מסך Nano Crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

סמסונג הוציאה ספינת דגל חדשה בדמות מסך 55" בטכנולוגיית nano crystal.


עיצוב

הקדמה

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בתור מובילה בתחום, סמסונג נוטה להיות במקביל שמרנית בסוג השינויים שהיא עושה במסכים, אך במקביל גם הרפתקנית מאוד בכדי לשמר את היתרון שיש לה בתחום. ה-55JS9000K הוא מסך מעוגל ברזולוציית 4K, אשר כולל כמה חידושים מעניינים. זהו דור שני של מסכי UHD שהחברה מוציאה עם מערכת הפעלה Tizen שממש התבגרה בשנה האחרונה. זהו גם דור שני של מסכי SUHD אשר כוללים ננו קריסטלים (Quantum dot) בכדי להפוך את המסך לבהיר יותר, ובעל יותר גווני צבעים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בעוד שבמסכי LED רגילים יש תאורה אחורית או צידית לבנה, מסכי Quantum dot משתמשים בתאורת LED כחולה. תאורה זו עדיפה בשל העובדה שניתן להגיע לעוצמות אור גבוהות בהרבה מכפי שניתן להגיע עם LED לבן. בכדי לייצר תאורה אחורית לבנה, מוספים לדיפיוזר האחורי ננו-קריסטלים מיוחדים שמסוגלים להמיר אור כחול לגווני ירוק ואדום. על ידי התאמה מדוייקת של התדרים של האורות לבין היכולות של הפאנל – ניתן לשפר משמעותית לא רק את עוצמות האור שהמסך יכול לתת, אלא גם את הקונטרסט (הפילטר בפאנל מותאם בדיוק לתדרים שיוצאים מהתאורה), טווח גווני הצבע (ניתן לתת צבעים מדוייקים יותר ועמוקים יותר) עם פחות בזבוז אנרגיה (פחות אור שהופך לחום).

עיצוב ואיכות בניה

ל-55JS9000 יש רק מודל אחד שגבוה ממנו (ה-9500), כאשר ההבדל בין שני המודלים הוא שה-9000 כולל תאורה צידית, בעוד שה-9500 כולל תאורה אחורית בתצורת full led array, כלומר local dimming מלא. שני המסכים עבים משמעותית מהעיצובים של הדורות הקודמים של המסך. לא ברור מדוע, אבל ככל הנראה מדובר בשיפור באיכות הבניה, שכן אין בטכנולוגיה הנוכחית דבר שדורש עובי גדול יותר מהמסך (אם כבר אז ההיפך).

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

למסך מסגרת אלומיניום מוברשת אלגנטית במיוחד. המסך מעוגל וכולל ציפוי אנטי רפלקטיבי פחות אפקטיבי ממודלים אחרים שראינו, כולל מבית סמסונג. נראה שסמסונג מצפה שהעיקול של המסך יהיה כמעט מלוא הפיתרון להחזרי אור, והאמת שהם די צודקים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

החלק האחורי מעוגל מעט יותר מהקוטר של המסך עצמו (4.2 מ'). החלק האחורי של המסך עשוי פלסטיק שמרמז אולי טיפה על מה שעלול להגיע בעתיד – מדובר על עיצוב שנראה דומה להפליא למה שהחברה הציגה לפני מספר שנים כמסך מעוגל "גמיש", שבלחיצת כפתור הפך ממעוגל לשטוח.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

חלקו האחורי של המסך כולל חיבור חשמל וכבל one connect. כמו גם  כפתור D-pad שמאפשר פעולות בסיסיות כגון כיבוי והדלקה כאשר השלט נעלם לנו.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

היכן שאר החיבורים? בדומה לפיוניר לפני מספר שנים וחברות נוספות, סמסונג הוציאה החוצה את החיבורים והמח של המסך לקופסא חיצונית. החיבור בין המסך לבין הקופסא נעשה בעזרת כבל הנקרא one connect שמזכיר כבל Display port מעט עבה. קופסאת החיבורים כוללת ארבעה חיבורי HDMI, חיבור רשת, חיבור אנטנה דיגיטלי, חיבור USB3, שני חיבורי USB2, יציאת אודיו וחיבורי IR לשליטה פנימה והחוצה. כל אלה יכולים להיות מוטמנים בארון שלכם, ביחד עם כל שאר הציוד.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מכיוון שקופסאת החיבורים כוללת את המח של המסך – ניתן יהיה בעתיד להחליף את הקופסא ולקבל במתנה את היכולות החדשות שיבואו עם הדורות הבאים. מדובר בפיתרון אלגנטי בהרבה מה-evolution kit המקורי שהוא סוג של קופסא שצריך לחבר אותה לחלקו האחורי של המסך. נקודה נוספת למחשבה היא שקופסאת החיבורים כבר כיום תומכת בכל הסטנדרטים שאנחנו מכירים, כולל HDCP 2.2, HDMI 2, ARC, ו-MHL ו-USB3, כך שהיא כבר כיום עתידנית ביותר. 

