8K או לא 8K: סמסונג עונים על השאלה

שיתוף פעולה בין עמותת ה-8K לבין סמסונג מסמן את הכיוונים הטכנולוגיים לשנת 2020.


תוכן שיווקי

8K או לא 8K, זו השאלה

למי שלא מכיר, עמותת 8K Association היא עמותה בין לאומית שהודיעה לאחרונה על תוכנית הסמכה אשר מאשרת מסכים שמבחינתה עוברים את הדרישות המחמירות, אשר יאפשרו להציב על גבי המסכים את הלוגו 8K Association certified.

העמותה הוקמה בכדי למנוע סיטואציה, שהיתה נפוצה מאוד בימי מסכי ה-4K הראשונים, של מסכים זולים עם פאנלים 4K שטכנית נחשבו למסכי 4K אך בפועל לא יכלו לעבד או להתמודד באמת עם 4K. כך גם עם המסכים 8K החדשים, העמותה אמורה להגן כנגד שחקנים זולים (סינים למשל) שעלולים להציג תמונה של תאימות ל-8K כאשר בפועל מדובר במסכים ללא יכולות אמיתיות להציג תמונת 8K אמיתית.

מסכי 8K, למי שלא מכיר, הם מסכים בעלי רזולוציה של פי 16 ממסכי FullHD או פי 4 ממסכי 4K – עם למעלה מ- 33 מיליון פיקסלים שונים!

8K או לא 8K, זו השאלה

עד כה, השחקנית המשמעותית ביותר שהכריזה תאימות לתקן החדש היא סמסונג אשר תהיה מהראשונות לקבל הסמכה של הארגון החדש במסכים החדשים שלה.

העמותה לא רק בודקת תאימות טכנית של הפאנל לרזולוצית 8K, מה שעלול להטעות את הצרכנים ולגרום להם לחשוב שיש לאותו מסך את מלוא הפוטנציאל הטמון ב-8K אלא בוחנת גם טווח צבעים, מספר ביטים בפאנל ויחס ניגודיות וטווח דינמי (HDR). כמו כן, התקן מבטיח יכולת עוצמת אור מקסימלית של 600 ניטים לכל הפחות.

האיגוד כולל כיום 22 חברות שונות מרחבי התעשיה, מה שמסמן שרשרת הספקה מלאה כוללת אמצעים לצלם, לערוך ולשדר תכני 8K. הצפי הוא שעם השלמת כל ה-ecosystem, זה יעודד יצור תוכן בידורי, אשר לראשונה יאפשר לצרכנים בבית לקבל תכנים באיכות גבוהה מזו הזמינה בכל דרך אחרת כולל סרטי IMAX בקולנוע.

הצפי הוא ששוק ה-8K יתחיל להתחמם כבר בשנת 2020, כאשר מרבית השחקניות יוציאו מודלים בודדים בתחום הפרמיום לטובת שוק זה. נראה שלעומת החברות האחרות, סמסונג השנה משקיעה פוקוס משמעותי למודלים של 8K, וזאת מתוך הבנה שעתיד המסכים הגדולים מצוי בטכנולוגיה זו. לדברי החברה, מדובר בהשקעה מורכבת במנגנוני עיבוד תמונה, פאנלים חדשניים בעלי יחס ניגודיות גבוה וטווח זויות צפיה מורחב.

8K או לא 8K, זו השאלה

היתרון במסכים מסוג זה, לדברי נציגי סמסונג, הוא בכך שאין למסכים מגבלות מרחק צפיה. ניתן לצפות בהם ממרחק קרוב או רחוק מבלי לפגום באיכות התמונה. בכדי להגיע לכך, החברה משתמשת במעבד בשם Quantum 8K אשר אחראי לעיבוד התמונה ושיפור איכות הצליל והתאמתה לסביבה.

