מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

לפניכם ה-GP62 7RD, אחד מניידי הגיימינג התקצייבים של MSI עם i7-7700HQ, GTX 1050 ומחיר שפוי.


הקדמה

את MSI או בשמה המלא Micro-Star INT'L כמעט כל אחד מכיר, החברה נוסדה בעיר Taipei שבTaiwan במהלך שנות ה-80 ומאז התפתחה להיות מובילה של ממש בשוק המחשבים, עם מגוון רחב של מוצרים בתחום החל מלוחות אם וכרטיסי מסך תקציביים ועד לניידי הגיימינג המתקדמים והיוקרתיים ביותר.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

מבט מלמעלה

הנייד אותו קיבלנו לסקירה מגיע ממשפחת ה-GP של MSI, בדגש על דגמי 2017 שהוצגו מוקדם יותר השנה. סדרת ה-GP מכוונת לפלח השוק התקציבי יותר, אולם זה גם הופך אותה לאחת המשתלמות יותר בליין של MSI. עם מעבדי Kaby Lake מרובעי ליבות ומאיצים גרפיים בארכיטקטורת ה-Pascal העדכנית של Nvidia, אשר צמצמה משמעותית את הפער בביצועים בין המאיצים הגרפיים הניידים מול אחיהם הנייחים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

ה-GP62-7RD-Leopard אותו קיבלנו לסקירה הגיע אלינו עם מעבד i7-7700HQ מרובע ליבות, המהווה את אחד מהמעבדים העוצמתיים ביותר בשוק המחשבים הניידים, מצורף ל-GTX 1050 עם 4GB GDDR5,, עוד קיבלנו 16GB של זיכרון RAM (עם אפשרות הרחבה עד ל-32GB) ובמהירות 2400MHz לצד SSD בנפח 128GB לצד כונן קשיח מכני בנפח 1TB.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

ה-GP62-7RD כפי שסוקר.

סקירה חיצונית

ה-GP62 מגיע ממשפחה של מוצרי גיימינג, אבל באופן חיובי למדי העיצוב של הנייד בוגר ו-"צנוע" יחסית, מעבר ללוגו הדרקון שמסמל את סדרת הגיימינג של MSI (כאשר בדגמים מתקדמים יותר הלוגו אף מואר), ופס אדום דק בקדמת הנייד ופס דק עוד יותר בחלקו האחורי, אין פה יותר מדי סממנים צבעוניים או "מיוחדים". המחשב מגיע בצבע שחור סולידי ואחיד ועשוי משילוב של מתכת ופלסטיק, והמקלדת מוארת בצבע לבן בלבד, שלא יעליב אף אחד. מנגד – על המדבקה הענקית מתחת למקלדת בהחלט הייתי מוותר.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

בצד ימין של הנייד יש לנו מימין לשמאל: מחבר החשמל, מחבר USB 2.0 Type A ומשהו שלא רואים הרבה ב-2017, כונן אופטי.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

בצד שמאל אפשר למצוא מימין לשמאל: מחבר אוזניות המשמש גם כיציאה אופטית (SPDIF), מחבר מיקרופון, מחבר USB 3.0 Type C, מחבר USB 3.0 Type A, מחבר mDP1.2, מחבר HDMI1.4, מחבר USB 3.0 Type A, מחבר Gb Lan ולבסוף מחבר קנסינגטון.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

בחלקו האחורי נמצא את פתחי האוורור בשני צידי הנייד.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

בחלקו הקדמי נמצא שלושה נוריות סטטוס. הימנית לשימוש בדיסק הקשיח, האמצעית למצב הטעינה של הסוללה והשמאלית לתקשורת האלחוטית, נורית הפעולה של הנייד ממוקמת בכפתור הפעלה ומחליפה צבעים בהתאם למאיץ הגרפי שבשימוש (כחול = ליבה גרפית מובנת, כתום = מאיץ גרפי נפרד), נורות ה-Capslock וה-Numlock משולבות לצד כל אחד הכפתורים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

תחתית המחשב עשויה פלסטיק, עם ארבעה רגלי גומי. תחתית הנייד לא מיועדת לפירוק וחלק מהברגים סגורים על ידי מדבקות אחריות, אבל מתחת למכסה הפלסטיק נמצא את מרבית החומרה של הנייד, כולל ה-SSD, HDD, זיכרון, והסוללה, ככה שבבוא העת, השדרוג לאותם הרכיבים יהיה פשוט למדי.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