השלט של סמסונג השנה עבר מהפכה וכעת פשוט אפילו יותר מבעבר. ניתן לראות שסמסונג למדה הרבה מאוד ומשתפרת מאוד בכל דור של שלטים. הפעם מדובר על שלט בצורת פס (בניגוד לצורת הביצה של השלטים הקודמים). למעט כפתורי ההדלקה וה-HUB, כל שאר הכפתורים הם סטנדרטים ולא מעוצבים. המבנה של השלט ארגונומי בהרבה מהדור הקודם ולא מרגישים אותו בכלל ביד – הוא יושב שם בטבעיות מוחלטת.  

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

השלט כולל מספר מועט של כפתורים, מעט מדי לטעמי, אך מרבית המשתמשים ימצאו בו את מבוקשם. כפתור ה-Source בראש השלט מאפשר העברת מקורות (HDMI, טלויזיה, סטרימר רשת וכו'). מצד ימין יש כפתור תפריט ראשי. בין כפתורי הווליום והעברת הערוצים יש כפתור חדש בשם pointer שמזהה כאשר האצבע מונחת עליו ורק אז מציג פויינטר על המסך והשלט הופך ל-air mouse. מדובר בפיתרון מתבקש, שקשה להבין מדוע רק עכשיו הגיעו אליו – הוא פותר את כל בעיות הזיהוי המוטעות של air mouse והופך אותו לראשונה לשימושי. החיסרון היחיד של הכפתור הוא המיקום שלו שמעט קשה למצוא אותו בפעמים הראשונות מבלי להסתכל. עיקר הממשק חוזר להיות ניווט בעזרת כפתורים כיווניים (D-PAD) שמתחתם יש כפתורי אחורה, ניגון/הקפאה, ואקסטרה (לחיפושים). בתחתית השלט יש כפתור HUB שהוא סוג של כפתור HOME של סמארטפון – הוא לא רק מעלה אפליקציות אלא ממשק שלם שמאפשר לנו לקפוץ בין נושאים מעניינים במסך.

שלט אוניברסלי

השלט הוא לא שלט רגיל אלא שלט חכם שבשילוב עם המסך הופך באמת לשלט גאוני בפשטותו. בראש הממשק יש תפריט שמאפשר לנו להגדיר כל כניסה מהי ולתת לה שם. ניתן להגדיר שהמסך כולל חיבור לממיר הוט או יס, נגן בלוריי וכו'. השלט עצמו הוא זה ששולח את אותות האינפרה אדום, אך ניתן לחבר לקופסאת החיבורים החיצונית.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000Kתהליך ההגדרה מאוד פשוט. מגדירים אם מדובר בממיר או נגן, והאם הוא מחובר ישירות או דרך רסיבר (אם דרך רסיבר, אז צריך גם להגדיר את הרסיבר בכדי שהשלט יוכל לשלוט בווליום) ואז בוחרים מרשימה את הממיר. אם לא תמצאו ברשימות, פשוט מקלידים באנגלית או בעברית את שם המוצר (במקרה שלי, DUNE דרש הקלדה, אך הממירים של יס והוט נמצאים כבר ברשימות). מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000Kבדיקת התפקודיות מאפשר למסך להבין אם ההגדרות שלו נכונות. הוא מנסה לכבות את נגן הבלוריי או להעביר ערוץ בממיר. כאשר הוא מצליח צריך להגיד לו שהוא הצליח ומאותו רגע, הכניסה מוגדרת.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000Kמה המשמעות של ההגדרה? כאשר אנחנו בכניסה של הממיר, אנחנו יכולים להעביר ערוצים עם השלט ולעשות play/pause (אם המסך מחובר דרך רסיבר, אז גם לשנות ווליום דרך הרסיבר). אך מה לגבי כל שאר הפונקציות? ובכן, בכל כניסה לחיצה על תפריט ה-MENU פותח ממשק גדול יותר שמאפשר לנו לבחור פעולות מורכבות בממיר או בשלט ומפעילן. לדוגמא, אפשר להקליט בממיר של יס, להעביר קדימה ואחורה, ובעצם להשתמש בכל היכולות של המכשיר (במקרה הבא למשל להדליק ולכבות אותו). החיסרון העיקרי של השיטה הזו היא שבשביל פעולה פשוטה למדי צריך ללחוץ על MENU ואז לנווט או להשתמש בכפתור ה-pointer בכדי ללחוץ על הפונקציה שרוצים. לא כל הפעולות עובדות כראוי, גם במקרה של יס וגם במקרה של DUNE פונקציית ה-Return לא פעלה כשורה בכל המקרים, ונאלצתי לפעמים להרים את השלט המקורי. מצד שני, בשביל 80% מהמקרים, אפשר לעשות הכל דרך השלט של המסך. אם היו רק עוד כמה כפתורים על השלט, כל הרעיון הזה היה הופך למושלם.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000Kאפליקציה לסמארטפון

 האפליקציה של הסמארטפון שונה מזו של גרסאות קודמות. הפעם סמסונג לא סיפקה אפליקציית שלט. משום מה, גם האפליקציה של הדור הקודם לא פועלת כאן, כך שהדרך להשתמש בסמארטפון כשלט היא דרך אפליקציות צד שלישי בלבד.

