על היצרן
Audez'e היא שחקנית חדשה יחסית בתעשיית האוזניות. החברה הוקמה על ידי שני חברים מלוס אנג'לס (Alex Rosson ו Sankar Thiagasamudram) ואלה שמו להם למטרה ליצור את האוזניות הכי טובות בשוק. החברה מתמחה באוזניות מסוג Planar Magnetic ובאופן די עקבי החלו בדגם ה LCD-1, המשיכו עם דגמי ה- LCD-2 ו- LCD-3 וסגרו עם ספינת הדגל שלהם – ה LCD-4.
החברה לא עצרה פה והציגה את ה LCD-XC הסגורות, את ה LCD-X שמתאימות גם לנגנים ניידים, את סדרת ה EL-8 שמיועדת להוות אלטרנטיבה זולה יותר לסדרת ה LCD. עם ה- Deckard החברה סגרה את הפינה החסרה וכעת ישנו גם מגבר אוזניות בהיצע.
את שם החברה אגב, מבטאים – אודיזי.
על המגבר
מגבר ה- Deckard (הדמות הראשית בסרט Blade Runner למי שזוכר) הוא מגבר אוזניות משולב ממיר DAC והמוצר הראשון מסוגו ש- Audeze מציעים. מדובר במגבר בגודל מלא שיותר מיועד לשימוש שולחני, משמע הוא אינו כולל שלט. מצד אחד לא מדובר במפלצת עמוסת פיצ'רים וחדשנות ומצד שני ישנה תשומת לב רבה לדברים החשובים שכן יש.
מגברי אוזניות אשר כוללים ממיר DAC הם מחזה יחסית נפוץ בעולם האוזניות, בדר"כ עקב נטיית המשתמש לשדך אותם למחשב נייד/שולחני. ממיר ה DAC מיועד להעניק אלטרנטיבה משופרת לסטנדרט שמוצע במחשבים ועל ידי כך מאפשר מיצוי טוב יותר של ההגברה. אם כבר אנחנו בנושא הגברה, ה- Deckard הוא מגבר מסוג Class A שבדר"כ מועדף על ידי חובבי אודיו. העוצמה המסופקת תלויה כמובן בעכבה של האוזניות בשימוש: החל מ- 4W לעכבה של 20Ω ועד 0.3W לעכבה של 300Ω, כאשר עכבת המוצא של יציאת האוזניות עומדת על 3Ω. בהתאם לרגישות של האוזניות שבשימוש, ה- Deckard כולל מתג Gain שמאפשר לבחור שלושה מצבים של רגישות, החל מ- Low עבור אוזניות סטייל IEM ועד ל- High עבור אוזניות גדולות בעלות רגישות נמוכה. כל הנחתה במתג מורידה כ- 10dB בעוצמה.
ממיר ה- DAC שמשולב ב- Deckard כולל שבב מדגם PCM5102A למי שזה משנה, כאשר הכניסה הדיגיטלית היחידה היא מסוג USB. אמנם USB זה הטרנד העכשיווי בתחום, אבל עדיין לא היה מזיק לראות גם כניסה אופטית או קואקסיאלית. הממיר מאפשר תמיכה עד 384kHz ב- 32Bit, אבל רק על מחשבי Mac, כאשר על מחשבי PC התמיכה היא עד 192kHz ב- 24Bit. בנוסף, הממיר אינו תומך בפענוח DSD ומשתמשי PC חייבים גם להתקין את ה- Driver היעודי של Audeze על מנת לעשות שימוש ב- DAC. מי שכבר הבעלים הגאה של ממיר DAC של חברה X, יכול לעקוף את הממיר הפנימי של ה- Deckard על ידי שימוש בכניסות ה- RCA ובחירת ה- Input הרצוי במתג שבחזית המכשיר, כאשר בנוסף ישנן גם יציאות RCA שמאפשרות ל- Deckard לשמש כקדם מגבר.
איכות הבניה של ה- Deckard היא פנטסטית. כל מארז המכשיר עשוי מאליומיניום, ישנן צלעות חיזוק גדולות בעלות מראה מיוחד ובורר עוצמה גדול ובולט. בדומה לאוזניות ה- EL-8, גם פה Audeze נתנו את מלאכת העיצוב לחברת DesignWorks שבבעלות BMW, למרות שבסה"כ מדובר במוצר בעל מראה פחות מיוחד לדעתי בהשוואה לסדרת האוזניות.
האזנה
ציוד:
- Audeze LCD-3 Fazor – רגישות של 102dB, עכבה מדודה של 114Ω.
- Audeze EL-8 Open – רגישות של 102dB, עכבה מדודה של 32Ω.
- Sennhesier HD630 VB – רגישות של 114dB, עכבה מדודה מינימלית של 24Ω ומקסימלית של 34Ω.
- German Maestro GMP 400 – רגישות של 98dB, עכבה מדודה מינימלית של 270Ω ומקסימלית של 350Ω.