המקלדת ומשטח המגע

שיתוף הפעולה בין Steelseries ו-MSI אינו דבר חדש, והטרנד הזה ממשיך גם עם ה-GP62, למען האמת המקלדת פה פחות או יותר זהה לאלו שאפשר למצוא בדגמיה האחרים של MSI, אך היות ומדובר על דגם תקציבי יותר התאורה האחורית כאן מגיע בתאורה לבנה בלבד. מעבר לכך, הסידור של המקלדת הגיוני וסטנדרטי למדי, יש כפתור FN בודד בצד שמאל במקום כפתור ה-Start, הסימונים על המקשים בולטים בצבע לבן ומעבירים כמות מספקת של אור, בנוסף המקשים שקופים בחלקם התחתון דבר המעצים את אפקט התאורה, נורות ה-Caps_Lock וה-Num_Lock ממוקמות בצורה נוחה במיוחד ליד כל אחד הכפתורים בהתאמה, אם כי קיצורי מולטימדיה לא נמצא כאן בכלל. אבל בשורה התחתונה, המקלדת עומדת בציפיות, ומרגישה איכותית למדי.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

על משטח המגע אין יותר מדי מה להרחיב, מדובר על מחשב גיימינג ולפיכך יהיה רוב הזמן בשימוש עם עכבר איכותי, משטח המגע סטנדרטי למדי מבית Synatpics, המשטח העליון עשוי פלסטיק מחוספס עם שני כפתורים נפרדים לגמרי בתחתית המשטח, הכפתורים 'קלייקיים' ורועשים למדי, אבל עושים את העבודה, משטח המגע עובד כמצופה ותומך ברוב התכונות כגון Palm-rejection ו-מחוות מגע עם שתי אצבעות.
מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 

המסך

ה-GP62 7RD הגיע אלינו עם מסך ה-FHD 15.6" Wide View, Anti-Glare המתקדם יותר עם קצב רענון סטנדרטי של 60Hz, לרוע המזל סוג הפנל לא צוין בשום מקום על ידי MSI, אולם בדיקה של מזהה החומרה מציגה את המסך כ-N156HGE-EAL/CMN15D2, פנל מסוג TN המיוצר על ידי חברת Chi-mei הסינית. עקב זאת שאין ברשותי ציוד מדידה, החלק על המסך מכיל בעיקר את דעתי הסובייקטיבית.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 

היות ומדובר על פנל TN מסוג "Wide View" זווית הצפייה האופקית טובה למדי לסוג הפנל הזה, הצבעים נראו טבעיים ונעימים לעיין כל עוד לא משחקים עם תצורות המסך ש-MSI מציע דרך תוכנת ה-Dragon Center שלה ולא הבחנתי בבעיות אחידות/זליגות אור בולטות, או פקסלים תקועים/שרופים. מנגד כמו שאפשר לראות בתמונה הבאה, זווית הצפייה האנכית בהחלט לא מרשימה, וממש מציקה במוצר כמו מחשב נייד שהמסך מתחיל מגובה המקלדת ותמיד בזוית כלפי הצופה.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 

מעבר לכך, צדדים פחות אופטימליים נוספים של המסך הם הבהירות ורמות השחור המשפיעים בין היתר על הקונטרסט, הבהירות המקסימלית נמוכה בו זמנית שבהירות הצבע השחור גבוהה למדי, מה שמביאה לקונטרסט נמוך. היבט שבהחלט פוגע בהנאה מסצנות כהות במשחקים וסרטים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

כך שבשורה התחתונה מדובר על פנל TN לא רע כל כך, אבל בהחלט הייתי מעדיף אם מראש היו מציינים את העובדה הזאת, במיוחד כשחלק מהמתחרים ברמת המחיר הזאת מתאפיינים בפנלי IPS.

איכות הבנייה

ה-GP62 בנוי מפלסטיק ברובו, עם ציפוי מתכת בחלקו החיצוני של המסך ובאזור המקלדת, מה שמקנה לנייד תחושה איכותית למדי ביד, ברובו זה המצב, אזור המקלדת עצמו לא מראה הרבה כיפוף, צר המסך חזק ויציב (אם כי לטעמי חזק מדי, ומחייב שתי ידיים לפתיחה של המכסה), כל המחברים מקובעים יציב לגוף המחשב, אבל כן יש מספר דברים שהייתי רוצה לציין, החלק הקדמי (אזור משטח המגע) מאפשר כיפוף תחת קצת לחץ, הכונן האופטי מרגיש זול במיוחד. מעבר לכך יש את החיסרון הרגיל בניידים המשלבים מתכת – המון טביעות אצבע.

