קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ

המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ וסוף סוף ניתן להתרשם ולהבין מה זה באמת QLED


אז מה זה QLED

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

QLED זה שם הכינוי החדש של סמסונג אחרי SUHD של שנה שעברה. מדובר באבולוציה של הטכנולוגיה של SUHD אבל השיפור די משמעותי וקשור בעיקר לאור ולהחזרי האור. 

המשחק ב-2017 הוא קונטרסט בשל המעבר ל-HDR. בשביל להציג HDR כמו שצריך נדרש כמות אור נכבדת שמטרתה לדמות את האור לעולם האמיתי. אם בשנה שעברה לכל היותר ראינו מסכים עם 1000 ניטים, השנה סמסונג מסוגלת לספק 1500 ניטים ובמסכים מסויימים אפילו 2000 ניטים. מדובר בכמות אור משמעותית יותר גבוהה מכל דבר שמדדנו בשנים האחרונות. 

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

למה צריך כל כך הרבה אור? בגדול צריך אותו בכמה נקודות מעניינות:

1. אם אתם גרים בסלון ישראלי יש לכם ככל הנראה חלון מאוד גדול בסלון שמסנוור לא מעט ומפריע בצפיה במהלך היום. עם 1500 ניטים המסכים החדשים מסוגלים להתגבר על האור הזה ללא כל קושי ולמנוע מצב שבו צריך לסגור את התריס בשביל לראות טלויזיה.

2. אם אתם מתכננים על HDR, תאורה גבוהה עוזרת מאוד לגרום לתמונה להיראות אמיתית, תלת מימדית ובולטת יותר. קוראים לזה specular highlights וזה הסנוור שתקבלו החזר האור מהכרום של האופנוע שיגרום לכם להאמין שמדובר באופנוע אמיתי ולא תמונה של אופנוע…

3. לסיום, קונטרסט גורר איתו גם חדות מוגברת, שזה בהחלט מבורך.

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

התאורה המוגברת היא לא תוצאה של שינוי ב-LED שמשמש כמקור אור אלא בהתיעלות משמעותית שסמסונג עשתה בעולם ה-Quantum Dots – ומשם מגיע גם האות Q.

למי שלא מכיר קריסטלי QD נולדו בשנות השמונים כאשר הכימאי-פיזיקאי לואיס ברוס ממעבדות בל חקר אותם בכדי לנצלם להעברת נתונים מהירה. המשך המחקר שעליו מבוססת טכנולוגיית QD בוצעה בחברת Nanosys אשר התאימה את הטכנולוגיה לשימוש במסכי LED. מדובר בננו קריסטלים שמקבלים אור כחול מתאורת המסגרת ואשר ממירים אותו לאור בצבעי יסוד אחרים. הקריסטלים בגדלים ננומטרים ומורכבים מגרעין, מרכז וקליפה כאשר גודלם ומספר האטומים בהם קובע את הצבע שיווצר. זאת בדומה לתדרים שנוצרים על ידי אורכים שונים של מיתרים – מיתר ארוך יצור צליל נמוך ומיתר קצר יצור צליל גבוה. 

אחד השיפורים הוא מעבר לאור בתדר מעט גבוה יותר וקריסטלים קטנים וצפופים יותר שכוללים גרעין וציפוי מסגסוגת מתכתית שמשפרים מאוד את הביצועים של הטכנולוגיה.

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

קריסטלי QD נותנים יתרון בולט נוסף שנחוץ לטובת HDR, היכולת לכסות ואפילו לעבור את מסגרת ה-DCI-P3, מה שאומר שלראשונה מסכי סמסונג מסוגלים לעבור את היכולות של מסכי קולנוע מסחריים ולהביא אותנו לצבעים שבעבר לא היו נגישים.

קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ

כידוע טווח הצבעים של כל טכנולוגיה משתנה ככל שמשנים את עוצמת האור. מרבית הטכנולוגיות כיום מצמצמות את טווח הצבע כאשר עולים או ירדים בעוצמת האור כך שסה"כ נפח הצבע אינו אחיד וחסר בו איזורים. ניתן לבדוק את כיסוי טווח הצבעים בכל עוצמת אור ולראות כמה כיסוי יש מתוך נפח הצבע הכול של 100% מ-DCI P3 (כלומר, כיסוי מלא לכל טווח עוצמות האור).לדברי סמסונג, הנקודה שבה זה בולט במיוחד הוא דווקא בעוצמות האור הגבוהות שבהן טווח הצבע בדורות קודמים ובטכנולוגיות מתחרות אינו מצליח להדביק את התקן DCI-P3. זו הסיבה גם שסמסונג מתגאה כל כך בכיסוי ה-100% שלה בנושא זה.

