כל נושא הרישות בתחום של קולנוע ביתי רק מתרחב.
לפי דווחים שונים, כ-40% מהמסכים שנמכרים כעת ביפן ובקוריאה נמכרים עם חיבור רשת כלשה. במערב המספר עומד רק על כ 20% עדיין (מפתיע!).
הבעיה היא שלא לכולם יש פתרונות רישות בבית אך כולם מצפים לאיכות טובה של וידאו ב hd באופן אלחוטי גם דרך קירות ולא במרחבים פתוחים או גבס.
בקרוב יהיו יותר מוצרים שאינם PC שמחוברים לרשת מאשר ממחשבי pc (למרות שמיקרוסופט מדווחת על כך שכמיליון מחשבי PC עם Windows נמכרים בכל יום ומאות רבות של מיליוני התקנות של Windows 7 עד כה). מן הסתם צרכני המידע העיקריים בבית יהיו המחשב והמסך הראשי שלנו (כידוע, בסקר שנערך לאחרונה, 25% מהתעבורה ברשת בארה"ב בשעות השיא – פריים טיים, קשורים ל-Netflix!)
יצרנים רבים רואים בטבלטים כאלמנט קריטי בהתרחקות מהמחשב לקראת מצב שבו התכנים והמידע שלנו ניידים ונעים איתנו בתוך הבית ומחוצה לו. זו גם הסיבה שיצרנים כמו סמסונג ופנסוניק נכנסים לתחום הטבלטים בכח רב.
חברות הרשת כגון Cisco מדברות על כך שהחיבור לרשתות דור 3 ואפילו 4 (wimax ו LTE) יתגברו את החיבורים הישירים.Netgear אפילו הציגו ראוטר ביתי יפה שכל ייחודו הוא שהחיבור רשת שלו היא רשת דור רביעי…
אבל החיבור רשת לא מספיק. Netgear משיקים מזרים אלחוטי של 3d hdtv כולל מיתוג של 4 מקורות בין המקורות למסך. ואפילו אפשרות להזרים תכני hd אלחוטית מרובים באותו בית (netgear הדגימו 3 תכני hd שמוזרמים אלחוטית בקצבים שונים בין מכשירים שונים על אותה רשת אלחוטית ביתית) וכן מאפשרים שימוש ברפיטרים חכמים באיזורים שונים בבית שבהן הקליטה חלשה.
אינטל משדרגים את widi (חיבור אלחוטי מלפטופ למסך) לדור שני ולראשונה מאפשרים full hd והזרמת בלוריי חוקי למסך אלחוטית!
בתחום הסטרימרים, חברות כמו LG נכנסות לתחום וחברות כמו Netgear מרחיבות את מגוון המוצרים. הדגש הוא על ריכוז התכנים לקראת ממשק אחיד לכל התכנים בבית (כולל מזרימדיות שיוזמות סריקה של הרשת לכל תוכן שהוא יוכל לנגן).
אנחנו רואים שהדרישה של רוחב סרט הרשת הביתית גורמת לשדרוגים בראוטרים לנסות ולהעביר hd כמה שיותר יעיל לתוך הבית ולנסות ולהזרים את זה לרשת האלחוטית ברחבי הבית. הראוטרים גם מסוגלים לנתח מה מחובר ומה לא, לנטר את מצב האינטרנט ולזהות מה מקור התקלה מכיוון שהאינטרנט הופך לכל כך קריטי לבית המודרני ואפילו לזהות מתי מתקרבים למגבלות ההורדה שככל הנראה אנחנו נראה בכל ספקי האינטרנט בעתיד.
תכנים בבית יוכלו להגיע לכל מקום עם placeshifting (על ידי שימוש בשרת ORB על גבי השרת או המאגרשת) כולל הזרמה ו transcoding חי מתוך השרת או המאגרשת nas הביתי. גם אינטל מתרכזים בזה כאשר אחת הנקודות החשובות שלהם בתכנון הדור הבא של מעבדים שלהם מתרכז בתרגום פורמטים (transcoding) בזמן אמת.
אחת המובילות והזולות בתחום היא חברת Roku אשר בשמחה ובששון נציגיה גאו היו לספר לנו שהם הגיעו לאותם תוצאות כמו apple TV רק שבוע אחרי אפל ועם מוצר דומה מאוד לו.
