שמצופה מאוזניות במחיר כזה. הקשת עצמה מפלסטיק חצי גמיש, חצי קשיח עם איזון טוב בינהם שמרגיש יציב על הראש, אבל לא צמוד מידי ומעייף לאורך זמן, אבל הקשת לא נוגעת בראש, בין צידי הקשתות תמצאו "Ski Goggles", פס בד שמחלק את המשקל של האוזניות בצורה אחידה מעל הראש וכך האוזניות נוחות יותר לשימוש ממושך מאשר אוזניות אשר נשענות על צידי הראש בלבד. הצירים עשויים ממתכת וכך עוזרים לשמור על עמידות האוזניות. העיצוב כולו חסר פינות חדות, RGB או מגמות אופנתיות אחרות, עם גימוט מט שחור, עיצוב סולידי ובוגר. המיקרופון נשלף מתוך האוזניה השמאלית ומכיל נורית LED בקצה שלו להראות כשהוא פעיל. קיים כפתור פיזי לחיץ להשתקת המיקרופון.

האוזניות לא מוגדרות כי Hi-Res מכיוון שתדר 2.4GHz שמומש באוזניות לא מסוגל להעביר מעל לקצב דגימה של 48KHz. זה לא משנה את העובדה כי האוזניות עדיין מעבירות את סיגנל האודיו כ- Lossless. הגרסה החוטית של האוזניות, עושה שימוש באותם דרייברים (40mm הפופולארי עם מגנט מניאודימיום), אבל מכיוון שהן חוטיות, קיימת תמיכה בקצב דגימה של עד ל- 96KHz עם 24bit

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

גיימינג

אם השתמשתם פעם באוזניות מסדרת Arctis, לא תופתעו לשמוע כי החוויה עם ה- Arctis Pro Wireless הינה חיובית ולא סתם חיובית, אלו אוזניות הגיימינג שנשמעו הכי טוב By Far מכל אוזניות גיימינג אחרות שניסיתי. פרופיל ברירת המחדל שלהם יספק חוויה מאוזנת לאורך כל הספקטרום, עם בסים עשירים, מיד מאוזן וגבוהים שלא נשמעו כמו ציוצים לא קשורים למיד. האוזניות הינן מהנוחות שהשתמשתי אי פעם לגיימינג, ה- Sky Goggles מחלק היטב את המשקל וכריות האוזניות מכסות את כל האוזן ורכות למדי, עם הרגשה טובה של הבד שעוטף את הכריות ומאפשר להשתמש באוזניות לאורך זמן מבלי באמת להתעייף וכשאני אומר לאורך זמן, אני מדבר על 4 שעות שעפו להן בכיף בלי אוזנייים עייפות. 

הסראונד כאן הינו וירטואלי, אבל לא ראיתי בזה חסרון גדול מידי מכיוון שהפוקוס של הסאונד היה מדוייק וכזה שתרם ליצירת במה קידמית משכנעת עם Immersion כפי שצריך. הליכות מרוחקות של האויב, נשימות, שריקות של היריות או הרכב שמגיע פתאום מעבר לגבעה ב- Overwatch במטרה לדרוס אתכם, הכל מועבר בצורה אמינה וכיפית. 

מומלץ להתקין את תוכנת ה- SteelSeries Engine 3, כל השינויים שניתם לעשות דרך יחידת הבסיס, תוכלו לעשות אותם ביתר קלות דרך התוכנה. מעבר לזה, התוכנה חובה עבור עדכוני קושחה לאוזניות – ואחד כזה גם היה בזמן בדיקת האוזניות.

טיפ: האוזניות מגיעות עם הגבלת עוצמת שמע על מנת להתאים לרגולציה של מספר מדינות לגבי עוצמת השמע המקסימלית. ניתן לבטל את ההגבלה הזאת דרך אופצית ה- Vol Limiter אשר זמינה ביחידת הבסיס.

 

 

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

 

השורה התחתונה

ה- Arctis Pro Wireless בסופו של דבר סיפקו כל מה שרציתי מאוזניות גיימינג אידיאליות, הן כנראה אוזניות הגיימינג היקרות ביותר בנמצא כיום, אבל התמורה לכסף גבוהה, עם איכות אודיו מעולה בשל חיבוריות Wirelessוהתוצאה הסונית הינה ברמה שלא ידעתי שאני יכול לקבל מה- PS4 Pro או מהמחשב.

יכולות הגדרת התצורה של האוזניות נעשות בצורה קלה ביותר דרך תחנת הבסיס, האפשרות לחיבוריות כפולה גם עם הטלפון מראה על חדשנות וחשיבה עכשווית מקורית. האוזניות מרגישות פרימיום בכל אספקט והמחיר בהתאם, לכן הן לא ממש יתאימו לכל אחד, אבל אם רצה לכם בראש מחשבה על אוזניות גיימינג במקום רמקולים או אוזניות גיימינג ברמה שלא תחשבו בכלל על שדרוג בשנים הקרובות, בהחלט עליכם לשקול את ה- Arctis Pro Wireless.

 

קישור לרכישה: SteelSeries Arctis Pro Wireless

לעמוד המוצר באתר SteelSeries.

לדיון בנושא: אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

כתבות נוספות בנושא:

 

 

אוזניות גיימינג SteelSeries Arctis Pro Wireless


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:00
  /  
25.07.2018
  
מאת: זיו רוזנפלד

1