בשורה לטסים: אינטרנט בטיסות אלעל. חינם לתקופת הקיץ

האינטרנט מגיע גם לטיסות אלעל ובחינם לתקופת הקיץ לחבילת הבסיס. אז כמה זה יעלה לכם והאם הוא מספיק מהיר? אלי חבוש ...


לאחר שכבר תקופה מפעילה אלעל את מטוסי הדרימליינר החדשים שלה, משיקה היום החברה את שרותי האינטרנט בטיסות. אלעל מצטרפת ל – 88 חברות רבות ברחבי העולם (מתוך 350) שם כבר ניתן להנות בגלישת WiFi במהלך הטיסה ומשלבת את שרות האינטרנט ב-15 מטוסי החברה ובהם 5 מטוסי דרימליינר חדשים, כל צי מטוסי הבואינג 737-900 שלה (8 במספר) וב-2 מטוסי הבואינג 737-800 שלה.

כל הפרטים – כמה יעלה שרות האינטרנט של אלעל? וגם, האם הוא מספיק מהיר? בדקנו:

כיום, רק 25% מכלל המטוסים בעולם מציעים שרותי גלישה במטוס ולדברי אלעל, עד שנת 2025 הנתון הזה יזנק ל-65% מכלל המטוסים בעולם.

בשורה לטסים: אלעל משיקה אינטרנט בטיסות. חינם לתקופת הקיץ

מי שתתן לאל-על את שרותי האינטרנט בטיסות היא חברת Viasat האמריקאית באמצעות טכנולוגיית KA BAND בתקשורת לוויינית רחבת פס שתספק קצב גלישה של 12 Mbps ואף יותר בגובה של 30 אלף רגל. מהירות העלאה תהיה כחצי עד 1 מגה ביט לשנייה.

מהבדיקה שלנו, הצלחנו להגיע, דרך בדיקה באפליקציית SpeedTest, למהירות של כ- 14 מגה ביט לשנייה, מהירות בהחלט מרשימה במיוחד לאור העובדה שאנחנו נמצאים בגובה כה רב כשנוסעים רבים במטוס גולשים בדיוק באותו הזמן. 
בדקתי גם גלישה באתרים שונים, רשתות חברתיות ותוכנות מסרים. הכל עבד ובצורה טובה.

בשורה לטסים: אלעל משיקה אינטרנט בטיסות. חינם לתקופת הקיץ

אלא שלא תמיד זכינו למהירות המקסימלית וכשבדקתי את המהירות במקבוק, קיבלתי מהירויות של 3 או 4 מגה לשנייה

כשבדקתי אתרי יוטיוב לצפייה בסרטונים, הסרטונים עבדו בסדר לרוב אך כשהעליתי את הסרטון לאיכות של 1080P, היו הרבה ניתוקים וזמנים של באפרינג. הורדתי לאיכות 720 והמצב השתפר. כשהעברתי למצב אוטומטי הוא פשוט הוריד איכות ל 144.

במהלך הטיסה, נערך המשחק בין בלגיה לצרפת והצלחתי אפילו להפעיל את אפליקציית כאן ולצפות בלייב במהלך כל המשחק ובאיכות מעולה כאילו צפיתי דרך הוויפי בבית שלי, עניין מרשים לכשעצמו אך מרשים יותר כשרוב המטוס עשה את אותו הדבר. מידי פעם נראה היה שהאינטרנט קפא לזמן מסויים ולאחר מכן המשיך. גילינו שבצפייה בתכנים ארוכים, יציבות האינטרנט מורגשת וחווינו עצירות מפעם לפעם.

בשורה לטסים: אלעל משיקה אינטרנט בטיסות. חינם לתקופת הקיץ

חבילות הגלישה המוצעות במסגרת WIFI EL AL  מאפשרות גלישה באמצעות מספר מכשירים במהלך הטיסה, כאשר בכל זמן נתון ניתן לבצע שימוש במכשיר אחד. שימוש במכשיר נוסף ינתק משימוש את המכשיר הראשון. באמצעות ממשק המערכת ניתן יהיה לבצע החלפה בין המכשירים, לנתק מכשיר אחד ולאפשר את המכשיר השני.

