GWC ו- GMIC ומה שעומד מאחוריהם
האתר של בלומברג מתאר את GWC כנותן שירותים מקצועיים למנהלים, יזמים, מפתחים ומשקיעים לצורך פיתוח יחסים עם מובילים בתעשיות האינטרנט והמובייל בסין ובעולם תוך כדי קידום היוזמות שלהם והרחבת עסקיהם. הארגון עורך אירועים שנתיים וחודשיים, כנסים, ונסיעות לימודיות ברחבי העולם. GWC מציע דוחות מקצועיים, ושרותי ייעוץ בסין ובארה"ב וכן הפצת אפליקציות , ניתוח פירסום, חיפוש שותפים ועוד. האתר מנהל גם בלוג פעיל בכתובת http://blog.thegmic.com
GMIC הוא זרוע האירועים של GWC ומתקיים כבר שבע שנים במוקדי ההייטק העולמיים והגדול ביניהם הוא הכנס בבייג'ינג שיתקיים בסוף אפריל 2016 עם יותר מחצי מיליון משתתפים במתחם האולימפי. במסגרת הכנס תתקיים ירית הפתיחה לתחרות ה-G-startup הבינ"ל, המשתתפים יוכלו לזכות בפרסים של עד כמיליון דולר ולקבל חשיפה למשקיעים מהארץ ומהעולם.

GMIC TLV 2016
אם למיקרוסופט יש את THINK NEXT , אז ל- GWC יש את THINK AHEAD. כנס GMIC TLV הגיע לישראל גם בזכות הקשר הראשוני של GWC עם חברת VISUALEAD שנוצר לפני כשלוש שנים, וזכתה במקום הראשון בכנס ה-GMIC בבייג'ינג. בעקבות החשיפה וההצלחה, פתחה VISUALEAD משרדי מטה בבייג'ינג, קיבלה השקעה של 5 מיליון דולר מענקית האינטרנט הסינית Alibaba והיום נחשבת לאחת מהחברות המובילות בתחומה. הקשר הישראלי ל-GWC התפתח גם ובעיקר בזכות רוני קרת, מנהלת הפעילות הבינלאומית ב- GWC והיא גם יזמה את הכנס בתל-אביב. בפרסום לפני הכנס אמרה רוני קרת כי חברות סיניות מתחום האינטרנט והמובייל מגלות עניין רב בשוק הישראלי. ענקיות האינטרנט ביידו, טנסנט אליבאבא, צ'יהו, כולן השקיעו בישראל. זה כבר לא שלב הדיבורים, יש פעילות אמיתית בתחום המובייל והאינטרנט בין המדינות. הבקשה לקיים כנס בישראל עלתה מהחברות הסיניות. גודל המשלחת הסינית שהגיעה לכנס ובכירותה מעידה על רמת העניין. הדסק הישראלי ב-GWC הוקם ע"י רוני קרת ומאז הצטרפו לארגון עשרות חברות ישראליות שפועלות בסין ומקימות בה משרדים מקומיים .

