נגן בלוריי UHD ה- OPPO UDP-203

ה- OPPO UDP-203 הוא נגן 4K בלוריי חדש ומעניין במיוחד.


ביקורת וידאו

ה- OPPO UDP-203

חברת Oppo הסינית קנתה את עולמה לפני מספר שנים בתור ספק איכותי במיוחד שמצליח לשלב טכנולוגיה מתקדמת של נגני DVD ובלוריי, אודיו איכותי ופונקציונליות מתקדמת שקורצת למי שמוריד תכנים מהרשת. השילוב הזה הוא שילוב מנצח ונדיר כאחד. מצד אחד רק יצרניות גדולות (כמו פנסוניק וסמסונג) מסוגלות לייצר נגנים ברמה גבוהה שכזו ומצד שני הן מאוד מתרחקות מיכולות שמעניינות ישראלים – קרי: שימוש בתוכן שהורד מהרשת.

Oppo מצליחה להפתיע חדש בכל נגן. פעם זה איכות סאונד יוצאת מהכלל, פעם אחרת זה נגני בלוריי ו-DVD עם מעקפי מגבלות אזורים, או ניגון קבצי ISO תלת מימדיים מלאים עם תפריטים והפעם – נגן Bluray UhD. 

הפורמט BD UHD הוא חדש במיוחד למרות ששמועות על קיומו כבר מתגלגלות שנים. הדוגמיות הראשונות הגיעו לארץ מחברת פנסוניק. אין בישראל שוק ענק לנגנים מסוג זה, שכן אין כיום יבוא מסודר של תכנים רשמיים מסוג זה. מי שרוכש את הדיסקים של בלוריי הם בעיקר חובבי התחום שרוכשים בחו"ל. בארה"ב המחירים של דיסקי בלוריי רגילים נעים ממספר דולרים בודדים לכ-20 דולר במקרה של דיסק 3D יוקרתי.

עכשיו מתווסף לנו פורמט ה-BD UHD, אשר מוסיף שכבה שלישית לדיסקי הבלוריי הותיקים (עליה מכ-50GB לדיסק עד ל-100GB בדיסקים החדשים הנקראים BD-XL). יש לציין שמרבית הדיסקים הראשונים בפורמט לא יהיו BD-XL וישתמשו בנפח זהה לדיסק בלוריי רגיל. הפורמט החדש מוסיף כמה יכולות מעניינות במיוחד. הן כמובן מאפשרות לתוכן להגיע עד לרזולוציית UHD (כלומר 3840X2160P בקצבים 24, 25, 30 או 60 הרץ). התוכן מקודד ב-HEVC, קידוד וידאו יעיל פי 2 בערך מ-H264 הישן והטוב. הפורמט מאפשר מעבר מ-8 ביט לצבע יסוד, כלומר 24 ביט בסה"כ, ל-10 ביט – 30 ביט בסה"כ. הפורמט גם מאפשר מרחב צבע מורחב – REC2020 שמגדיל דרמטית את טווח הצבעים של הסרטים. בפועל הדיסקים כוללים כרגע קונטיינר של REC2020 עם טווח צבעים בפועל שזהה לגמוט הקולנועי: DCI-P3. אה, וכמובן שהדיסקים כוללים גם תמיכה ב-HDR 10. קצב הנתונים של הדיסקים החדשים מגיעים ל-100Mbps, קצב מרשים לכל הדעות.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

ה-Oppo 203 הוא נגן אטרקטיבי במיוחד – עם פאנל מתכתי מוברש כבד ויוקרתי, זכוכית קדמית אטרקטיבית וכפתורים מרשימים. הוא נראה כמו תכשיט… הפאנל הקדמי כולל כפתור Eject, פאנל קדמי יפה, חיבור USB 2 וכפתורי הפעלה.

