Zidoo Z9S – סטרימר 4K הכולל שרת איחסון והורדות

Zidoo הסינית מוציאה סטרימר חדש, זעיר ומעוצב התומך באופן מלא ב-4K HDR וכולל שרת הורדות ואיחסון חסכוני באנרגיה. אז איך ...


הקדמה

חברת Zidoo הסינית מוכרת לנו לא מהיום, ושני המוצרים האחרונים שלה שהכי מוכרים לנו הם ה-X9S וה-X10, שנחלו הצלחה בקרב חלק מהקהילה שלנו, במיוחד בגלל התמיכה המלאה בפורמטי אודיו מתקדמים, בבלוריי 3D מלא (MVC) כולל תפריטים וכמובן גם ב-4K HDR. לאחרונה, Zidoo השיקה את ה-Z9S, שהינו המשך ישיר של ה-X9S, וההבדל העיקרי ביניהם הוא השימוש במעבד העדכני של Realtek מסוג RTD1296DD הכולל 4 ליבות Cortex A-53. כמו כן, ישנו מעבד ARM ארבע ליבתי נוסף המריץ OpenWRT במקביל לאנדרואיד 7.1 הרץ על מעבד ה-Realtek.

ZIdoo Z9S

 

בדומה לסדרת ה-X, גם כאן Zidoo מציעה את ה-Z10, שהינו בעל נתונים זהים ל-Z9S אך הוא כולל מקום לכונן קשיח פנימי בגודל 3.5". אנחנו קיבלנו לסקירה את ה-Z9S.

נתונים טכניים

  • מעבדים וצ'יפסט: Realtek RTD1296DD עם 4 ליבות Cortex A-53, מעבד גרפי Mali-T820MP3, מעבד עם ארבע ליבות ARM-A53 במהירות 1.4GHz.
  •  זכרון ואחסון: 2GB DDR3 RAM ו-16GB eMMC.
  • רשתות אלחוטיות: WiFi בטכנולוגיית Dual Band MIMO בתדרים 2.4GHz ו-5GHz, בלוטות 4.1 LE, עינית אינפרה אדום (IR).
  • רשת קווית: חיבור Ethernet במהירות 1 ג'יגה ביט לשנייה.
  • וידאו: יציאת HDMI 2.0a, כניסת HDMI, יציאת קומפוזיט עבור טלוויזיות ישנות
  • אודיו: שקע 3.5 מ"מ אנלוגי, יציאת SPDIF (דיגיטלי), וכמובן דרך שקע ה-HDMI.
  • חיבוריות: 2 שקעי SATA לחיבור כוננים קשיחים, 2 שקעי USB 2.0 ו-2 שקעי USB 3.0.
  • מידות (ללא האנטנות): 19x13x3 ס"מ.

מה בקופסא

המוצר מגיע בקופסת קרטון נוחה לפתיחה:

ZIdoo Z9S

 

ובקופסא נוכל למצוא את ה-Zidoo Z9S, שלט אינפרה אדום, כבל HDMI, ספק כוח עם תקע אירופאי (מתאים לארץ), כבל HDMI וכבל SATA משולב Data+Power.

ZIdoo Z9S

ה-Zidoo Z9S

הסטרימר של Zidoo מעוצב כמו ראוטר בגימור אלומיניום מוברש, והוא גם בעל מידות דומות לראוטר – גודלו הזעיר יחסית לעובדה שהקירור שלו פסיבי (כלומר, שקט לחלוטין) מפתיע לטובה.

ZIdoo Z9S

 

בחזית הסטרימר נוכל למצוא תצוגה שבה נראה את השעה, תזמון הקובץ אותו מנגנים, חיווי קליטת Wi Fi וכו.

ZIdoo Z9S

 

לסטרימר 2 אנטנות באורך של כ-13 ס"מ לקליטה אלחוטית משופרת. 

ZIdoo Z9S

 

באחורי הסטרימר נוכל למצוא (מימין לשמאל): מתג הפעלה, כניסת מתח 12V, שקע 3.5 מ"מ עם כניסת RS232 לשליטת טרמינל על ה-OpenWRT, שקע 3.5 מ"מ עם יציאת אודיו וקומפוננט משולבת, שקע SPDIF, כניסת HDMI, יציאת HDMI, חיבור Ethernet במהירות 1 ג'יגה ביט לשנייה.