במקום זה, אפליקציית Smart view החדשה מתחברת לרשת דרך קוד PIN (שמופיע על גבי המסך) שמצמד את המסך למכשיר.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

לאחר מכן, אפשר לעשות בעצם Cast למסך בעזרת האפליקציה. כלומר, ניתן לראות אך ורק סרטים, מוזיקה ותמונות שנמצאים על המכשיר ולא ניתן לעשות דברים כמו לצפות ב-youtube (לשם כך, צריך לצמד את אפליקציית ה-youtube למסך). מדובר באפליקציה מינימליסטית אך כזו שעושה היטב את מה שהיא אמורה לעשות – לא פחות ולא יותר. בוידאו 1080P היו גמגומים, אך זה עבד סה"כ לא רע בכלל בתנאי רשת סבירים. תמונות ווידאו עברו מצויין – ומוזיקה רצה כאילו מתוך הסטרימר המובנה. פיתרון אלגנטי, אך חסר היה לי שלט חכם או אפליקציה מקבילה אליו. 

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

הממשק

הממשק של Tizen אינו מקורי במיוחד, הוא שואב השראה מ-WebOS של LG, אנדרואיד ואפילו הגרסאות הישנות של מסכי הסמארט של סמסונג. התוצאה מינימליסטית במיוחד – אין בה מעוף או תעוזה, אך מצד שני היא מאוד פונקציונלית ועושה את העבודה במינימום מאמץ. אחרי כמה ימים עם הממשק תשכחו בכלל שיש למסך הזה מערכת הפעלה…

 את התפריט של כניסה ספציפית ראינו. הממשק של התפריט כניסות מוצג בחלק העליון של המסך, כאשר התמונה האחרונה שנצפתה בכניסה תוצג כאייקון אם המסך מזהה אותה. אם יש כניסות שלא מוגדרות בשלט כאן ניתן להגדירן (האייקון הימני ביותר). הכניסות מערבבות תכנים מ-USB, HDMI, שידורי עידן פלוס, רשת ו-Screen mirroring. זה לא מעניין את המסך מאיפה התוכן ואיך הוא מפוענח – אלא רק בפשטות של להגיע למקור הנכון במינימום לחיצות. תפריט קטן בתחתית כל כניסה מאפשר להסיר את הכניסה או להסיר את התמונה מאותה כניסה (אם ראיתם משהו בעייתי בערב, מומלץ לעשות זאת לפני שהילדים יפתחו את המסך בשעות הבוקר).

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

ממשק ההגדרות נותר פחות או יותר באותו עיצוב שראינו בעבר. אין כאן הגדרות חדשות או יכולות מיוחדות שלא ראינו קודם לכן.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

הממשק השני המעניין הוא ממשק בחלק התחתון של המסך, אשר מופיע כאשר נלחץ על כפתור ה-HUB. כאן מוצגות הפעולות האחרונות שלכם על המסך. כאן ניתן להגיע לאפליקציות, ערוצים ספציפיים שראיתם דרך עידן+ או כניסות HDMI, או תוכן מהרשת.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

לחיצה ימינה מאפשרת גישה לאפליקציות פופולריות לפי קטגוריות שונות או לאפליקציות האחרונות שעשינו בהם שימוש.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאמור, זה ממשק שמזכיר מאוד את מה ש-WebOS עושה בשנים האחרונות, רק עם ממשק מינימליסטי יותר ונטול גרפיקה. סמסונג כאן מציגה רק את התוכן בלי תלת מימד או אנימציות שיפריעו לכם להגיע אליו.

מסך מפוצל

 שדרוג מעניין נעשה לפונקציית המסך המפוצל. בעבר היה מדובר בגרסא מעט שונה של PIP (תמונה תוך תמונה). פונקציית PIP עדיין קיימת, אך מוגבלת בהרבה מבעבר – היא בעיקר מיועדת להציג תמונה מעידן+ ברקע של משהו אחר. 

כאן מדובר במסך מפוצל אמיתי, דומה מאוד למה שסמסונג הכניסה בטלפונים החכמים שלה. צד אחד יכול להיות למשל מקור HDMI וצד שני הסטרימר המובנה של המסך. ניתן להחליף בין שתי הכניסות ולשנות את הגודל היחסי בינהם על ידי הזזת קו הגבול בין שני הצדדים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

לא מדובר רק בתצוגה אלא מימוש מלא – כלומר, ניתן להשתמש בפויינטר בכדי לשלוט במצב של הכניסה ולהעביר קדימה אחורה או לעשות כל דבר שנרצה. ניתן לראות בתמונה שני מקורות שונים (בלוריי של ג'נגו ובצד ימין הסטרימר המובנה של המסך מציג גם הוא את הסרט מתוך מקור ברשת).מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

 פיצ'ר מעט טפשי הוא כפתור ה-EXTRA שמופיע בתחתית השלט ומאפשר חיפוש ותגיות באינטרנט. הוא בעיקר מנסה לתת חדשות למי שאוהב טוויטר. פחות מדבר אלי ולא נראה לי שיהיו לפיצ'ר הזה משתמשים רבים בארץ.