ביצועים

בין כל התכונות השונות שניידים יכולים להציע, כשזה נוגע למחשב גיימינג הדבר הכי חשוב כנראה הוא הביצועים, היות ובסופו של דבר זה יהיה בין הדברים המשמעותיים ביותר כשזה נוגע לחויות הגיימינג שלנו, בגזרה הזאת ה-GP62 מגיע מצד אחד עם אחד ממעבדי ה-Mobile העוצמתיים ביותר נכון להיום מסדרת ה-Kaby Lake, למרות שמעבדי הדור השמיני כבר לא רחוקים מהשקה, ה-i7-7700HQ שומר על כבודו ברשימה עם ארבע ליבות, Hyper-Threading ותדר בוסט מקסימלי בריא למדי של 3.8GHz לצד תדר בסיס צנוע יותר של 2.8GHz. מהצד הגרפי סדרת ה-G62 מציע מספר דגמים מסדרת ה-Pascal העדכנית של Nvidia, ה-GTX 1050 התקציבי, ה-GTX 1050Ti וגם את ה-GTX 1060. גרסת ה-7RD שקיבלנו הגיע עם ה-GTX 1050 הבסיסי לצד 4GB של זיכרון GDDR5, מדובר על כרטיס הכניסה לעולם הגיימינג בשוק הניידים שלטעמי מתאים יותר למשחקי eSports, היות ואת כותרי ה-AAA החדשים ביותר הוא לא יריץ על הגדרות גבוהות במיוחד, אבל משחקים ישנים קצת יותר ומשחקי eSports הוא יפעיל ללא שום קושי. מי שמחפש ליבה גרפית תקציבית יחסית להרצת משחקי AAA כבדים, ה-GTX 1060 יהיה יקר יותר אך גם יציע בערך פי שניים ביצועים גרפיים.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

כדי לקבל תמונה כללית על הביצועים בחרתי במספר משחקים ומספר מבחנים סינתטיים שאחר כך תוכלו להשוות למערכות אחרות במידת הצורך.

נתחיל עם תוכנת ה-CineBench R15 הפופולרית, המדמה רנדור של סצינה תלת-מימדית במטרה לתת מדד ביצועים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

אפשר לראות שמקבילו השולחני, ה-i7-7700K בהחלט מהיר יותר הודות לתדרים הגבוהים יותר, במיוחד עם תדר טורבו לליבה בודדת של 4.5GHz, אבל ה-7700HQ, מציג ביצועים מצוינים, ובכל מקרה מהווה את אחד המעבדים המהירים ביותר בשוק הניידים כיום.

בהשוואה ל-6700HQ שאותו החליף ה-7700HQ גם נראה שיפור צנוע למדי של כ-12 אחוזים, הודות לתוספת התדר היות ומבחינת ביצועים/תדר אין שום שיפור במעבר ממעבדי הדור השישי לדור השביעי. שיפור נקודתי יותר ל-GP62 בהשוואה ל-GS60 בגזרת המעבד הוא תדרי המעבד בשימוש בסוללה, שהרבה יותר אגרסיביים, ה-GS60 לא היה מאפשר למעבד לעבוד מעל לתדר הבסיס שלו כאשר היה מנותק מהחשמל, ה-GP62 כן, אם כי תדרי ה-Turbo יותר שמרניים. כהערת אגב, גם ב-GP62 כמו ב-GS60, פיצ'ר ה-SpeedShift של אינטל מנוטרל.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

מבחן ה-PCMark8 הוא כלי ותיק של חברת Futuremark, המספק מספר מבחנים כלליים לבדיקת ביצועי המחשב, עם הניקוד שהכלי מביא ניתן לעשות השוואות כלליות בין למדי בין מערכות שונות.

אחרי שסקרנו את ביצועי המעבד, ניתן כעת לעבור לביצועי המאיץ הגרפי שמשחק את התפקיד החשוב ביותר ככל הנוגע לביצועים הגרפיים. כמו שציינתי לפני זה, ה-GP62 7RD הגיע עם מאיץ גרפי של NVIDIA, ה-GTX 1050 ליתר דיוק ממשפחת ה-Pascal, ומהווה את אחד הדגמים הזולים ביותר בסדרה, ה-GTX 1050 מיוצר סביב ליבת ה-GP107 בתהליך יצור 14nm עם 640 יחידות עיבוד פעילות, הוא משודך לזיכרונות GDDR5 ברוחב פס של 128bit ובמהירות 7000MHz, אולם מבחינת נפח הזיכרון יכול להגיע מצויד ב-2GB או ב-4GB כמו בדגם שלנו. תדרי העבודה הרשמיים עומדים על 1354 בסיס, ו-1493 בוסט, אולם התדרים בפועל עלולים להשתנות לטובה ולרעה לפי משתנים רבים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