מרכז הקונגרסים בתל אביב (צילום: דניאל מטלון)
נאומי הפתיחה
בפתיחת הכנס נאמה רוני קרת, הבכירה הישראלית ב-GWC, ובהתרגשות קלה אמרה מספר משפטים בסינית וגרפה מחיאות כפיים מהבכירים הסינים שישבו באולם.
אחרייה עלה לדוכן הנואמים המנכ"ל המשותף של GWC, מר E.HAO ובאנגלית מצויינת סיפר בקיצור איך הוא רואה את הפעילות של GWC ובמיוחד הקשר המיוחד לישראל אותה כינה "ארץ הקודש לחדשנות"
מסלול STARTUP
במהלך הכנס התקיימה תחרות G-startup בינלאומית, במסגרתה סטרטאפים הציגו והתמודדו על ההזדמנות לזכות בהשקעה של 300 אלף דולר. מתוך 250 מועמדים מ- 34 מדינות כולל ישראל, הזוכים במקום הראשון בתחרות היו: Feelter, פלטפורמה ישראלית המשפרת מכירות ברשת ומעצימה את חווית הקנייה בעזרת תכנים חברתיים. במקום השני זכה הסטרטאפ FIELDIN TECH שפיתח אביזר שמתחבר לטרקטור שבשדה ומנטר פרמטרים רבים בזמן הטיפול בו. למקום בשלישי התברג הסטרטאפ Trench שפיתח אפליקצייה לשיתוף וחיסכון בעולם האופנה.
לקראת סוף היום התקבצו השופטים והייזמים הצעירים באולם ההרצאות ושמעו שלוש פרזנטציות ואף הקשו בשאלות למציגים.
לקראת סוף היום התקבצו השופטים והייזמים הצעירים באולם ההרצאות ושמעו שלוש פרזנטציות ואף הקשו בשאלות למציגים.
מסלול פאנלים
במסגרת מסלול הפאנלים והדוברים, התקיימו רבי שיח שכללו גם שאלות מהקהל בנושאים מגוונים הקושרים השקעות מסין, רשתות חברתיות, העיר החכמה, דרך המשי הדיגיטלית אותה הציג דני ימין סגן נשיא מיקרוסופט, ועוד. כל הפאנלים התנהלו בשפה האנגלית, כשפאנל אחד מיוחד אחרי ארוחת הצהרים התנהל באנגלית וגם בסינית עם בכירי תעשיות המובייל בסין. בין המשתתפים והדוברים היו גם לי מינגיואן – סגן נשיא ענקית הטכנולוגיה הסינית BAIDU, פו שאנג- מנכ"ל צ'יטה מובייל, ג'וליאן מא, סגן נשיא Tencent Inc , ג׳ונתן מדבד, מנכ"ל Ourcrowd ועוד.

דני ימין – סגן נשיא מיקרוסופט, מציג 5 דברים ליישם לפני שעושים עסקים עם סין

דרך המשי הדיגיטאלית כפי שהוצגה ע"י דני ימין

פאנל הבכירים הסיניים באולם
מציגים – סטרטאפים – חברות
הכנסים של GMIC בארץ ובחו"ל מקבלים מימון בעזרת מערכת משולבת של מממנים, תומכים, שותפים ומציגים (PARTNERS, SPONSORS) חלקם מישראל והשאר מחו"ל. בכנס בתל-אביב השתתפו מציגים רבים, בהם WALLA NEWS, פועלים הייטק, איירונסורס, הלשכה למסחר ישראל-סין, מיקרוסופט ונטורס, ו- CheetaMobile מסין מפתחת האפליקציות לסלולאר הגדולה בעולם כיום. בשיחה שקיימתי עם נציג בדוכן שלהם למדתי שהיישומים של צ'יטה מותקנים בחינם, כמו CLEAN MASTER שנועדה לשמור על הסמארטפון נקי מקבצים זמניים ועוד, BATTERY DOCTOR שנועד לחסוך ולשמור על הסוללה ועוד יישומים שונים ומעניינים.

הדוכן של צ'יטה מובייל – חברת האפליקציות הגדולה בעולם
ביתן מעניין נוסף היה זה של חברת ENGIE, סטרטאפ צעיר נוסף שהוקם ע"י גל אהרון, המשווק פלאג עבור המכונית שמתחבר לשקע OBD-II סטנדרטי במכוניות מודרניות ומחבר בין מחשב הרכב לאפליקציה בסלולאר בתקשורת BLUETOOTH. צפו לחידושים בנושא בתקופה הקרובה. הפלאג נמכר באתר בעלות של כ-30 ש"ח. הפלאג והאפליקצייה נותנים לנהג מדדים שונים על מצב המכונית בזמן נהיגה או עצירה, ומאפשרת גם לנהג לקבל הצעות מחיר לטיפולים שונים לרכב.

ביתן ENGIE בכנס GMIC
ביתן אחר שמשך את תשומת ליבי בעזרתן החביבה של שתי דיילות, היה זה של DROPIT, רעיון מקורי לעזור לקונים וקונות ברחבי הערים הגדולות כמו לונדון ניו יורק, ע"י מסירת כל שקיות הקניות שלהם בנקודות שונות בעיר, והובלתן בצורה מסודרת למלון. כרגע האפליקצייה עובדת רק בלונדון. בביתן עסקו הדיילות בעיקר בתפעול מצלמה מיוחדת ומדפסת וחילקו למצולמים גלויות שלהם מצולמים בתוך הביתן.