זיהוי הקול פעל כמו בדור הקודם של המסכים (ניתן להחליש, להגביר, להעביר ערוץ וכו'), למעט העובדה שבשביל להגיע אליו צריך ללחוץ על כפתור ה-MENU ולגלול כל כך הרבה בין התפריטים שכבר עדיף לעשות את הפעולה עצמה – חבל על הזמן שמתבזבז על להגיע לפיצ'ר הזה. ללא כפתור יעודי בשלט הוא פשוט מיותר.

אפליקציות והסטרימר

אפליקציות

 קטלוג התוכן של סמסונג הוא העשיר ביותר כיום מבין השחקנים בתחום. החברה השקיעה הרבה מאוד בכדי להביא ל-Tizen לא רק את התכנים שהיו במערכת ההפעלה הקודמת של החברה אלא להתמקד במקורות עשירים בתוכן. בישראל כמובן יש פחות תוכן מאשר במקומות אחרים, כך לא רק בסמסונג אלא במסכי כל החברות. בכדי לצפות ב-Hulu ו-Netfix יש לעשות שינויים בהגדרות המסך שיפריעו לכם מלקבל את התכנים הישראלים שזמינים כאן (וחבל, Netflix מציעים לסמסונג תוכן 4K). בקרוב, כאשר גם Netflix יגיעו לארץ יש להניח שאופציה זו תפתח לקהל הישראלי.

בינתיים יש לא מעט תוכן שזמין לנו. מדובר בתוכן וידאו עשיר ורחב, ממקורות שונים ומשונים. אפליקציות כמו PLEX יאפשרו לכם להתחבר למחשב של ידידים וקרובי משפחה ולמשוך מהם תוכן, או לראות תוכן של ערוץ History, מוזיקה קלסית ועוד ועוד.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מרבית האפליקציות מעוצבות מעולה. סמסונג מקפידה מאוד על האיכות של האפליקציות, אך לפעמים הן פשוטות מדי – לדוגמא, אפליקציית ה-Speed test רק אומרת אם המסך מחובר מספיק מהר לרשת, ולא מפרטת מה מהירות ההורדה שהמסך רואה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

יש גם לא מעט אפליקציות חינוכיות בתחום האנגלית, מתמטיקה ועוד.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

אפליקציות נוספות הן ערוץ ONE שמציג כאן את כותרות האתר שלו וקטעי וידאו רבים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

אפליקציה פופולרית נוספת היא SmartVOD (שמרטין הוא אחד הבכירים בחברה שמפעילה את השירות). מדובר בשירות VOD מלא ב-HD ועם תרגום מלא בעברית. איכות התמונה היתה מצויינת.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

האפליקציה הפופולריות ביותר בכל מסך חכם אינה אחרת מאשר Youtube. ניתן לראות שהתוכן הוא לראשונה 4K מלא כאשר האייקון בצד הופך מ-HD ל-4K. יש לא מעט תוכן ב-4K והאפליקציה של יוטיוב מציגה תפריט מיוחד בכדי להגיע אליו.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

ב-UHD יש לא מעט תוכן, כולל קדימונים לסרטים, סרטי טבע, וידאו עם מוזיקה ועוד מני הפתעות. הממשק מאוד פשוט ונוח ונטול אנימציות מרגיזות שמאיטות אותך. 

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

גם בתחום התוכן לילדים, יוטיוב חוגג – יש כאן אין סוף סרטונים קצרים או ארוכים, כולל מני סרטונים על המיניונים שתפסו את הילד שלי לאיזה שעה מול המסך.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בתחום המשחקים, נראה שסמסונג עשו את השדרוג הכי משמעותי. איכות המשחקים במסכים חכמים נעים לרוב בין גרועים למזעזעים באיכותם. כאן, לעומת זאת, המשחקים שודרגו ביותר, גם באנימציה וגם בממשק שלהם.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאן נראה שבאמת עשו לא רק עבודה באנימציה אלא בעיצוב ובמחשבה. מדובר באפליקציות ברמה של סמארטפונים לכל הפחות.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

אבל הקפיצה הגדולה ביותר בתחום המשחקים היא ב-Gamefly, שירות משחקים בסטרימינג. מדובר על קונספט ישן שנוסה בעבר בישראל – אך הפעם נראה שעשו אותו כמו שצריך. חוות שרתים ברחבי העולם מריצים מחשבים וירטואליים שמריצים משחקים שונים. אתם יכולים להתחבר אליהם ולקבל את הוידאו שהם משדרים. האיכות של המשחקים היא רמה אחת מעל מה שאנחנו רגילים משירות מהסוג הזה, ואם איכות האינטרנט שלכם טובה, תוכלו לקבל משחקים ברמת קונסולת משחקים ללא מחשב או קונסולה כלשהי. השירות כמובן בתשלום חודשי. 