תוכנת ה-Heaven של Unigine היתה אחת מכלי ה-Benchmark הטובים ביותר בעידן ה-DX11, ניצלתי את הכלי הזה כדי להמחיש את הביצועים של המאיץ הגרפי בשימוש הסוללה, באופן מפתיע ציפיתי שביצועי ה-GP62 יהיו פחות מוגבלים מאשר ה-GS60 שסיקרתי לפני כן, בזכות השימוש במאיץ גרפי חסכוני הרבה יותר, אולם כמו ה-GS60, תדרי זיכרון המאיץ הגרפי לצד הגבלת טמפ' נוקשה במיוחד גורמים לכך שהביצועים ירודים במיוחד, אני לא מצפה מאף אחד לשחק בנייד ללא מקור מתח מחובר, אולם זה משהו שבהחלט היה מעניין אותי לבדוק.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

תוכנת ה-3DMark הינה עוד כלי של חברת FUTUREMARK, ומהווה את אחד מהמבחנים הגרפיים הסינתטיים הפופולריים ביותר במשך השנים לכל גרסאותיו השונות, מבחן ה-Fire Strike הוא מבחן ה-DX11 העדכני של החברה. במבחן הזה אפשר לראות השוואה ישירה בין ה-GTX 970M הנמצא ב-GS60 לבין ה-GTX 1050 ב-GP62, כאשר ההבדל עומד על כ-30% לטובת ה-970M ובעצם קרוב לביצועי ה-965M.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

מבחן ה-Time Spy הוא המבחן העדכני ביותר של תוכנת ה-3DMark ועובד ב-API ה-DX12 העדכני יותר, בעזרת הניקוד תוכלו להשוות את ה-GP62 לתוצאות של ניידים אחרים.

גיימינג

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

ב-Tomb Raider הפרש הביצועים מצטמצם ל-10-15 אחוזים בלבד, ב-Batman AK שהוא משחק עדכני וכבד יותר ההפרש גודל שוב לאזור ה-25/30 אחוזים שראינו מקודם.

בחרתי שלושה משחקים שמהווים דוג' טובה למדי לביצועים של כותרי AAA מודרניים, כאשר Rise of the Tomb Raider הוא הכותר הכבד ביותר בשלישיה, ואילו Battlefield 1 ו-The Witcher 3 במידה מסוימת קלים יותר להרצה. בנוסף כמו שניתן לראות בחרתי שלא להשתמש בנתון ה-fps המינימלי, אלה בהצגת הערך של 1% ו-0.1% מהמפריימים, מה שמציג את הנפילות בקצב הפריימים והאחידות בצורה טובה יותר מאשר ערך ה-FPS המינימלי המוחלט, שיכול להיות פריים בודד שלא מהווה מדד מבין 5000 הפריימים שנמדדו. כאשר המטרה היא שערך ה-0.1% ו-1% מהמפריימים יהיה כמה שיותר קרוב לקצב הפריימים הממוצע, מה שמצביע על חווית משחק אחידה עם פחות נפילות והפרעות וההפך.

הנתונים נאספו על ידי תוכנת Fraps ל-DX11 ו-OCAT ל-DX12, באופן ידני וללא שימוש בכלי באנצ'מרקינג מובנים, כל מבחן נעשה שלושה פעמים והתוצאה היא ממוצע של ההרצות השונות.

  • המשחק Battlefield 1 נבדק ב-Single Player, במשימה Through Mud and Blood בחלקה הראשון.
  • המשחק RotTR נבדק באזור ה-Gheothermal Valley
  • המשחק The Witcher 3 נבדק בתוך העיר Novigrad
מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

נתחיל מ-BF1, הכותר המודרני ביותר ברשימה, ואולי אפילו הקל ביותר להרצה כאשר בוחרים בתצורת ה-Ultra שהמשחק מציע בהגדרות הגרפיות. כפי שניתן לראות ה-GTX 1050 לא מצליח להתמודד עם המשחק בהגרת ה-Ultra עם ביצועים מספקים, כאשר קצב הפריימים הממוצע עמד על 44FPS כאשר קצב ה-1% היה 34FPS וה-0.1% עמד על 27FPS. כדי להשיג 60FPS ולהנות ממצב ה-Multi Player של המשחק נדרשתי להוריד את ההגדרות הגרפיות עד ל-Medium כדי לקבל ביצועים מספקים.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

המשחק RotTR יצא לקראת סוף 2015, והפך לאחד מהמשחקים המדוברים והטובים ביותר של השנה, כאשר חלק נכבד מזה הודות לצד הטכני-ויזואלי של המשחק, שהיה אחד המשחקים המרשימים ביותר גרפית, וכנראה גם הכבדים ביותר, המשחק קיבל מספר עדכונים גדולים, כולל עדכונים עם תמיכה ב-DX12 שבהחלט שיפרה את הביצועים של המשחק, אולם זה לא מספיק בשביל ה-GTX 1050 שלא חזק מספיק להריץ את המשחק על הגדרת ה-High עם 30FPS, שלא לדבר על 60, ולמשחק יש גם הגדרת "V.High" ששמורה לכרטיסי מסך עם מעל ל-4GB RAM.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