בחלקו האחורי יש בעצם כל חיבור שאפשר לחלום עליו. יש לו חיבור רשת גיגה, יציאת HDMI 2 עם וידאו ואודיו, יציאת HDMI 1.4 לאודיו בלבד (עבור מי שרוצה לחבר רסיבר ישן שלא תומך ב-4K). למסכים ומקרנים רבים יש רק חיבור HDMI 2 בודד ולכן הנגן תומך גם ב-HDMI IN אשר מאפשר שרשור מכשיר נוסף. יש כמובן יציאה אופטית וקואקס לרסיברים ישנים יותר. יש גם שני חיבורי USB 3 מהירים, חיבור RS232 לשליטה מרחוק, שני חיבורי טריגר, ויציאות הגברת אודיו פרה.

חיבור החשמל הוא חיבור D כמו של מחשב או מסך, ואין נספחים חיצוניים כמו ספק כח.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

השלט מעט פלסטי אך נוח להפליא. הוא בדיוק בגודל הנכון והכפתורים מוארים מאחור אוטומטית בכל פעם שנוגעים או מרימים את השלט. בכך חסכו את השימוש בכפתור תאורה או כפתורים זרחניים. האפקט מעולה וקל מאוד למצוא את השלט ולתפעל אותו גם בחושך מוחלט.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

מבחינת תאימות אחורה, מדובר באחד הנגנים שתומכים בהכי הרבה פורמטים שאנחנו מכירים. כמובן שיש תמיכה ב-DVD, אך יותר מעניין התאימות שלו לדיסקי הבלוריי הרבהים שנצברו לנו (הודות לחבר האתר דודי שסייע מאוד בנושא!!). כמובן שלא בדקתי כל אחד ואחד מהדיסקים אך הם כמובן פעלו כראוי, כולל אלה שעובדים ב-50HZ. 

יש לציין שלבלוריי יש עדיין את נושא ה-Zone ומכיוון שקשה להשיג דיסקים רשמית בישראל (אין יותר יבוא מסודר), חשוב להיות תואמים לפורמט שאתם מתכננים לרכוש. אם אתם מתכננים לרכוש דיסקים אמריקאים – כדאי לקחת את הגרסא האמריקאית, ואם דיסקים אירופאים כדאי מאירופה.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

כמוכן שהפורמט המעניין ביותר הוא פורמט UHD HDR. אלה דיסקים יקרים ונדירים כיום – יש רק מספר קטן של טייטלים שמצדיקים שימוש ב-HDR.אפילו סרטים טובים כמו "Life of Pi" לאו דווקא עברו מאסטרינג וגריידינג שמצדיקים שימוש ב-HDR.

שני הסרטים שנבחרו לטובת בדיקות הם Mad Max: Fury road ו-Pacific Rim. הראשון הוא פשוט חוייה לעיניים והוא פשוט reference grade והשני מתנהל כמעט כולו בחושך ולכן מאתגר מאוד למסכים ומקרנים.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

הממשק הראשי של הנגן משעמם למדי וכולל תמונה מרכזית עם תפריט תחתון אשר כולל Setup מורכב למדי, חיבור לרשת, צפיה בסרטים, תמונות ומוזיקה מדיסק נייד וגישה לדיסק הבלוריי. תפריט ה-Favorites מאפשר גישה זריזה לתוכן שיושב ב-USB בלבד. למי זה מתאים? בעיקר למי שמתכנן לצפות בתכנים רבים שלא דרך הרשת אלא דרך USB בלבד.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נושא העברית כמובן עולה מיד כאשר שואלים על נגן או סטרימר חדש. אז התשובה חיובית. נגן ה-Oppo 203 תומך בעברית. לשם כך צריך לבחור בעברית ב-subtitle language ולהקליד את הקוד של העברית (7387) ואז עברית מופיעה בתרגום בלי כל קושי.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

הגופן של העברית מאוד מיושן, אבל כאמור זה עובד ללא בעיה גם עם תכנים מהרשת וגם מ-USB.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

ה-Oppo 203 מחדש לא מעט בכל הנוגע לתמיכה ברשת מצד נגן בלוריי מוביל. עד כה הכרנו נגני בלוריי שעובדים רק ב-DLNA/UPNP. כלומר, מוגבלים מאוד בקצב התקשורת ובחיבוריות. אז ה-Oppo 203 הוא סטרימר לכל דבר אשר תומך ברשת מסוג DLNA, אך גם ב-SMB וב-NFS!!!