ZIdoo Z9S

 

בפאה הימנית נמצאים שקע SATA משולב ו-2 שקעי USB 3.0:

ZIdoo Z9S

 

בפאה השמאלית נמצא שקע SATA נוסף, כפתור שקוע ל-Reset ו-2 שקעי USB 2.0:

ZIdoo Z9S

 

עם הסטרימר, כאמור, מגיע שלט רחוק אינפרה אדום בגימור פיאנו מבריק ושלל כפתורים עם תאורה אחורית לאוהבי הצפייה בחשכה:

ZIdoo Z9S - סטרימר 4K הכולל שרת איחסון והורדות

 

בין הכפתורים נוכל למצוא גם 5 כפתורים ייעודיים לשליטה על מכשיר אחר (בעיקר הטלוויזיה והווליום של הרסיבר) עם יכולת למידה מהשלט המקורי (Learn). מה זה אומר? שבמקום להתעסק עם רשימה ארוכה של קודים מוכנים, תוכלו להציב את השלט המקורי של הטלוויזיה או הרסיבר מול השלט של הסטרימר ולמעשה להעתיק את אות השידור של אותו כפתור ישירות אל השלט של הסטרימר. ואז, תוכלו לשלוט על הפונקצייה שבחרתם בה בטלוויזיה או ברסיבר מהשלט של הסטרימר במקום מהשלט המקורי. בהחלט שימושי!

שאר הכפתורים כוללים כיבוי/הדלקה, ווליום ו-Mute (רלוונטיים כאשר לא עושים Passthrough של פורמטי אודיו מתקדמים), כפתורי Play/Pause, כפתור שינוי רזולוציה, כפתורי מידע, ספרות 0-9, כפתורי חיצים וניווט, כפתורים צבעוניים ומאקרו (שיאפשרו לכם להגדיר קיצורי דרך מהירים לפונקציות שונות בסטרימר), וגם כפתורים להפעלת עכבר (לא מדובר ב-Air Mouse, אלא בשליטה בסיסית יותר על מיקום סמן העכבר דרך כפתורי החיצים).

השלט בהחלט משוכלל וייתן אופציות רבות. לטעמי כפתורי ה-Play/Pause, שהם החשובים ביותר עבור סטרימר המיועד לניגון תכנים, יותר מדי חבויים וראוי היה אם הם היו בולטים יותר מבין שאר הכפתורים.

הפעלה ובדיקות

בעת הפעלתו הראשונית של הסטרימר, יופיע תפריט פשוט המבקש לבחור את שפת הממשק הרצוייה. בתפריט מופיעות מספר שפות נפוצות שעברית לא ביניהן, אולם אם נלחץ על כפתור More, נוכל למצוא בתפריט נוסף את השפה העברית ולבחור בה. כך נראה החלון הראשי של הסטרימר לאחר בחירה בעברית. ניתן להוסיף קיצורי דרך משלכם לאפליקציות רק בשורה התחתונה במסך. גירסת הקושחה של Zidoo שנבדקה כאן היא 1.7.7 וגירסת מערכת ההפעלה אנדרואיד שבשימוש ע"י קושחה זו היא 7.1.1.

ZIdoo Z9S

 

בעת הפעלת מרכז המדיה, נקבל תפריט פשוט המאפשר לנו לנווט בקלילות בין התיקיות הזמינות, בחירה ב-SMB מאפשרת להיכנס אל הרשת הביתית בקלות רבה, למשל, אל שרת האיחסון (NAS) הביתי שלכם.

ZIdoo Z9S

 

כאשר תגיעו לתיקייה עם תכנים, הם יופיעו בשמם המלא, כולל קבצי הכתוביות. תצוגת תיקיות וקבצים בעברית עובדת באופן מלא בלי בעיות בכיוון הטקסט.

ZIdoo Z9S

 

הסטרימרים של Zidoo ידועים בכך שהם יודעים לנגן באופן מלא לא רק תכני בלוריי מלאים, אלא גם את התפריטים שלהם, כמו נגן בלוריי ייעודי. על פי היצרן, ישנה אף תמיכה ב-4K UHD BD. ואכן, כאשר תבחרו לנגן תוכן כזה, תוכלו לבחור אם לנגן את התפריטים שלו ע"י בחירה ב-Play with Blu-ray menu. יש לציין שברשת מדווחים שפה ושם יש עדיין בעיות לנגן חלק מתפריטי הבלו ריי המסובכים יותר, אולם Zidoo מעדכנת מדי פעם את קושחות הסטרימרים שלה עם תיקונים לבעיות הללו.

ZIdoo Z9S

 

אם חשקה נפשכם בקיר סרטים, אז בשביל זה יש את ה-Home Theater 2.0. לאחר סבב הגדרות קליל וקצר ואיתור תיקיות הסרטים והסדרות שלכם, התוכנה תסרוק את הספריות שלכם ותציג אותם בצורה יפה עם תקצירים מהאתר TheMovieDB.org. למרות שבחרתי עברית בכל האפשרויות, התוכנה עדיין הביאה תקצירים רק באנגלית.