המשחק The Witcher 3 יצא גם הוא בשנת 2015, אם כי לפני RotTR, והצד הגרפי לא הרשים באותה המידה, אולם זהו באופן מוחלט ומוסכם למדי, אחד המשחקים הטובים ביותר שיצאו בשנת 2015, במיוחד בהתחשב בעצם העבודה שההרחבה Blood and Whine זכתה בעצמה בפרס משחק התפקידים הטוב ביותר לשנת 2016, כך שזהו בהחלט כותר מרשים שאי אפשר לדלג עליו, ולמרות שעברו שנתיים מאז היציאה, נראה שזה עדיין אחד הכותרים הכבדים יותר, זאת מבלי להזכיר שהוא עדיין נראה מצוין. ה-GTX 1050 פשוט לא מצליח להתמודד עם המשחק בהגדרות הגבוהות ביותר, וזה כולל כיבוי של פיצ'ר ה-HairWorks הכבד. וצריך לוותר על לא מעט הגדרות גרפיות במטרה להגיע ל- 60FPS יציב.

לסכם את הביצועים הגרפיים, ה-GTX 1050 חזק בצורה משמעותית אפילו מה-GTX960M, שלא לדבר על ה-GTX950M שאותו הוא טכנית מחליף (מאיץ גרפי שבכלל היה Rebrand של ה-850M), אבל לטעמי הביצועים פשוט לא מספקים לנייד ברמת המחיר הזאת של 5-6 אלף שח, היות וגם משחקים מ-2015 הוא מתקשה להריץ על 60FPS בהגדרות גבוהות. הביצועים הרבה יותר מתאימים למשחקי ה-eSpots השונים, אשר דורשים הרבה פחות כח גרפי. לטעמי כדאי להשקיע עוד כמה מאות ולקנות נייד עם ה-GTX 1050 TI אשר חזק משמעותית (בערך כ-40 אחוז) או כמובן את ה-GTX 1060 שעדיין נחשב כרטיס גרפי תקציבי אך מספק פי שניים ביצועים, וזה כבר באמת קפיצת מדרגה, מבחינת ביצועים וגם יחס עלות-תועלת.

ביצועים תרמיים

היבט דיי חשוב במחשב נייד הוא מערכת הקירור, היות וזה משפיע ישירות על הביצועים של המחשב, הרעש שנגרם, והכי חשוב הטמפ' של המשטח שאנחנו נוגעים בו בזמן משחק – או סתם הקלדה. בהיבט הזה ה-GP62 אמור היה להציג ביצועים מעולים עם צמד המאווררים ו-6 צינורות הנחושת האחראים על קירור הנייד, אולם הסיפור קצת יותר מורכב מזה.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 
הרצת Heaven Benchmark למשך יותר מ-45 דקות הניבה תוצאה טובה במיוחד, מערכת הקירור מצליחה לשמור על המאיץ הגרפי קריר למדי עם 64 מעלות, הרבה מתחת לגבול התרמי, כאשר הדבר מאפשר למאיץ הגרפי לעבוד בתדרי הטורבו המלאים שלו ולספק את הביצועים המקסימליים.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

נעבור למבחן המאמץ של המעבד (על ידי כלי ה-Stabilty Test של AIDA64), פה העניינים כבר מתחילים להתחמם, הרצתי את הבדיקה במשך 20 דקות כפי שניתן לראות בתמונה, אבל ברמת העיקרון כבר אחרי דקות בודדות המעבד הגיע לטמפ' הגבוהה של כ-95C מעלות. הקצה העליון בהחלט שהשבב יכול לתפקד בו מבחינת המפרט, ובהחלט לא תחום בריא בשבילו לטווח הארוך, וכאשר המעבד מגיע לטמפ' הזה נכנס ה-Thermal Throtteling לעניינים, בהתחשב בטמפ' הגבוהה, ההגבלה ממש לא אגרסיבית כמו שציפיתי, המעבד ממשיך לעבוד באזור ה-90-95C מעלות למשך כל הבדיקה ובאופן מפתיע המעבד עדיין נכנס לתדרי הטורבו בוסט שלו כאשר התדר נע בין 3.1GHz ל-3.4GHz לכל הליבות, כאשר תדר הבסיס של המעבד עומד על 2.8GHz. בנוסף מצב ה-"Cooler Boost" ש-MSI כללה (כפתור שכאשר לוחצים עליו מכניס את המאווררים למצב עבודה במהירות מלאה) לפי מה שראיתי עשה בעיקר רעש ולא ממש עזר לקירור המחשב בהשוואה למצב האוטומטי.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 