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

כפי שניתן לראות המכשיר מזהה בקלות את כל המכשירים ברשת, גם ב-DLNA, ב-NFS וגם ב-SMB. עכשיו למבחן האמיתי – מבחן הביצועים… 

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

לטובת הניסוי השתמשתי בסט חדש של test patterns המקודדים גם ב-H264 וגם ב-HEVC עם 10 ביט. להפתעתי הנגן הצליח לסחוב גם ב-NFS וגם ב-SMB עם קצב נתונים של 250Mbps ללא קושי או גמגומים. הוידאו רץ כראוי לא כל קושי. מדובר בקצב שהוא משמעותית גבוה ממה שנדרש לטובת סרטי בלוריי UHD. התוכן האמיתי הגבוה ביותר שאיתרתי עד כה הוא סדרת המופית Goliath של אמאזון שבפורמט 4K עם 10 ביט HEVC מגיעה ל-150Mbps. בקיצור, מדובר בסטרימר שהוא כיום באופן קיצוני החזק ביותר שראינו עד כה.

מבחינת תאימות פורמטים – ה-Oppo הצליח יפה מאוד לתמוך בכמעט כל מה שניסיתי, בתכני HDR נקתלתי פה ושם בקשיי תאימות אבל קשה לדעת אם הבעיות הן בקידוד או לא (בחלק מהתכנים דווקא הצלחתי לצפות עם Dune Solo 4K או עם המסך שאיתו אני עורך את הבדיקות – ה-LG OLED 55C6).

מבחינת יציבות, נתקלתי פה ושם בבעיות יציבות שדרשו תיחול מחדש של הנגן. זה בעיקר קרה בקבצים גדולים ובמצב ה-Resume אשר קופץ כאשר מפסיקים לצפות בקובץ ומתחילים לאחר מכן לצפות בו מחדש.

באופן רשמי, הנגן אינו תומך בפורמט ISO של בלוריי (וגם לא בפורמט הפרוס של BDMV), כלומר הוא אינו יודע לנגן ריפים של בלוריי מהרשת אלא רק לנגן בלוריי מקורי ואמיתית מדיסק. מכיוון שגרסאות שונות של הנגנים הקודמים של החברה כן תמכו בכך, פניתי לחברה בשאילתה לבדוק אם זה משהו שהם מתכננים להוסיף. התשובה היתה שלילית באופן קיצוני – החברה לא תתעסק בכך שכן זה עלול לסכן את הרשיון שלהם ל-HDCP ולבלוריי UHD.

ממשק ההגדרות כולל הרבה מאוד אפשרויות, אבל מרביתן ברור מאוד.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

ב-USB 3 הכל רץ פחות או יותר כמו עם הרשת, למעט העובדה שכאן ניתן לשמור favorites. אישית אני מאוד אוהב את הקונספט של favorites אבל לא מתחבר לזה שזה פועל רק ב-USB. ללא network favorites זה פונקציה די מיותרת… 

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

דיסקים של בלוריי UHD הראשונים (כמו כל פורמט חדש) כוללים מעט מאוד מעבר לסרט עצמו. אפילו התפריטים בסיסיים להחריד. התמונות נלקחו ללא אלמנט ה-HDR ולכן לא מייצגות כמובן את עושר הצבעים והאפקטים המרהיבים בסרט המטורף הזה.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

בניגוד לסרטי בלוריי ונגני בלוריי מהדורות הראשונים, ה-Oppo 203 זריז ביותר וטוען את הסרטים במהירות רבה. אני זוכר שכאשר בדקנו נגני בלוריי מהדורות הראשונים, היה יכול לקחת להם כדקה לעלות סרט וכאן הסרט עולה בשניות בודדות. 