ZIdoo Z9S

 

בעייה אחת מעצבנת בניווט של קיר הסרטים היא שברגע שתנווטו עם החיצים לצד הימני של המסך מופיע תפריט צדדי, שקשה מאוד להיפטר ממנו, גם לחיצה על החץ הימני וגם לחיצה על החץ השמאלי לא מאפשרת להיפטר ממנו. זה קורה רק כששפת הממשק היא עברית, ומדובר כנראה בחוסר התייחסות של Zidoo לשפות שהן מימין לשמאל (RTL). נקווה שהם יפתרו אותה בגירסאות הקרובות, כמו גם את בעיית העברית הנוספת אותה נזכיר בהמשך.

ZIdoo Z9S

 

כמו כן, ניתן להריץ בסטרימר גם דפדפן כרום, הפועל בצורה סבירה, אם כי פה ושם חוויתי קצת איטיות בגלילה ובטעינת התמונות.

ZIdoo Z9S

 

סרטונים באתרים השונים התנגנו בלי בעיות תאימות בתוך הדפדפן.

ZIdoo Z9S

 

אחת האפליקציות הנמצאות בסטרימר נקראת HDMI IN, וכשמה כן היא. כאשר תפעילו אותה, תוכלו להתחבר לסאונד ולתמונה של מקור הניתן לחיבור לכניסת ה-HDMI בסטרימר. אל הכניסה הזו חיברתי את ה-HTPC שנמצא אצלי בסלון, והוא הופיע ונשמע בלי בעיות מיוחדות כשהוא משורשר דרך הסטרימר. ניתן כמובן לחבר גם מקורות אחרים, כמו למשל ממיר של יס, הוט, סלקום וכו. יש לציין שמדובר בתצוגה בלבד של כניסת ה-HDMI.

הסטרימר הזה אינו כולל יכולות הקלטה מהכניסה הזו, וחבל. אז עבור מה זה בכל זאת טוב? ישנם כמה שימושים. למשל, כאשר אין לטלוויזיה שלכם מספיק כניסות HDMI, ואז הסטרימר מאפשר לכם לחבר עוד מקור שיעבור דרכו. אבל גם אם יש מספיק כניסות HDMI בטלוויזיה, זה עדיין נוח שהשליטה שלכם על המקור אותו תציגו בסלון תהיה מהשלט של הסטרימר במקום להתעסק גם עם השלט של הטלוויזיה או הרסיבר.

 

תכונה חזקה נוספת של הסטרימר היא שבנוסף לאנדרואיד, הוא מריץ במקביל גם OpenWRT, המאפשר לאחר שתחברו כוננים קשיחים חיצוניים בשקעי ה-SATA או בשקעי ה-USB, להשתמש בסטרימר גם כ-NAS פשוט וחסכוני באנרגיה, שיאפשר לכם להשמיש את הסטרימר כשרת איחסון מרכזי בבית, שיכול גם לעשות את כל ההורדות בשבילכם, מבלי שתצטרכו להשאיר מחשב דולק בבית. ע"י דפדוף מאחד המחשבים בבית ל-IP הפנימי של הסטרימר ברשת הביתית שלכם, תוכלו לגשת להגדרות ה-OpenWRT וכמובן גם לגשת לכוננים הקשיחים שחיברתם אליו ישירות דרך רשת מיקרוסופט (Samba) וגם דרך פרוטוקול NFS.

ZIdoo Z9S

 

Aria2 תסייע לכם בהורדות ישירות (כרגע מותקנת עליו גירסה 1.18.7), ו-Transmission (גירסה 2.92) יסייע לכם בניהול הורדות הטורנטים שלכם.

ZIdoo Z9S

 

ועתה לשאר הבעיות. בנוסף לחוסר התמיכה בעברית ב-Home Theater 2.0 שהזכרנו קודם, הבעייה שלדעתי היא די חמורה עבור משתמשים ישראליים היא שבנגן של הסטרימר, המופעל גם במדיה סנטר וגם ב-Home Theater, סימני הפיסוק בכתוביות SRT חיצוניות הפוכים ומופיעים בתחילת השורה במקום בסופה, כפי שניתן לראות כאן.

ZIdoo Z9S

 

אמנם ניתן לסדר את זה עם המרה קצרה של קובץ ה-SRT החיצוני לפורמט ISO, אבל לטעמי זה פתרון מסורבל שיגרום לכתובית להיראות לא טוב בנגנים אחרים שתשתמשו בהם. בסופו של יום, כל מה שאנחנו רוצים זה להוריד את קובץ הכתוביות ולהשתמש בו באופן מיידי.