ההרצה האחרונה כללה מאמץ של המעבד והליבה הגרפית בו זמנית, עצרתי את המבחן אחרי 40 דקות, אבל כמובן שהתוצאה פה לא מפתיע, אפשר לראות שהמאיץ הגרפי נשאר קריר למדי ב-71C מעלות תוך שמירה על תדר הבוסט המלא שלו (כ-1.7GHz) ואילו המעבד הגיע אף ל-98C מעלות בנקודה אחת של המבחן, ובאופן כללי המשיך לעבוד ב-90-95C מעלות לאורך כל זמן הבדיקה, כאשר התדרים היו זהים להרצה הקודמת, בין 3.1GHz ל-3.4GHz (כדי לציין ש-3.4GHz הוא תדר הטורבו בוסט המקסימלי כאשר כל הליבות במאמץ).

מבחינת חום ורעש חיצוניים, המחשב שקט למדי במנוחה, אולם כאשר יש מאמץ והמאווררים מתחילים להסתובב בצורה נמרצת הרעש בהחלט גובר, ולא הייתי ממליץ להשתמש באזניות פתוחות עם ה-GP62, ועל מצב ה-Cooler Boost 4 אין טעם להרחיב – המאווררים מסתובבים במלוא העוצמה והרעש פשוט לא פרופורציוני ביחס להבדל המזערי שזה עושה על הטמפ'. באופן מעניין מערכת הקירור מצליחה לקרר את המאיץ הגרפי מצויין, מנגד הקירור שאחראי על המעבד פשוט לא עושה את העבודה בצורה מספקת והתוצאה היא מעבד שעובד קבוע ב-90-95C מעלות בתחת מאמץ, מצב מטריד שכנראה לא יתרום לאורך החיים של המעבד כלל. למרות זאת, החום החיצוני של הנייד לא היה קיצוני כמו שטמפ' המעבד מצביע, אולם החלק המרכזי של המקלדת ואזור משטח המגע בהחלט מתחממים בצורה ניכרת תחת עומס, ואחרי שעה של משחק הדבר בהחלט מתחיל להציק.

אחסון

ה-GP62 מגיע עם מבחר אופציות בכל הנוגע לאחסון, הדגם שלנו הגיעה עם M.2 SSD מבוסס SATA בנפח 128GB ו-HDD בנפח 1TB של HITACHI אשר עובד ב- 7200RPM, כאשר יש דגמים זולים יותר ללא SSD מובנה ודגמים עם SSD בנפח משתנה לצד דגמים המחליפים את ה-SATA SSD באחד מבוסס NVMe PCI-e.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

ביצועי ה-SSD טובים למדי למעט מהירות הכתיבה הנמוכה יחסית, אם כי זאת מהירות סטנדרטית בדגמים בנפח הזה כאשר כמות שבבי ה-NAND נמוכה.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

מדובר על HDD סטנדרטי למדי, אולם עצם העובדה ש-MSI בחרה בכונן במהירות 7200RPM היא בהחלט חיובית.

סוללה

ה-GP62 הוא נייד גיימינג, ואלו לא ידועים בחיי סוללה טובים במיוחד, אולם בכל זאת מדובר על מחשב שאמור להיות נייד ולפיכך כן נרצה להשתמש בו מדי פעם בדרכים, בגזרה הזאת הנייד מגיע עם סוללת 6 תאים בנפח של 41Whr, נפח צנוע למדי למחשב עם מעבד מרובע ליבות וליבה גרפית נפרדת. הרצתי שתי בדיקות בגזרה הזאת.

הראשונה, מבחן ה-Home של כלי ה-PCMark 8, מדובר על מבחן דיי עקבי המדמה משימות יומיומית אשר לא מאמצות יותר מדי את המחשב. המבחן השני היה משחק ב-Overwatch, לא מדובר על משחק תובעני מדי, שזה דבר טוב היות והביצועים הגרפיים לא מיטביים כאשר מנתקים את הנייד מהסוללה, כדי להנות מ-60FPS היה צריך להוריד את הגדרת הגרפיקה במשחק ל-Low ואת ה-Resolution Scaling ל-75%, המשחק עדיין מהנה, אבל הביצועים הגרפיים המוגבלים ללא מקור מתח בהחלט מורגשים. כמו כן מדדתי את זמן הטעינה של הסוללה מ-5% (הגבול שבו המחשב נכנס למצב שינה במטרה לשמור על היישומים הפתוחים) ועד ל-100% כאשר הנייד כבוי.

  • מבחן ה-Home, ניקוד של 3557 – זמן סוללה: 02:08.
  • מבחן ה-Overwatch – כ-45 דקות.
  • זמן טעינה מ-5% ל-100% – 02:22.