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

התמונות הבאות נלקחו מהנגן (לא נדגמו מהסרט!) אך כאמור ללא HDR הן נראות חוורות. בפועל מדובר בסרט פשוט מרהיב כאשר ה-HDR שלו פועל.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

הסצינה הבאה חשוכה ומוגבלת מבחינת עוצמות האור והגוונים. לא 10 ביט, התמונה היתה צריכה להיות עם banding קיצוני. בפועל היא חלקה ופשוט מושלמת.

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

כמובן שעניין אותנו לראות כיצד נראית התמונה ביחס לבלוריי ריפ מהרשת.. 

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

התשובה מעניינת – כמובן שהנגן הפעיל HDR והתמונה נראתה מעולה. האמת? לא ראיתי הבדל משמעותי ואם היו שואלים אותי ככל הנראה לא הייתי יודע לזהות מי זה מי. קשה לדעת אם זה ריפ אמיתי (כלומר 1:1 אותו מידע או קידוד מחדש). מה שכן מעניין הוא שכאשר בדקנו את הקובץ עם Dune Solo 4K על גבי תצוגות שונות, התוצאות היו מגוונות. במקרים מסויימים לא הורגש הבדל גדול (OLED של LG), ובמקרים שונים הגוונים היו פשוט שונים (JVC X5000) עם יתרון בולט ל-Oppo.

חיסרון משמעותי שיש ל-Oppo 203 זה אילוץ של תעשיית הסרטים – מנגנון Cinavia. מנגנון זה מזהה סרטים ותכנים שהועתקו ממקור של בלוריי. כאשר המנגון מזוהה, מופיעה הודעה על כך על המסך והאודיו מושתק לכמה שניות, כל כמה זמן. כאשר צופים בסרטים באורך מלא, האפקט עלול להתרחש אחרי כמה דקות או אפילו בסוף הסרט. אין עדיין פיתרון לנושא זה, שדורש תשומת לב ממי שמתכנן להשתמש במכשיר לטובת ניגון של ריפים ואכן במהלך הבדיקות שלי נתקלתי בכמה תכנים שהקפיצו את ההודעה הזו. 

נגן בלוריי UHD ה-Oppo 203

סיכום

ה-Oppo 203 הוא כיום נגן הסטרימר מהמתקדמים בשוק. הוא מנגן את כל הפורמטים האפשריים למעט ISO של בלוריי.  הוא תומך ב-HDR ובקצבי נתונים שעד לאחרונה נחשבו דמיוניים. הוא תומך בתרגום בעברית וכמובן בדיסקים החל מ-DVD וכלה ב-UHD BD.

בקיצור, אם אתם וידאופילים שחייבים את הדבר הטוב ביותר שקיים בשוק, ככל הנראה זה הנגן בשבילכם.

אבל הוא לא נטול חסרונות. החסרון הגדול כבר נאמר – חסר לי מאוד תמיכה ב-ISO עם תפריטים.. גם הגופן העברי שלו נראה, אההם, לא משהו. בנוגע ל-Zones, נראה שדיסקים חדשים מגיעים ללא מגבלות ה-Zones, כך שבנושא זה לדעתי לא מדובר בבעיה.

בשל העובדה שמדובר בנגן רשמי וחוקי, הנגן תומך בהגנת תוכן Cinavia גם עבור תכנים מהרשת. חשוב לדעת זאת מראש.

כמו כן, בגלל קצב הנתונים הגבוה, חשוב מאוד להקפיד על כבלי ה-HDMI שמשדכים למכשיר. במקרה שלי למשל, כבל ה-HDMI המקורי שנעשה בו שימוש עם נגן בלוריי קודם פשוט לא הצליח לסחוב 4K, למרות שלא היו לו בעיות מיוחדות גם עם 3D בעבר. הכבל שמגיע עם ה-Oppo הוא כבל מצויין למטרה זו ופתר את הבעיה.

ה- OPPO UDP-203 זמין לרכישה דרך היבואן Future במחיר של 3990 ש"ח.

לדיון בנושא: נגן בלוריי UHD ה- OPPO UDP-203


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

12:00
  /  
23.03.2017
  
מאת: עפר לאור

1