- Sennheiser HD555 – רגישות של 103dB, עכבה מדודה מינימלית של 55Ω ומקסימלית של 350Ω.
- Ultimate Ears UE900s – רגישות של 101.2dB, עכבה מדודה מינימלית של 17Ω ומקסימלית של 43Ω.
על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, המגבר יכול להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם המגבר נשמע לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין לו.
השאלה הראשונה שאני שואל את עצמי עם ה- Deckard היא, האם זה מגבר ש- Audeze הכניסו למבחר שלהם רק בשביל לסגור פינה בהיצע המוצרים, או שבאמת יש פה מגבר ברמה שיוציא את המיטב מהאוזניות שלהם. הרי ה- Deckard, אם מסתכלים על זה בצורה הגיונית, חייב קודם כל לעשות עבודה טובה עם האוזניות של Audeze, אחרת מה הקטע בעצם. במובן הזה אין צורך לדאוג, שכן ה- Deckard, במילים פשוטות, הוא מגבר שולחני חזק, בעל חתימת סאונד ניטרלית ובעל שפע של רזרבות דינמיות ושליטה, לא משנה באיזה אוזניות השתמשתי או באיזו עוצמה האזנתי. אמנם בזמן הסקירה לא היו ברשותי אוזניות מאד לא רגישות, אבל בהתבסס על התוצאות שקיבלתי עם האוזניות שכן היו ברשותי, ה- Deckard לא הולך להתקשות.
אני מסוג המאזינים שמאמינים שהגברה צריכה להיות ניטרלית, כלומר כזו שאינה מוסיפה אופי משל עצמה לתוצר המתקבל. ברור שיש מקום למגברים שקצת מציירים תמונה שונה, זה חלק מהכיף, אבל באופן אישי אני בדר"כ אעדיף את המגבר שרק, ובכן, מגביר וזהו. במובן הזה, ה- Deckard מקבל ציון מצטיין. בראש ובראשונה, האוזניות של Audeze. לכבוד המבחן השאלתי זוג אחד של ה- EL-8 הפתוחות וזוג אחד של ה- LCD-3. ה- Deckard כאמור, לא התרגש ושלט באוזניות ביד רמה. הבס היה חזק ונשלט באופן אבסולוטי, המידריינג' היה נקי ומאוזן והגבוהים היו פתוחים במיוחד. ההבדלים בין שתי האוזניות האלו היו ברורים כשמש, כאשר ה- LCD-3, באופן צפוי, עקפו את ה- EL-8 בכל פרמטר סוני. אוזניות ה- EL-8 הן מן הסתם לא בדיוק Slouch, אבל זה רק הראה לי מצד אחד שה- Deckard יכל בכיף לתת עוד, ומצד שני שה- EL-8 יכולות גם להסתפק בהגברה צנועה יותר.
שידוך לאוזניות כגון ה- HD630 VB של Sennheiser התגלה כמועיל, אבל לא קריטי בכלל, שזה הגיוני בהתחשב ביעוד של האוזניות האלו, כאשר שידוך לאוזניות IEM כמו ה- UE900s היה מיותר למדי. אני חושב שהגברה שכזו רוצה שתשדכו אותה לאוזניות שבאמת זקוקות למה שהיא מסוגלת לתת, או לחילופין, למי שמעוניין בהגברה שלא תהסס בשום שלב עם האוזניות שכבר יש לו. אמנם הגודל הפיזי של מגבר כזה או אחר לא באמת מרמז על יכולתיו, אבל סתם כהשוואה, ה- Deckard הוא שליש מהגודל של ה- HA-160D שבדר"כ משמש אותי, אבל הרזרבות שלו היו עדיפות באופן ברור.
סיכום
יצרני האוזניות לא תמיד נכנסים לנישה של ציוד נלווה כגון הגברה ו- DAC, אבל Audeze בכל זאת לקחו את הצעד החשוב הזה, ולדעתי הם גם הצליחו. ה- Deckard, שמהווה את מגבר האוזניות הראשון של Audeze, לא הולך להשפיע על עולם המגברים כמו שהאוזניות שלהם הצליחו, אבל זו מלכתחילה לא היתה המטרה של המוצר הזה.
בתור מגבר נלווה להיצע האוזניות של החברה, ה- Deckard קולע למטרה כמו טיל מונחה לייזר. יש לו חתימת סאונד ניטרלית, כוח בשפע, רזרבות דינמיות בשפע, איכות בניה מצויינת ותמורה יפה למחיר. במידה וה- Deckard מתאים לכם על הנייר, גם אם אין לכם אוזניות של Audeze, הוא בהחלט יכול להתאים לכם גם בפועל.
Audeze Deckard – מחיר מומלץ לצרכן: 3,600 ש"ח.
מוצרי Audeze משווקים בישראל על ידי "מאסטרו אודיו".
לדיון בנושא: Audeze Deckard – הצעד הבא אחרי אוזניות
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.