בקיצור, זמן הסוללה לא מזהיר, אלה בעיקר מתאים לשימושים קצרים ומזדמנים, כאשר חלק גדול מהבעיה הוא זמן הטעינה הארוך ביחס לחיי הסוללה הקצרים, שיכול להתארך עוד יותר כאשר הנייד דלוק ובשימוש, גם המטען ממש לא קומפקטי.

שמע

הנייד מגיע עם 4 רמקולים של 2W, כאשר הרמקולים מחולקים לשתי זוגות בחלקו הקדמי של הנייד ופונים קדימה ולמטה, בנוסף הנייד מגיע עם תוכנת ה-EQ של Nahimic בגרסה מעודכנת במקצת לעומת דגמי שנה שעברה. הרמקולים לא נשמעים טובים במיוחד, ולא הייתי מציע לשחק או לשמוע מוזיקה להנאה איתם, אולם הם כן מספיקים בשביל סרטון יוטיוב או שניים כשרוצים להוריד את האוזניות, במיוחד כשמגדירים את ה-EQ לרצונכם, היות ועם כל הבוסטים למיניהם אשר דלוקים בברירת מחדל הרמקולים בהחלט יכולים להישמע צווחניים במידה.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

מעבר לזה לא נמצא כאן שבבי DAC מתקדמים או מגברי אוזניות למיניהם, מעבר לתוכנת ה-EQ מדובר על פתרון פשוט למדי המתבסס על Codec של Realtek וסך הכל עושה את העבודה בהנחה והשימוש הוא עם אוזניות קלות להנעה, הסאונד היה נקי מהפרעות כלשהן, ונשמע תקין לאוזניי. בנוסף המחברים מצופים זהב כאשר מבחר האוזניות משמש גם כיציאה אופטית עם המתאם המתאים.

קורא כרטיסים – למה USB 2.0?

לבסוף כמה דברים שהייתי רוצה לציין, הראשון – קורא הכרטיסים המובנה במחשב, הוא נוראי ונראה שהוא מוגבל למהירות של USB2.0 מהבדיקות שעשיתי בהשוואה לקורא כרטיסים חיצוני זול בחיבור USB3.0.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

בדקתי עם כרטיס הזיכרון הכי מהיר שברשותי, כרטיס MicroSD של Kingstone בנפח 128GB ועם דירוג גבוהה של U3, וכפי שניתן לראות התוצאה עם קורא הכרטיסים המובנה נוראית למדי ביחס לתוצאה הבאה.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

תוצאה אחרת לגמרי בהשוואה לקורא הפנימי שמצופה שבשנת 2017 לא יגביל אותנו למהירות של USB2.0.

Bloatware ו- Dragon Center

הנקודה השנייה שרציתי לגעת בא – Bloatware, ולא מעט ממנו, במיוחד דברים שממש לא נחוצים למשתמש הממוצע כגון גרסאות Trail של Notron Antivirus ו-Norton Online Backup, תוכנת ה-WinZip בגרסת Trail, אוסף תוכנות של Magimax בגרסאות Trail, נגן ה-PowerDVD 12 ו-Keeper, בקיצור – המון Bloatware ש-MSI לא היו צריכים לכלול מההתחלה אשר לא מוסיף שום ערך לנייד, אם כבר רק גורע ממנו.

עוד נקודה והפעם חיובית יותר, נראה שתוכנת ה-Dragon Center קיבלה עידכון רציני, נראת ועובדת הרבה יותר טוב בהשוואה לגרסאות הישנות יותר שניתקלתי בהן.

מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

 

תוכנת ה-Dragon Center בנויה ממספר לשוניות כאשר לכל אחד יעוד אחר, ה-App Portal מאפשר להוסיף קיצורי דרך לתוכנה, לשונית ה-System Monitor כפי שהשם מצביע מציגה את המידע העיקרי לגבי ביצועי המערכת, כגון מהירות מאווררים, טמפ' עבודה, וביצועי מערכת כלליים. לשונית ה-System Tuner מאפשרת שמירה של פרופילים עם תצורות שונות, כגון הגדרות סאונד, מסך והגדרות מאוורר אישיות. לשונית ה-Mobile Center מאפשרת להגדיר חיבור עם אפלקציית הסמארטפון התואמת של MSI, ה-Dragon Dashboard. הלשונית האחרונה – Tool & Help מציע מספר פיצ'רים כגון גיבוי ב-Image, כיול הסוללה ועזרה בסיסית על ידי מדריך המשתמש.