בעייה עוד יותר חמורה שנתקלתי בה היא בשימוש בכתוביות SRT חיצוניות בקבצי M2TS שיש בדרך כלל בריפים מלאים של בלוריי. הכתוביות מתנגנות באופן מוזר ללא שום סינכרון לוידאו, והופכות את התוכן לבלתי ניתן לצפייה לחלוטין. יש לציין שהתופעה הזו לא קורית בקבצי MKV, אלא רק בקבצי M2TS.

כמו כן, נתקלתי בבעיות בניגון תכנים מסויימים מה-NAS, כמו תכנים שהם 4K HDR כבדים (כ-60GB לסרט קולנוע), בהם חוויתי קיטועים בניגון התוכן כל כמה שניות. זה קרה לי בשני תכני 4K HDR שונים (קבצי MKV). כל זה קורה בחיבור הסטרימר וה-NAS לרשת קווית במהירות 1 ג'יגה ביט לשנייה.

נקווה שכל הבעיות שתוארו הן באגים זמניים שייפתרו בגירסאות הבאות של הסטרימר.

למרבה המזל, Zidoo הוציאה גם את ה-ZDMC, שזוהי התאמה מיוחדת של Kodi לחומרה של הסטרימר.

ZIdoo Z9S

 

וכמובן שגם בקודי ניתן להגדיר תצוגה יפה של קיר סרטים. 

ZIdoo Z9S

 

לאחר שמכבים את הנגן החיצוני של הסטרימר ומשתמשים בנגן הפנימי של קודי
(ההגדרה העליונה במסך הגדרות הוידאו – Play video with external player):

ZIdoo Z9S

 

הכל מסתדר! תכנים כבדים של 4K HDR לא מקרטעים יותר, הכתוביות מסונכרנות לחלוטין גם בקבצי MKV וגם בקבצי M2TS, וסימני הפיסוק מופיעים כהלכה.

ZIdoo Z9S

 

דרך ZDMC, הצלחתי לנגן את כל התכנים הכבדים שניסיתי, וזה כלל 4K HDR שכללו HEVC 10-bit, כותרי בלוריי מלא ופורמטי אודיו מתקדמים כמו DTS-HD ו-Dolby TrueHD.

ב-Zidoo Z9S אין תמיכה בחנות האפליקציות של גוגל, ולכן תצטרכו לאתר ולהוריד בעצמכם אפליקציות אנדרואיד ולנסות ולראות אם הן עובדות. כמו כן, בגלל שמדובר באנדרואיד ולא אנדרואיד TV, אין תמיכה באפליקציות הדורשות תמיכה ב-DRM כמו נטפליקס, אמזון, סלקום TV וכו. גם אם תצליחו באופן עקיף להוריד את ה-APK של האפליקציה, רוב הסיכויים שלא תצליחו לנגן כלל את התכנים או שתצליחו לנגן אותם ברזולוציה נמוכה (480P במקרה של נטפליקס).

סיכום

ה-Zidoo Z9S הינו מוצר שחומרתית מתוכנן מצויין, בעל קירור פסיבי וצ'יפסט עדכני של Realtek התומך ב-4K HDR, HEVC 10-bit וכו. כמו כן, ה-Z9S חסכוני באנרגיה ויכול לשמש גם כ-NAS ושרת הורדות מרכזי אצלכם בבית.

בתחום התוכנה, Zidoo עושה מאמצים רבים לבדל עצמה מהסטרימרים הסיניים הזולים בכך שיש תמיכה בניגון מלא של תפריטי בלוריי ובתכני תלת מימד, הוצאת גירסה מיוחדת לקודי המותאמת במיוחד לחומרה וכו.

ZIdoo Z9S

 

ישנם עדיין לא מעט באגים בנגן הראשי של הסטרימר, ולא רק באגים של תמיכה בעברית, שנקווה שייפתרו במהרה ע"י Zidoo. השימוש ב-ZDMC פותר כרגע את רוב הבעיות. בסה"כ מדובר במוצר משלים שהוא מצויין ומומלץ עבור אלה מכם שצריכים הרצה של קודי עם תמיכה מלאה בכל פורמטי האודיו והוידאו המתקדמים בנוסף לאפליקציות התכנים שרצות בטלוויזיה החכמה. כמו כן, ה-OpenWRT שרץ במקביל לאנדרואיד וחיבורי ה-SATA החיצוניים מהווים פתרון נפלא למי שזקוק ל-NAS פשוט ושרת הורדות שייתרו את הצורך בהשארת מחשב דולק בבית 24 שעות ביממה.

מחיר: $169

לרכישה: ZidooZ9S

לדיון בנושא: Zidoo Z9S – סטרימר 4K הכולל שרת איחסון והורדות


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

14:00
  /  
06.11.2018
  
מאת: דורון נמרוד

1