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

אבל יש גם נפילות בתחום המשחקים. דוגמא אחת היא שירות Walla VOD שהוידאו שלו למשל סירב לנגן על המסך. בעבר התלוננו על איכות הוידאו הנמוכה בשירות זה אך הפעם נראה שלא רק שלא תיקנו זאת, אלא שהמצב החמיר.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000Kהסטרימר

 הממשק של הסטרימר פשוט מאוד ומורכב מסדרת ריבועים צבעוניים עם אייקונים של התוכן שיש בתוכם. בחירת מקור נעשה על ידי תפריט בראש העמוד שמאפשר לנו לעבור בין שרתים שונים או לחיבור ה-USB. מבחינת ממשק – אין הבדל בין מקורות שונים של הסטרימר.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

ניגון של וידאו בתוך הסטרימר פשוט למדי, אך מכיוון שאין כפתורי קדימה ואחורה על השלט, יש הסתמכות רבה על יכולות ה-pointer של השלט, שזה מציק ומפריע. עוד כמה כפתורים בסיסיים בשלט וזה היה הופך את החיים לקלים הרבה יותר. החיבור ברשת נעשה על בסיס DLNA כמובן. אם תשתמשו ב-DLNA המובנה שיש לכם במחשב או ב-NAS תתקלו בלא מעט בעיות. הופתעתי לגלות שהמסך לא זיהה תרגום כלל מהשיתופים של הרשת. מכיוון שאני משתמש ב-NAS ולא במחשב מלא, פשוט לא הצלחתי להציג כתוביות מאף קובץ שישב לי ברשת. זהו חיסרון גדול – שהפתיע אותי שכן דורות קודמים של מסכי סמסונג לא התקשו לעשות את הפעולה הזו בדיוק.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

חוץ מזה, אין הבדל משמעותי בין חיבור USB לבין ניגון תוכן מהרשת. לסרטימר יש פיצ'רים מיוחדים כגון מעבר בין ערוצי אודיו ואפילו סיבוב של התמונה, כך שאם צילמתם את הוידאו ב-90 מעלות עדיין תוכלו לצפות בו כמו שצריך. מבחינת פורמטי אודיו, התוצאות היו מעורבות. תכנים רבים, כולל כאלה עם DTS Master Audio עלו לי כשורה. דווקא במקרים מסויימים Dolby ו-Dolby TrueAudio לא עלו כראוי. סה"כ, מרבית התכנים שצפיתי בהם הוצגו ללא בעיה ועם אודיו מושלם. בנוסף, הצלחתי לנגן תוכן תלת מימד מהרשת ומ-USB בתנאי ששמות הקבצים זוהו כראוי על ידי DLNA.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאשר מחברים חיבור USB2 או USB3, קופצת הודעה שמאפשרת כניסה ישירות אליו. מבחינת קצבי נתונים, מ-USB2 היו גמגומים החל מ-70Mbps, בעוד שברשת לא נראה שיש מגבלה מיוחדת.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מ-USB לא היתה כל בעיה לעבור בין ערוצי אודיו, ולהציג תרגום מובנה או חיצוני! אפשר לראות שקבצי MKV מתקדמים עם פרקים ותמונות thumbnail מוצגים גם הם כמו שצריך.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

תרגום חיצוני עבד גם UTF8 וגם בקידוד עברי רגיל.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

אפשרויות ההגדרה בכתוביות מאפשרות שינוי גודל פונט, קידוד והשהיה של התרגום.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאמור, לא היו מגבלות בקצבי נתונים ברשת. הסטרימר מתמודד לא רק עם H264 אלא גם HEVC לא מהווה בעיה מיוחדת עבורו. ניגנתי ללא כל קושי תכנים בקצבי נתונים של 50Mbps ברזולוציות UHD. המקורות היו HEVC (כלומר H265) מסרטי דוגמא של סמסונג ושל מתחרותיה. המסך ניגן את כולם ללא קושי.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

האיכות היתה פנומנלית כמובן.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

לא רק סרטי הדגמה יש ב-UHD, אלא שגם צילומים שאני עשיתי עם רחפן 4K הוצגו על המסך באיכות מדהימה.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

הדפדפן

הדפדפן של סמסונג לא השתנה רבות מהגרסא הקודמת. הוא אינו תומך בפלאש, אך מהיר למדי ועובד יפה עם מרבית האתרים שניסיתי אותו עליהם. אתרים שעובדים בגרסאת mobile (בד"כ עם קידומת m בהתחלה) עובדים לא רע, והממשק מזכיר מעט ממשק טלויזיה, אך במקרים כמו ב-imdb התוצאות של הוידאו באיכות נמוכה מדי ועם ממשק מסורבל מדי שמותאם לטלפונים. אין מה לעשות, גלישה במסך גדול זה לא נוח כמו בסמארטפון או במחשב.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כמובן שהאתר שלנו נראה מצויין על המסך הזה.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

איכות תמונה

עידן+

כמו במסכי ה-LED של שנה שעברה, גם ה- 55LS9000 קולט עידן פלוס ללא כל קושי. הטיונר מצויין, ואיכות הקליטה מעולה. הממשק השטוח, עם זאת, פשוט למדי, ונראה מעט כמו חזרה לממשקים ישנים יותר. ניתן להשתמש בדיסק און קי (מומלץ USB3) בכדי להקליט תכנים. למסך עצמו אין מקום אחסון משל עצמו, כך שללא דיסק און קי יעודי, לא תוכלו להקליט אלא רק לקבוע תזכורות שיקפיצו את הערוץ למסך כשהתוכנית שרציתם עולה (חדשות, למשל).