בתחום ההזרמה, ניכר שמיקרוסופט לא מקדמת את נושא ה-media center ולא היו הכרזות חשובות בנושא זה מצידה (בניגוד לציפיות). מצד שני, שירותי התוכן של Xbox 360 מתרחבות עם שימוש מאוד פעיל בשירותי Netflix ו-Hulu+ דרך המכשירים הללו.
לפי מיקרוסופט הם כיום מוכרים יותר תכנים וחזקים יותר מאשר כל חברת כבלים מקומים בכל ארה"ב! השימוש כה נפוץ שמיקרוסופט חיזקה את הממשק של אפליקציות אלה עם ה-Kinect כך שניתן יהיה מעכשיו לשלוט על התכנים והזרמת התוכן ללא מגע אלא רק ניגון בהוראות קוליות או דרך נפנופי גפיים…
סוני ממשיכה לעבות את שירותי ה-Qriocity שלה, עם תכנים נוספים. העובדה שהיא יצרנית תוכן לא קטנה ושתוכן זה בקרוב יהיה זמין למספר רב של בעלי מסכים וציוד של סוני, בהחלט לא יזיק לשירות הזה שכרגע נראה כמתחרה בעל פוטנציאל חזק מאוד. הפתיע שסוני דווקא דיברה על גוגל TV (בהצצה קצרה ניכר שגם לוגיטק תציג את המוצר הזה בגאון). בהתחשב בהודעה של גוגל לשותפותיה להצניע את המוצר הזה עד לשדרוגו או שינויים משמעותיים בו, זה בהחלט מפתיע.

ידידינו הישראלים מחברת בוקסי קיבלו שני ייצרנים חדשים (טלויזיות viewsonic ומזרימדיה מבית io-mega) אשר מציבים אותה צעד אחד לפני גוגל במספר המימושים של הפלטפורמה שלה. עלו והצלחו!
פנסוניק הפתיעה לא רק בעיבוי מערך התכנים שלה ושדרוג מנגנון האפליקציות ופתיחת חנות אפליקציות למסכים ולנגני הבלוריי שלה, אלא גם בטאבלט מדיה חדשה.
החברה אף הפתיעה יותר בכך שהציגה תצוגה של משחקי קונסולה אשר משודרים בזמן אמת ומרונדרים ללא קונסולה פיזית כלשהי. בפועל יש קונטרולר שמתחבר למסך והקונסולה הוירטואלית יושבת בעצם בענן!
אין קונסולה! הכל מהרשת
סיסקו רוצה להיות שם כאשר התשתית תתחזק כברוקר כאשר היא התשתית לכל התעשיה הזו של רכישת תכנים והמרה חיה מכל דבר לכל דבר (דבר שגם אינטל מדברת עליו עם מעבדי הדור השני של Core או Sandy Bridge כפי שנקראו עד כה).
מולי עדן מאינטל מוצג כאווטר חי בזמן אמת על ידי זיהוי פנים והתאמת צורות ההבאה של האווטר לפי זה של מי שמשחק אותו
לפי סיסקו, מה שהם בונים נראה בערך ככה:
בקיצור זה כ"כ פשוט שכל ילד יכול לתכנת את זה…
גם ברכב יש צורך בתשתית דומה. שם פיוניר היא זו שמנסה לבנות את התשתית של העתיד. הרעיןו של רכב מחובר כל הזמן הוא לא חדש, אבל פיוניר לקחו אותו לשלב המתבקש הבא – רדיו לרכב מספיק חכם ומבוסס אייפון שיודע לשדרג את יכולות האייפון (כגון שימוש ב-GPS חיצוני לחלוטין במקום זה הפנימי) ויכולות הרשת שלו בכדי להביא לרכב כל פודקסט, שידור חי או כל תוכן שאפשר לדמיין, כולל אפשרות להקריא חדשות RSS, או הודעות מפייסבוק וטוויטר, או אפילו להקריא לך את הדואל שקיבלת…
להמשך דיון במאמר: CES2011: מסכים מחוברים ורשתות
עפר הוא אורח של חברת יורוקום פנסוניק בתערוכת CES בלאס ווגאס
11:00
/ 06.01.2011
מאת: עפר לאור