מה ההבדל בין כלב לחתול? הבינה המלאכותית של וואווי תדע

ב MATE 10 תמצאו את המעבד NPU הראשון. למה אנחנו בכלל צריכים אותו ואיך הוא עובד?


אתם יושבים על הספה בבית. הסמארטפון שלכם מרגיש שאתם עייפים ולכן פוקד על המערכת החכמה בבית לעבור למצב מנוחה. התריסים נסגרים, האור מתעמעם ומוסיקה שקטה שוטפת את החדר. בעוד כשעה הוא כבר יעיר אתכם עם השיר האהוב שלכם.

מדע בדיוני? ממש לא. האפשרויות האלה קיימות כבר היום במה שנקרא AI (בינה מלאכותית) ואמנם אנחנו צפויים לראות את שנת 2018 כשנת הבינה המלאכותית אך הצעידה לשם החלה כבר השנה וכשאפל הציגה את שבב ה A11 ביוניק שלה וזיהוי הפנים החכם, נדמה שיריית הפתיחה למירוץ הבינה המלאכותית החל באופן רשמי.

אלא שמי שחטפה את הבכורה היא דווקא חברת וואווי הסינית שלפני כחודש, הציגה את השבב החדש שלה, הקירין 970 שהוטמע בתוך פאבלט הדגל שלה, ה MATE 10 שהוצג השבוע במינכן.

בינה מלאכותית

בתוך כך נחשפנו לשבב חדש,NPU, שעליו יוטלו כל משימות הבינה המלאכותית. את ה- CPU שהוא המעבד הראשי במכשיר וה GPU שאחראי על משימות הגרפיקה אנחנו כבר מכירים ואליהם מצטרף ה NPU שפירושו Neural processing unit. משימות בינה מלאכותית למיניהן דורשות משאבים רבים מהמערכת, במיוחד בעבודה אופליין וה NPU אמור להוריד מעומס העבודה במערכת כשהוא יודע לבצע מספר עבודות במקביל מבלי הצורך להמתין לתוצאה של עבודה אחרת.

כך למשל, מעבד ה KIRIN 970 החדש, שהינו בעל 8 ליבות CPU ו-12 ליבות GPU יידע לנתח 2000 תמונות בדקה וזאת מבלי להפריע או להאט פעולות אחרות שמתבצעות במכשיר באותו הזמן. התכונה הזו דרושה במיוחד לאפליקציות זיהוי תמונה בזמן אמת.

איך זה בא לידי ביטוי?

העובדה שה NPU מוריד מעומס העבודה במערכת ויודע לקחת על עצמו משימות חישוביות קשות, מאפשרות ליצרניות ולמפתחים אפשרויות רבות שלא היו קיימות עד כה. וואווי מנצלת למשל את היכולת של המעבד לזהות 2,000 תמונות בדקה במצלמה שלה – כשנרצה לצלם אובייקט מסויים, לא נצטרך לשנות את הפרמטרים באופן ידני. הסמארטפון יידע לבד מהו אותו אובייקט שאנחנו מכוונים אליו את עדשת המצלמה וישנה את הפרמטרים בצורה אוטומטית. כך למשל כשנצלם קערת פירות, המכשיר יידע שמדובר בצילום "אוכל" וייתן לצבעים יותר רוויה וחיים.

בינה מלאכותית

סימון של קטיגוריית האובייקט המצולם. כאן לדוגמא זוהתה זריחה/שקיעה

בינה מלאכותית

 

צילום אוכל. האייקון משתנה לסכין ומזלג

המכשיר יידע להבדיל בין עשרות אובייקטים שונים ואפילו בין כלב לחתול ובין צמח ירוק לפרח, הוא יציג לנו את אייקון האובייקט המצולם בצד בתוך פחות משנייה. האם זה עובד? בהחלט! בדקנו את יכולות הזיהוי שלו וברובם המוחלט של הפעמים, המכשיר זיהה את סוג האובייקט המצולם.

בינה מלאכותית

ידע לזהות כלב

 

בינה מלאכותית

ידע לזהות חתול

דוגמא נוספת היא תרגום בין שפות בזמן אמת בעזרת המצלמה. את התכונה הזו כבר ראינו בעבר וכעת וואווי מטמיעה אותה גם במכשיר שלה ונעזרת לשם כך במעבד הבינה המלאכותית שיידע לנתח את הטקסט אליו המצלמה מכוונת, לזהות את השפה בה הטקסט רשום ולתרגם את הטקסט לשפה שנרצה. את התרגום תציג האפליקציה ממש על גבי התמונה המקורית בזמן אמת.

לא מדובר באמת בחישה ובינה אמיתית של המכשיר שלנו אלא ב Machine learning שיזהה דפוסי פעולה ויפעל לפיהן ועדיין לא מדובר ביישומים פורצי דרך והתקווה לפריצת דרך בתחום או ליישומים שבאמת יעזרו לנו בחיים מונחת על כתפי המפתחים כרגע שיוכלו לפתח תכונות מתאימות ולהשתמש בשבב החדש בצורה טובה יותר.

לדיון בנושא: מה ההבדל בין כלב לחתול? הבינה המלאכותית של וואווי תדע


7:00
  /  
22.10.2017
  
מאת: אלי חבוש

1