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

ניתן לעשות פעולות על הקלטות על ידי שימוש בפויינטר ולחיצה ארוכה.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

ניתן גם לשמור ערוצים מועדפים או לגלול ברשימה המלאה. משום מה אין הפרדה בין רדיו לטלויזיה כפי שיש בחברות אחרות.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

יס

אין מה להשוות בין איכות התמונה של ערוצי עידן+ על המסך – הם נראים משמעותית יותר טוב ביחס למה שהממיר של יס מוציא עבור ערוצי ה-SD.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בתכני HD, התוצאות טובות למדי. יש לא מעט ארטיפקטים, הודות לביטרייט יחסית נמוך. עם כמה הגדרות בסיסיות זה נראה כבר לא רע בכלל.מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בלוריי

כמו תמיד, המעבר בין יס לבין בלוריי הוא השלב שבו באמת רואים את היכולות של המסך. השיפור כאן הוא דרמטי. ניתן לראות כאן את הקונטרסט הגבוה של הפאנל של המסך בסרט Sin city. כמו כן, עיבוד התמונה מצליח להוציא כאן חדות פשוט מעולה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

 החדות והצבעוניות של הסצינות פשוט משתלבים מצויין. זו כנראה התמונה הטובה ביותר שראיתי עד היום במסך LED, כל זה הודות לקונטרסט גבוה במיוחד.

בסרט inglorious basterds ניתן לראות עד כמה רחוק החדות הזו לוקחת אותנו. עיבוד התמונה מאפשר לראות כל פרט קטן בבגדים של בראד פיט וניואנסים קטנים בפנים שלו כשהוא מקריא את הנאום שלו על הריגת נאצים. גם הצלקת בצוואר שלו נראית במלוא פרטיה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

באטמן, לעומת זאת, דווקא פחות חד מכפי שציפינו, כאן הייתי מצפה ליותר פירוט ממערכת הטלפוניה והחוטים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בתחום תלת מימד, מגמת הניתוק של היצרנים ממשיכה. סמסונג אינה מספקת את מסך הדגל שלה עם משקפי תלת מימד. זה לא אומר שהיא לא תומכת בתלת מימד – המשקפיים ניתנים לרכישה בנפרד (מדובר במשקפיים BT כמו דורות קודמים בדיוק). לאחר שפניתי לחברה, הם העבירו לי זוג משקפיים ואכן האיכות זהה לדורות מסכים קודמים (קרי: איכות מצויינת).

נראה שנושא תלת המימד הולך ונעלם בדעיכה מתמשכת.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

תופעות ובעיות

כפי שאתם בוודאי יודעים אנחנו כאן לא בשביל להגיד עד כמה מוצרים מוצלחים (וזה מוצר מאוד מוצלח) אלא לנסות ולזהות את החסרונות שלהם והמקומות בהן נדרש שיפור. 

אז נתחיל בשיטת התאורה – מדובר כאן בתאורה מסגרתית, כאשר היא מוסבת לתאורה אחורית בעזרת דיפיוזר וכמובן שכבה של ננו-קריסטלים מסוג Quantum dot. כאשר נדליק את מצב smart LED, התאורה היא אזורית – כלומר, כאשר איזור מסויים מואר, רק האזור הזה נדלק, מה שמאפשר להגדיל את הטווח הדינמי של אותו האזור. זה פחות מורגש כשמדובר בתוכן "רגיל", אך כאשר נשים משהו כמו screen saver של נגן ה-DUNE נקבל פינה מוארת. התמונה הבאה נעשתה בחשיפה ארוכה, המסך "חכם" ומוסיף לא מעט דיליי לפני שהוא מחליט להאיר רק איזור מסויים.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

נושא מעניין נוסף הוא "זליגת אור" או "עננות". מדובר באחת הבעיות העיקריות של מסכי LED – בעיה שמציקה במיוחד עבור וידאופילים ומשתמשים רגילים כאחד. במסך זה נראה שנעשה הרבה מאמץ למנוע את התופעה ואכן לא חוויתי תופעות של זליגות אור או עננות מכל סוג שהוא!