לנוסעים שחוששים ממצב בו נוסעים אחרים ינצלו את חבילות הגלישה לביצוע שיחות קוליות רעשניות ומפריעות, נבשר לכם כי לא ניתן יהיה לבצע שיחות קוליות במהלך הטיסה על גבי רשת ה-WiFi.

החל מיום א', 15 ביולי, תציע אל על את שירות ה- WiFi לטסים לאירופה במטוסים בהם פועל השירות ב-3 חבילות גלישה אשר אינן מוגבלות בזמן או בנפח גלישה ומוצעות למשך כל הטיסה. את חבילת הגלישה ניתן לרכוש בעת השהייה במטוס באמצעות פורטל EL AL WIFI. התשלום עבור השירות יתאפשר באמצעות כרטיס אשראי או בשימוש בנקודות הנוסע המתמיד או FLYCARD.

בשורה לטסים: אלעל משיקה אינטרנט בטיסות. חינם לתקופת הקיץ

אז כמה זה יעלה לכם?

לרגל ההשקה – חבילת הבסיס לאירופה (Basic) הכוללת הודעות מיידיות, דואר אלקטרוני וגלישה לאתרי אל על תוצע בחינם למשך תקופת ההשקה עד ה 31.10.18.

בנוסף לא ייגבה תשלום עבור השימוש בשירות בטיסות לצפון אמריקה במטוסי הדרימליינר. שירות האינטרנט לצפון אמריקה  יהיה בפיילוט ויוצע בחינם עד הרבעון הרביעי של שנת 2018.

חבילת Basic – לבעלי סמארטפון וטאבלט הכוללת: הודעות מידיות כדוגמת WhatsApp, גישה לדואר אלקטרוני וגלישה לאתרי חינם של אל על. מחיר: 3.99 דולר.

כאמור, החבילה הינה חינם לתקופת ההשקה עד לתאריך 31.10.2018 

חבילת Social – לבעלי סמארטפון וטאבלט הכוללת: הודעות מידיות כדוגמת WhatsApp, גישה לדואר אלקטרוני, גלישה חופשית באתרים ואפליקציות וצפייה בסרטונים קצרים של עד 3 דקות.  עלות החבילה לנוסע לקטע טיסה הינה 9.99 דולר או במבצע לתקופת ההשקה – 30 נקודות מועדון הנוסע המתמיד או 20 נקודות למחזיקי FLYCARD.

חבילת Business – לבעלי סמארטפון, טאבלט ומחשב נייד הכוללת: הודעות מידיות כדוגמת WhatsApp, גישה לדואר אלקטרוני, גלישה חופשית באתרים ואפליקציות וצפייה בסרטים, האזנה למוסיקה וחיבור ל-VPN.  עלות החבילה לנוסע לקטע טיסה הינה 19.99 דולר או במבצע לתקופת ההשקה –  60 נקודות מועדון הנוסע המתמיד או 40 נקודות למחזיקי FLYCARD.

ללקוחות חברי מועדון במעמד TP השירות מוצע ללא עלות

אז באיזו חבילה לבחור?

חבילת ה-4 דולרים היא החבילה הזולה ביותר שמיועדת למי שרוצה להישאר בקשר עם הקרקע ולא יותר מזה ותתאים לטיסות קצרות בעיקר. חבילת ה 20 דולרים היא החבילה שמיועדת פשוט למי שרוצה להשתמש באינטרנט במחשב הנייד שלו ולא להיות מוגבל באורך הסרטים שהוא צופה בהם. החבילה האמצעית היא כנראה החבילה שתהיה הפופולארית ביותר שתציע לכם גם גלישה באתרים וגם להישאר בקשר עם הקרקע ולצפות בסרטונים של עד 3 דקות (אורך סרטונים ממוצע ברשתות החברתיות)

 

נמרוד בורוביץ, ראש אגף אסטרטגיה ופיתוח עיסקי אמר היום: "בתום תהליך פיתוח ארוך וממושך, אנו גאים להציע כיום את המוצר הטוב ביותר לטסים מישראל בתחום שירות ה WiFi במטוסים. אל על השקיעה משאבים רבים במטרה לספק ללקוחותיה את מוצר הדגל של ענף התעופה – מערכת ה- WiFi חדשה שתאפשר לנוסעים גלישה באתרים, התחברות לדואר אלקטרוני, שימוש באפליקציות, רשתות חברתיות, האזנה למוסיקה וצפייה בסרטים במהלך הטיסה. אל על בחרה לחבור לחברת Viasat, חברה אמריקאית מהמובילות בעולם בתחום הלווינים, במטרה להעניק ללקוחותינו את המוצר המתקדם ביותר."