ביתן DROPIT והדיילת עם מתקן המצלמה
ראיון עם מר E.HAO מנכ"ל משותף GWC
חדר ה-VIP בגני התערוכה בזמן הכנס היה עמוס בבעלי תו כניסה VIP PASS. למזלי נתנו לי להיכנס, והתיישבנו בפינה שקטה לראיון קצר עם מר E המנכ"ל המשותף של GWC. לשאלה איך הוקם הארגון GWC, ענה לי מר E כי הצטרף לארגון לפני כחצי שנה, לאחר ששימש כ – CEO של TCL, לדבריו יצרנית הטלוויזיות הגדולה בסין, ובהיותו אז חבר במועדון האקסלוסיבי GWC הכיר את הארגון שהוקם לפני 8 שנים ע"י Wen Chu שהגיע למסקנה אז שהגל העיסקי הבא יהייה אינטרנט ומובייל. הוא הקים מועדון מבוסס חברים (MEMBERSHIP NETWORK) והזמין אליו את החברות השונות כמו אליבאבא, באיידו, טנסנט, שהיו קטנות במטרה לחבר את כל התעשייות ולשמש כמנוף פיננסי לפיתוחים החדשים. E. Hao מספר על אירוע מכונן בהקמת GWC בצורת משלחת של 10 חברות סיניות שיצאה לפני כ-8 שנים לביקור עיסקי בתעשייה מקבילה ביפן (בפועל נסעו כנראה לבקר את ממציא שיטת השידור היפנית i-mode ). הביקור הצליח, ובעקבותיו הוחלט לקיים פסגה (כנס) וקראו לה GMIC – Global Mobile Internet Conference . היום אירועי GMIC הם הגדולים בעולם בכל הקשור לתעשיות המובייל והאינטרנט.

מר E.HAO ודניאל מטלון
בהמשך הראיון מתייחס מר E לפירוש השם GWC ואומר שזה פשוט קיצור של GREAT WALL CLUB בהתייחסו לחומה הסינית הגדולה, ובנוסף הוא מציין בניית קיר שמחבר את העולם, בציינו שזה אחד המבנים הבודדים בעולם שנראים מהשמיים.
לשאלה אין מתקבלים כחבר במועדון, עונה מר E שחברות מתקבלת ע"י עמידה בקריטריונים של גודל, רווחים וכו' וכן גם בצורת חבר מביא חבר. ממועדון קטן וסגור, הפך GWC במרוצת השנים לארגון גדול עם יותר מ-200 חברים שמבוסס על חברות וארגונים, ואירועי GMIC במקומות אסטרטגיים בעולם, שלהם מודל כלכלי מוצלח שמכניס רווחים לארגון ומקיים את עצמו בעזרת השכרת הביתנים וכרטיס כניסה לאירוע.
לשאלה אין מתקבלים כחבר במועדון, עונה מר E שחברות מתקבלת ע"י עמידה בקריטריונים של גודל, רווחים וכו' וכן גם בצורת חבר מביא חבר. ממועדון קטן וסגור, הפך GWC במרוצת השנים לארגון גדול עם יותר מ-200 חברים שמבוסס על חברות וארגונים, ואירועי GMIC במקומות אסטרטגיים בעולם, שלהם מודל כלכלי מוצלח שמכניס רווחים לארגון ומקיים את עצמו בעזרת השכרת הביתנים וכרטיס כניסה לאירוע.

לשאלה מהם ההבדלים בין אירועי המובייל בברצלונה MWC ו- CES בלאס וגאס ל-GMIC, מתייחס מר E ואומר ששני כנסים אלה הם כנסים של חומרה ( HARDWARE) בעיקר, ו- GMIC הוא כנס תוכנה. והוא ממשיך ומציין שבזמן היותו מנכ"ל TCL יצרנית הטלווזיות הגדולה, ביקר באירועי MWC CES ופגש את אותם יצרנים ואותם אנשים. ב- GMIC הוא פוגש אנשים שונים כל הזמן וזאת מכיוון שאירוע זה הוא אירוע אינטרנטי שמחבר את כולם. בכנס בישראל היו שני מסלולים ( פאנלים והרצאות, ותחרות סטרטאפים), ובכנס שייערך בבייג'ין באפריל יהיו 50 מסלולים שונים כמו VR, בידור, מובייל, מוסיקה, ועוד. אירוע שיימשך 3 ימים, לשאלה איך מכילים כל כך הרבה אירועים בו זמנית, עונה מר E שזה דורש תכנון מוקדם מדוקדק, כשחלק מההרצאות והפאנלים יועברו גם בשידור חי.