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

לעומת זאת, הופתעתי לגלות פיקסל תקול במסך – מדובר על stuck pixel, פיקסל שתקוע במצב ירוק קבוע ואינו חוסם את האור. ניתן לראות אותו בכל התמונות ברבעון השמאלי העליון של המסך! כנראה שמדובר בבעיה רק במסך הבדיקה, אך מפליא שבסוף 2015 אנחנו עדיין רואים בעיה כזו במסכי LED.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

הפאנל של המסך אינו IPS אלא ככל הנראה VA. מצד אחד, ככל הנראה שזה משפר את הקונטרסט ואת טווח הצבעים, אך כמובן שלכל דבר יש מחיר. תופעת לוואי ראשונה היא שכאשר נוגעים במסך רואים הבזקי אור (המסך עדין למדי). ניתן לראות זאת בתמונה כאשר יש שני מוקדי אור באלכסון כאשר אני מפעיל נקודת מגע אפילו מאוד עדינה על המסך. החסרון העיקרי של פאנל מסוג זה הוא שהתמונה הופכת חלבית מאוד ככל שנהיה בזוית רחוקה יותר ממרכז התמונה. כלומר, התמונה ב-90 מעלות תהיה יפה מאוד, אך ככל שנביט על המסך בזוית צידית יותר, כך התמונה תהפוך חלבית והצבעים חוורים יותר.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

 

בתחום עיבוד התמונה, מצב auto motion plus במצב החד שלו מכבה איזורית את התאורה כאשר ה-LED פועל. ניתן לראות זאת כאשר מצלמים את המסך בזמן חשיפה קצר במיוחד. התוצאה מצויינת – המסך מצליח לשמור על חדות תנועה בדיוק רב.

נושא נוסף הוא ה-Sharpness של המסך. ברירת המחדל של המסך, סביב 50% sharpness מוציא תוצאות טובות שמחדדות את התמונה, אך לא פוגעות בתוכן המקורי, כך שניתן להרגיש בנוח להגדיל את החדות גם ל-55 או אפילו טיפה יותר.

מדידות

נתחיל מהמדידה הפשוטה ביותר – טווח הצבעים של המסך. המסך מגיע מכוייל ל-BT709 באופן המדוייק ביותר שראיתי במסך מסוג זה. נראה שיש כאן מאמץ אמיתי להפוך את המסך למדוייק.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאשר נפעיל את פונקציית UHD color פתאום מתרחב טווח הצבעים באופן מאוד מוחשי. הבעיה? הטווח הזה לא תואם לשום דבר… נראה שיש כאן כוונה כנה להגדיל את טווח הצבעים לכיוון של REC2020, אבל נראה שגם את DCI P3 (התקן המחייב הקרנה דיגיטלית בקולנוע) הם לא מכסים במלואו. תחום הצבע הירוק עדיין נראה רחוק למדי מ-P3.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בשני המקרים, נקודת הלבן נמדדה במצב "חם 2" ב-6358K, מדוייק למדי.  עם זאת, ניתן לראות שיש מעט עודף באדומים בכיול הבסיסי של המסך והוא יכול להרוויח לא מעט תוך שינוי קל של הגדרות האדום, מה שיהפוך אותו למדוייק לחלוטין.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

בתחום הגאמה, מצב הגאמה בברירת המחדל הוא 0 (משום מה סמסונג לא אוהבים לתת מספרים אבסלוטיים כאן אלא רק נתונים עמומים). התוצאה שנמדדה במצב זה היא גאמה 2.11 – נמוך במיוחד ובוודאי נמוך עבור מסך עם קונטרסט כמו של המסך הזה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

כאשר מעבירים את הגאמה ל 2- (מינוס 2), התוצאה שמתקבלת היא 2.32. זה המצב המומלץ למסך מסוג זה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

תאורה מבוססת ננו קריסטלים מבטיחה עוצמות אור גבוהות ביחד עם קונטרסט גבוה, וטווח צבעים מורחב. אז טווח צבעים ראינו שהוא אכן רחב יותר ומדוייק יותר. אנחנו יכולים לראות בטביעת האצבע הספקטרלית של המסך שאכן מדובר במסך מבוסס QD, הגרפים של התאורות מסוגים שונים מאוד חדים, וכמעט ואין דליפה בין הגוונים. לא רחוק היום שבו הפרדה זו תהיה אף חדה יותר – מה שיאפשר לשפר אפילו יותר את הקונטרסט וטווחי הצבעים של המסכים מהסוג הזה.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

עכשיו נותר לבדוק את שאר ההצהרות של QD. נתחיל בעוצמות האור שלו. במדידה, הגעתי ל-402cd/m2 במצב "חם2". במצב דינמי, המסך אפילו בהיר יותר ומגיע ל-455cd/m2 ! מדובר בעוצמות אור גבוהות למדי, שרק מסכים בודדים בעבר הגיעו אליהם או עברו אותם. כך שהמסך מתאים גם לסלון בהיר במיוחד.

בדיקה שניה היא של קונטרסט הפאנל. היתרון של QD הוא בכך שבכיוון מדוייק לפילטרים של הפאנל, אפשר להגיע לקונרטסט גבוה במיוחד. ואכן, המדידה שערכתי עברה את ה-10,000:1 (התוצאה הגיע סביב 14,000:1, אבל מכיוון שהמדידה היתה כבר על סף היכולת של המודד, נראה שהתוצאה היא איפה שהוא באמצע).