האם יש עוד מקום לשיפור בנושא הזה? בהחלט שכן, היעד הבא שלנו הוא REC2020, יעד שככל הנראה יקח לא פחות מ-3 שנים להגיע אליו במודלים הבאים, אך מבחינת התכנים – כולם כיום מסופקים בגמוט צבעים של DCI-P3, כך שמבחינת כיסוי צבעים אנחנו מסודרים.

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

הפאנלים החדשים עם הקריסטלים משפרים מאוד גם את ההתנהגות של המסכים בזוית צידית. במרבית מסכי ה-LED יש תופעת שינוי גוונים והורדת קונטרסט (אפרפרות) שאמור להשתפר משמעותית במודלים העדכניים. היתרון כאן הוא עבור מי שלוקח מסכים גדולים יותר או שצופה חלק מהזמן בזוית כלשהי מהמסך (למשל צופה בטלויזיה של הסלון מהמטבח).

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

החצי השני של משוואת הקונטרסט זה השחורים. כאן היה חסרון לא קטן של SUHD ביחס ל-OLED. השיפור שסמסונג הכניסו אמור לאפשר לו ליישר קו מבחינת המדידות – וזאת על ידי שילוב של כמה טכנולוגיות. טכנולוגית הובלת האור שופרה ומאפשרת שליטה חכמה יותר של עוצמת האור הממוצעת באזורים שונים במסך, בשילוב עם קונטרסט משמעותית טוב יותר בפאנלים החדשים של המסכים ולבסוף ציפוי החדש שמחליף את ה-motheye של SUHD. מדובר כאן בטכנולוגיית ציפוי שמצליחה להוריד 30% מהחזרי האור מהדור הקודם. החזרי אור הם אחת הסיבות המרכזיות לסנוור ולהורדת קונטרסט והשדרוג הזה מורגש מאוד בשטח. כאמור, כחצי מהמסכים של סמסונג מגיעים בגרסא מעוגלת – שיש לה יתרון בהחזרי האור כאשר מדובר בתאורה סביבתית מהצד, לעומת מסכים שטוחים שהם מצויינים כאשר החלון הוא צמוד יותר למסך.

מבחינת רזולוציה, מסכי QLED כמובן מכילים פאנלים של 4K בגדלים שונים (כולל 82" ו-88"), אבל השילוב עם שאר הטכנולוגיות הופך את גם את המסכים הענקיים האלה לאחידים ובעלי אותן יכולות כמו המסכים הקטנים יותר ללא פשרות משמעותיות.

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

כאמור QLED מגיע בגרסאות מעוגלות או שטוחות, כאשר מומלץ שהגרסא השטוחה תהיה תלויה בעוד שהגרסא המעוגלת תעמוד על השולחן. לחובבי המראה הנקי, מתקן חדש של סמסונג מאפשר תליה של שני סוגי המסכים בצמוד לקיר ללא עובי מורגש, כך שהם מרגישים כמו תמונה שתלויה על הקיר. כמובן שמומלץ בחום לשים מחבר חשמל בצמוד למסך בכדי להחביא את החשמל במצב של תליה. ולקינוח, שימוש בכבל השקוף והדקיק של הפייבר מאפשר העברה של כל הנתונים שהמסך צריך באופן שקוף ובלתי נראה – זה פשוט נראה כמו מסך שתלוי באוויר וזה כאשר קופסאת החיבורים יכולה להתחבא בתוך הארון.

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Q

סמסונג מציגה: דגמי 2017 בסימן Qהמסכים הושקו רשמית בישראל וצפויים להגיע תוך זמן קצר למעבדת הבדיקות שלנו. 

תודה ל-Forbes brand voice על חלק מהמידע לטובת מאמר זה.

לדיון בנושא: קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

11:00
  /  
13.07.2017
  
מאת: עפר לאור

1