תמונה של חלק מהמסלולים הצפויים באירוע GMIC הקרוב בבייג'ין
כמובן שאי אפשר ללא השאלה המתבקשת על הקשר הישראלי ל- GWC, עונה מר E ומציין את הגברת רוני קרת "מלכת" האירוע בתל אביב שעובדת במטה החברה בבג'ין ומבלה כ-70 אחוז מזמנה שם בנוסף לעוד 3 ישראלים שעובדים שם ונציג אחד בישראל. כרגע הנציגות בארץ קטנה ויש תוכניות לפתוח משרד בארץ מכיוון שישראל מהווה שוק מרכזי ( KEY MARKET ) ל-GWC. החזון של החברה הוא לחבר את העולם ולאפשר חדשנות ע"י רעיונות, מימון, תחרויות חברות הזנק וחממות טכנולוגיות. GWC תמנף את כל חברייה והשותפים בה לבניית אקוסיסטמה (ECOSYSTEM) לתמיכה וקידום חדשנות. מר E מאמין שהארגון והכנסים יכולים לשמש כגשר מסין לישראל או מסין להודו וכל קומבינצייה אפשרית אחרת לחיבור המרכזים הטכנולוגיים בעולם יחדיו. בנוסף מדגיש מר E בראיון את ה- G-TRIPS , משלחות כמו המשלחת לישראל לכנס הכוללת כ-40 מנכ"לים או משלחת מישראל לסין לפני מספר חודשים שכללה 10 חברות ישראליות וביקרה חברות כמו אליבאבא, באיידו, TENCENT (ספקית אינטרנט גדולה בסין), במסגרת מסעות לימודים אלה מדריכה GWC את המשלחות איך לעשות עסקים עם סין.

רוני קרת ואיתן גלאי מנכ"ל אאוטבריין (צילום: פאביאן קולודורף)
במיסגרת הכנס השבוע בתל-אביב עלה נושא הפערים בין סין לישראל בכל הקשור למיגבלות השפה, תרבות, עסקים וכו', ועל כך הגיב מר E שרוב הבכירים המיקצועיים אתם נפגשים הישראלים דוברים אנגלית טובה (גם בעזרת חינוך מערבי) , דבר המאפשר תקשורת תקינה בין אנשי העסקים. בנושא חינוך, השפה האנגלית כיום היא השפה השנייה כמעט בכל בתי הספר בסין, וברוב מרכזי הערים הגדולות כמות נכבדה של אנשים ובעיקר צעירים מדברים אנגלית. חלק נכבד ממסלול הלימוד של חברי GWC הוא החשיפה שלהם לעולם ולישראל בעזרת ביקורים במקומות שונים בעולם, כמו במקרה זה בירושלים, או הביקור אצל נשיא המדינה לשעבר מר שמעון פרס. וכדי למנוע תקלות, עברה משלחת המנכ"לים הדרכה ב"עשה ואל תעשה" בישראל בנושאים השונים. אותו דבר עוברות משלחות מישראל לסין שמקבלות הדרכה איך להתנהג "בהתאם". זהו ביקורו השני של מר E.HAO בישראל והוא שמח לחזור לפה, הוא אוהב את המדינה גם מכיוון שישראל היא ארץ הקודש לחדשנות (HOLYLAND OF INOVATION ) וגם מבחינה ספיריטואלית ובמיוחד הביקור בירושלים.

שמעון פרס – נשיא המדינה בעבר – ומר E.HAO מנכ"ל משותף GWC
סרטון הוידאו המושקע שהפיקו בGWC לקראת הכנס השבוע בתל אביב
לדיון בנושא: כנס GMIC TLV 2016
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.