ללא ספק מהמספרים המרשימים שראינו בשנים האחרונות על מסך LED או על פאנל LCD.

עכשיו נבדוק את אחידות המסך. במסכים עם תאורה צידית יש לרוב אחידות לא עקבית, כך שהבדיקה כרוכה ב-16 מדידות שאנחנו עורכים בתצורת V (מתחילים מהפינה השמאלית העליונה, עד למרכז המסך ואז חוזרים לפינה העליונה הימנית). מדידה זו לרוב תניב גרף בצורת גבעה שמרכזה סביב מרכז הגרף. שתי הפינות הקיצוניות נותנות את הטון, והמטרה שלנו הוא לשמור על מרבית הגרף סביב 90%. ניתן לראות שיש למסך הוטספוט בודד של 100% במרכז המסך, אך שההבדל בינו לבין הפינות נמוך מ-10%. כך שאם נוריד את שתי נקודות הקיצון, התוצאה מגיעה למעל 90%. אם נכלול את נקודות הקיצון, התוצאה מעט מעל 80%, שזה עדיין מצויין עבור מסך עם תאורה צידית.

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

נסיים עם בדיקות ה-LAG. כאשר העיבוד תמונה דלוק, נקבל תוצאות סביב 130ms (המספר משתנה מעט כתלות בהגדרות של המסך, סוג העיבוד שתפעילו וכו').

בכדי להגיע למצב משחק "Game mode" תצטרכו לחפור עמוק בהגדרות, ומשם ל "כללי" ולמצב משחק – תכנון גרוע למדי של הממשק, והעובדה שהוא פועל על כל הכניסות במקביל במקום להיות ספציפי לכניסה של הקונסולה, היא בחירה מאוד לא ברורה עבורי).

כאשר מצב זה דלוק, מדדתי LAG של סביב 23ms, תוצאה מדהימה! גיימרים כבדים – זה המסך בשבילכם!

סיכום

מסך nano crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K

סמסונג כיוונו כאן גבוה, והם אכן הצליחו במרבית המקרים לקלוע למטרה. מדובר במסך עם עוצמת אור גבוהה במיוחד, עיצוב מרהיב, שלט מבריק בפשטותו וממשק מינימליסטי שעושה את העבודה. מדובר במסך הסמארט עם הכי הרבה אפליקציות תוכן רלוונטיות, רזולוציה ועיבוד תמונה מעולים.

אך כמובן שלא הכל מושלם, חסרים לי כפתורים בשלט שהיו יכולים להפוך אותו למושלם באמת. הפאנל כלל פיקסל ירוק תקול ויש חוורון בצבעים כאשר אינכם נמצאים מול המסך. הסטרימר עבד לא רע בכלל, אך העובדה שלא הצליח למשוך תרגום מה-NAS שלי הפריע לי מאוד.  

לגיימרים, מדובר במסך מושלם – קופסאת חיבורים נוחה, רזולוציה גבוהה ונתוני LAG נמוכים במיוחד. לא זכור לי אף מסך עם LAG נמוך ברמה כזו. בנוסף, העובדה שיש למסך שירות כמו Gamefly מאפשר ללקוחות לשחק במשחקי PC בהזרמה מחוות שרתים במקום להתחבר אליהם מרחוק.

ציונים

  • איכות בנייה: 9
  • עיצוב: 9
  • HDTV איכות תמונה: 9.5
  • SDTV איכות תמונה: 8
  • תלת מימד: 8.5
  • שלט: 9
  • יכולות כיול: 9.5
  • יחסי מסך: 9
  • חיבורים: 9.5
  • ממשק: 8.5 (רצוי לשפר את הממשק של עידן+)
  • פונקציות נוספות: 9 (USB3 + שני חיבורי USB2).
  • אפליקציית אנדרואיד/אייפון: 8 (יש העברת תכנים, אבל לא היה שלט חכם)
  • נגן מדיה: 8 (עומד בקצבי נתונים גבוהים, תומך בתרגום מלא בעברית אך עשה בעיות עם משיכת תרגום מ-NAS)
  • שירותי תוכן מהרשת: 9.5
  • עברית: 9.5
  • עידן+ : 9.5

תמיכה בפורמטים

  • חיבוריות HTPC: כולל Native rate
  • תמיכה בהיי דפינישן של יס – yes HD: כן
  • תמיכה ב-HDMI 1.4: כן
  • תמיכה ב-UHD: כן
  • תמיכה ב-HDMI 2.0: כן
  • תמיכה בתלת מימד 3D: נדרשת רכישה נפרדת של משקפיים
  • תלת מימד 3D: אקטיבי
  • תמיכה ב-DTT: כן
  • תמיכה ביחסי מסך ב-1080i: כן

 מחיר מחירון:

  • 55JS9000K בגודל 55" יעלה 23,990 ש"ח
  • 65JS9000K בגודל 65" יעלה 31,990 ש"ח

לדיון בנושא: מסך Nano Crystal 4K מעוגל של סמסונג: 55JS9000K


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

14:00
  /  
23.11.2015
  
מאת: עפר לאור

1