בשורה לטסים: אלעל משיקה אינטרנט בטיסות. חינם לתקופת הקיץ

 

מימין לשמאל:
דון בוצ'מן – סגן נשיא ומכ"ל תעופה אזרחית – VIASAT, גונן אוסישקין – מנכ"ל אלעל, דייב רנון – סמנכ"ל שיווק בחברת ACG

איך משתמשים בשרות?

חיבור לשירות האינטרנט במטוס אל על מדגם 737

  • יש להיכנס להגדרות במכשיר האישי, להפעיל רשת אלחוטית ולבחור ברשת ELAL.
  • לפתוח דפדפן אינטרנט, עמוד הפתיחה של הפורטל יעלה אוטומטית. במידה ולא נפתח אוטומטית, יש להיכנס ל- wifi.elal.com.
  • בעמוד הבית של פורטל השירות ניתן לבחור בין מערכת הבידור בטכנולוגיית סטרימינג – DreamStream לצפייה בתכני הבידור, לבין גלישה באינטרנט.
  • תוך כדי תהליך ההתחברות, הנוסע יתבקש לאשר את תנאי השירות ולמלא את אופן התשלום (אשראי, נקודות מועדון הנוסע המתמיד, שובר).

חיבור לשירות האינטרנט במטוס אל על מדגם 787

  • יש להיכנס להגדרות במכשיר האישי, להפעיל רשת אלחוטית ולבחור ברשת ELAL.
  • לפתוח דפדפן אינטרנט, עמוד הפתיחה של הפורטל יעלה אוטומטית. במידה ולא נפתח אוטומטית, יש להיכנס ל- wifi.elal.com.
  • תוך כדי תהליך ההתחברות, הנוסע יתבקש לאשר את תנאי השירות ולמלא את אופן התשלום (אשראי, נקודות מועדון הנוסע המתמיד, שובר).

מה קורה בחברות אחרות?

אל-על כאמור לא המציאה את הגלגל או במקרה הזה, את שרותי האינטרנט בטיסות ובחברות רבות אחרות כבר ניתן לגלוש זה מספר שנים. לשם השוואה, הנה מספר חברות המציעות אינטרנט בטיסות שלהן והמחירים אותם הן גובות:

אירופלוט – (טיסות איירבאס 330 ובאוינג 777) כאן תשלמו בהתאם לגודל החבילה – עבור 10 מגה תשלמו 5 דולר, עבור 30 מגה תשלמו 15 דולר, עבור 100 מגה תשלמו 40 דולר ועבור 150 מגה תשלמו כבר 50 דולר.

אייר-פראנס – (טיסות איירבאס 330, בואינג 777, 787) גם כאן תשלמו לפי גודל החבילה – 6 דולר עבור 20 מגה, 12 דולר עבור 50 מגה ו-36 דולר עבור 200 מגה.

בריטיש איירליינס – (טיסות איירבאס 380 ובואינג 787) בבריטיש תשלמו לפי הזמן בו תבלו ברשת – 14 דולר לשעה, 24 דולר ל-4 שעות, 32 דולר לטיסה שלמה

איבריה – (טיסות איירבאס 330) תשלום לפי זמן – עבור שעת גלישה או עד 40 מגה תשלמו 9 יורו עבור 3 שעות גלישה או 100 מגה תשלמו 20 יורו ולטיסה מלאה תשלמו 30 יורו או עד 200 מגה

טורקיש איירליינס – בחברה הטורקית (מטוסי בואינג 777 או איירבאס 330) תשלמו  10 דולר לשעת גלישה או 15 דולר ל-24 שעות. נוסעי מחלקת עסקים יוכלו לגלוש בחינם.

גילוי נאות: הכתב היה אורח חברת אל-על בטיסה לפאריז  

לדיון בנושא: בשורה לטסים: אינטרנט בטיסות אלעל. חינם לתקופת הקיץ


7:00
  /  
10.07.2018
  
מאת: אלי חבוש

1