מחשב נייד - MSI GP62 7RD בביקורת

 

אפליקציה

אפלקציית ה-Dragon Dashboard כוללת שלושה מסכים עיקריים, הראשון הוא ה-System monitor אשר מציג את המידע העיקרי כגון תדרי ה-GPU, טמפ' המעבד והמאיץ הגרפי, מהירות הרשת ומהירות המאווררים. יש תא שאמור להציג את מהירות ה-FPS אך לא יצא לי לראות זאת בפועל. המסך הבא הוא ה-LED Wizard אולם לא נראה שהוא תומך במקדות עם תאורה אחורית לבנה בלבד כגון ב-GP62 שלנו. המסך האחרון הוא ה-System Tuner שפשוט מאפשר לבחור בין הפרופילים שיצרנו בתוכנת ה-Dragon Center. ה-Pairing בין התוכנה לאפלקציה היה פשוט ביותר, פשוט מפעילים את הפיצ'ר ב-Dragon Center וכל עוד הטלפון מחובר לאותה הרשת הוא ימצא את המחשב בעצמו.
מחשב נייד לגיימרים MSI GP62 7RD

סיכום

חברת MSI היא יצרנית מוכרת וותיקה בתחום ניידי הגיימינג וכתוצאה מזה ציפיתי מה-GP62 לנייד תקציבי איכותי למדי, אולם אני חייב להגיד שהוא לא עמד בציפיות שהיו לי מנייד גיימינג תקציבי. מצד אחד יש פה נייד עם מעבד עוצמתי ששומר על תדרים גבוהים, מאיץ גרפי אשר מספק 100 אחוז מהיכולות שלו הודות קירור מעולה, המקלדת מהטובות יותר בקטגוריה ואפילו איכות הבנייה לא רעה. אולם מהצד שני הצד האחראי לקירור המעבד פשוט לא עושה את העבודה – והמעבד בשום מחשב נייד לא אמור לעבוד במשך שעות ב-90-95-100C מעלות, המסך מבוסס על פנל TN איכותי מהרגיל, אבל זה עדיין פנל TN כאשר המתחרים רובם עם IPS, וחיי הסוללה בינוניים ומטה. כאשר לטעמי החלטות טיפשיות מצד החברה כגון קורא כרטיסים מהזולים ביותר וכל ה-Bloatware שמגיע עם המחשב בכלל לא עוזרים לתמונה שנוצרה כאן.

מבחינת תמחור את ה-GP62-7RD כפי שסוקר בביקורת ניתן למצוא בחנויות השונות באזור המחיר של ה- 6000 ש"ח, סכום שבהחלט קצת קשה לבלוע. מי שבכל זאת מעוניין בדגם הזה או בדגמים דומים מאוד של MSI במחיר נמוך יותר, יכול להציץ בשני הקישורים למטה מ-GearBest.

הדגמים לא תואמים לגמרי את ה-GP62-7RD, אולם המחיר זול יותר ושני הדגמים מגיעים עם GTX 1050Ti שחזק מה-1050 הפשוט בכ-40% ומסך IPS, את ה-SSD החסר אפשר להשלים בקלות על ידי קניה של M.2 SSD בתצורת SATA או PCI-e בהתאם לבחירתכם, כמו כן גם את נפח הזיכרון אפשר להרחיב עצמאית במידת הצורך. ומי שדואג למיסי היבוא, מחשב נייד דורש רק תשלום של מע"מ, אז העלויות בייבוא אישי יהיו הרבה יותר נמוכות.

מחיר: 6000 ש"ח בחנויות ברחבי הארץ.


הערת עורך מסחרי:
לפניכם זוג אלטרנטיבות בייבוא אישי:
מעבד i7-7700HQ, זכרון RAM בנפח 8GB, כרטיס מסך משודרג NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB, כונן HDD בנפח 1TB.

MSI GL62M 7RDX – 1642CN – $899
מעבד i5-7300HQ, זכרון RAM בנפח 8GB, כרטיס מסך משודרג NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB, כונן HDD בנפח 1TB.

מספר יתרונות לייבוא אישי של המחשב הנייד:

  • קיימת אחריות בינלאומית למחשבים ניידים של MSI על ידי מעבדות ServPro, לפיכך אפשר לקנות מעבר לים במחיר זול יותר ולהנות מאחריות מקומית.
  • המחיר זול יותר לתמורה – מקבלים ב-2 התצורות למעלה כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB שמהווה שדרוג לעומת כרטיס המסך שנסקר בכתבה.
  • משלוח מהיר.

החסרון המרכזי לייבוא אישי של מחשב הינה העובדה שהמקלדת מגיעה ללא עברית, אבל זה דבר שניתן לסדר בעלות של 100-150 ש"ח אצל שלל חברות אשר מבצעות חריטה של העברית מעל המקלדת.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:45
  /  
10.09.2017
  
מאת: IamEzio

1