ללא מנגנון זה, תכנים שתציגו על גבי מסכים גדולים לא יהיו מספיק איכותיים. דמיינו תוכן שמגיע למסך באיכות של FullHD, לדוגמא, שצריך להיות מוצג על מסך 8K בגודל 75" ומעלה. כל פיקסל בשידור צריך להתפרש על גבי 16 פיקסלים על גבי המסך, מה שבוודאי יוביל לטשטוש מובנה. מנגנונים פשוטים פשוט ינסו להתגבר על כך עם מנגנון זיהוי קוי גבול ויחדד אותם – מה שיוביל לטשטוש בכל שאר התמונה למעט בגבולות שבהן יופיעו תופעות לוואי הקשורות לחידוד. לעומתם, מעבד Quantum 8K מזהה מראש את הגבולות ומשתמש ב-AI (אינטילגציה מלאכותית) בכדי לסווג את הפיקסלים השונים ולהתאים לכל פיקסל ולכל איזור את טכניקת עיבוד התמונה האידאלית עבורו. התוצאה, עם כך, תתקבל חדה וברורה גם כאשר צריך למתוח את התמונה באופן כל כך קיצוני. כמובן שכאשר תוכן 4K מוצג, האתגרים שונים וגם כאן, מנגנון ה-Quantum 8K יודע להבדיל בין סוגי התכנים השונים והפעם לקחת בחשבון שכל פיקסל בשידור צריך להמתח על פני 4 פיקסלים שונים בפאנל של המסך.

הקושי במסכים גדולים מהסוג הזה הוא שלוח הזכוכית הקדמית נוטה להחזיר אור, מה שאתגר את סמסונג, אך היא פתרה את הבעיה בטכנולוגיית החזר אור חדישה. כמו כן, עוצמות האור החזקות של HDR בשילוב עם גודל המסך יוצר צריכת חשמל גובהה ועלולים גם לחמם את הסלון. לשם כך החברה שילבה גם מנגנון Ultra Bright III אשר מאפשר שימוש יעיל יותר בעוצמות האור (שממילא הם יעילים יותר בשל חלקיקי Quantum Dot במסכי QLED) עוד יותר בכדי למנוע צריכת יתר של חשמל מבלי לאבד מאיכות התמונה.

לבסוף, היתרון הגדול של מעבד חזק כפי שמתבטא ב-Quantum 8K הוא בכך שהוא לא רק מגביל את עצמו בעיבוד הוידאו, אלא גם מסוגל לזהות את האקוסטיקה סביב המסך ולהמיר את הסאונד שמשודר לאודיו מבוסס אובייקטים. על ידי מעקב אחרי האובייקטים הללו (למשל צליל של ציפור יזוהה ככזה – והמסך יוכל למפות אותו לכל איזור שירצה בין הרמקולים השונים) ושימוש ברמקולים בכל הכיוונים, ניתן להגיע לתוצאות משמעותית טובות יותר מכפי שטלויזיות יכלו לספק עד כה. מסכים גודלים מקבלים במה רחבה יותר ומכילים יותר רמקולים, אך החוכמה היא לנצל את יכולות המעבד בכדי לייצר אפקט משמעותי שיכול להתחרות במערכות רב ערוציות (רסיברים ופרוססורים, עם רמקולים יעודיים). המעבד גם מסוגל לזהות רעשי רקע ולהתגבר עליהם על ידי חיזוק הדיאלוג באופן מותאם, כך שהצופה לא צריך לעצור או לחזור אחורה כאשר רעשי הרקע כמו ילדים, שואבי אבק או מכוניות מצפצפות לצופה מהרחוב למטה.

יש לכם שאלות לגבי 8K או הפיצ'רים החדשים של סמסונג? נשמח לשמוע את דעותיכם על המסכים והתוכן, תגיבו לנו בשרשור התגובות. 

לשרשור התגובות בנושא: 8K או לא 8K: סמסונג עונים על השאלה


9:00
  /  
21.05.2020
  
בחסות סמסונג

1