'אל תשתפו אל תשתתפו' קמפיין חדש נגד אלימות ברשת

המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי משיק היום קמפיין למאבק באלימות ברשת ובמרכזו סרטון רשת בהשתתפות מפורסמים המקריאים תגובות ...


המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי משיק היום קמפיין למאבק באלימות ברשת ובמרכזו סרטון בהשתתפות מפורסמים המקריאים תגובות מרושעות שנכתבו כנגדם.

"איך אני שונא אותה תסתכלו על הברכיים שלה איזה מקומטות ומגעילות". זהו רק טוקבק פוגעני אחד, ועוד יחסית מעודן, מבין עשרות שסופגת פנינה רוזנבלום לאחר כל הופעה שלה בכלי התקשורת. רוזנבלום היא רק אחת משורה ארוכה של  מפורסמים שנרתמו לקמפיין למאבק באלימות ברשת של איגוד האינטרנט הישראלי שיושק היום בתל אביב. בסרטון שעלה לרשת, הם מקריאים תגובות מרושעות שנכתבו נגדם ברשת אותן הם רואים לראשונה על אתר הצילומים. התגובה של רובם קשה ואף מצמררת, חלקם נותרים ללא מילים ואחרים פורצים בבכי. המסר של הקמפיין והסרטון ברור – אם זה פוגע כך במפורסמים שרגילים לתגובות קשות כיצד זה משפיע על בני הנוער והילדים?  אף אחד לא חסין מפני פגיעה ברשת ואסור לשתף איתה פעולה גם לא בשיתוף או בלייק. המפורסמים שנרתמו לפרויקט הם: גל אוחובסקי, מרגול, פנינה רוזנבלום, חן טל, רני רהב, אורטל בן דיין, עדי שילון, איל שני, ליאור דיין, קותי סבג, יורן דוידי, עומרי חיון, נאור אורמיה, שון גיטלמן, מור סילבר, אנה זק ויהב טווסי.

לא ניתן עוד להתעלם ממימדי האלימות ברשת בישראל. במהלך שנת 2014 התקבלו במרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי 2395 פניות שקיבלו מענה אישי ועוד 25,294 גולשים ביקרו באתר (SAFE.ORG.IL ).כ-50% מהפניות עוסקות בפגיעות בילדים ובני נוער וה-50% האחרות עוסקות בפגיעות בגולשים מבוגרים אשר גם הם נפגעים ברשת (התפלגות הפניות והפונים דומה לשנת 2013). הפניות השכיחות ביותר לגבי אלימות ברשת הן: הפצות תמונות פוגעניות, התחזות והשתלטות על דפי פייסבוק והפצת פוסטים פוגעניים באפליקציית סיקרט ובפייסבוק.

'אל תשתפו אל תשתתפו' קמפיין חדש נגד אלימות ברשת

בפעילויות שנערכו השנה עם בני נוער ובהן נשאלו לגבי מה הכי מפחיד אותם ברשת, התשובה הייתה מפתיעה: חרם חברתי ומידור מקבוצות פייסבוק/ווטסאפ. ולא כפי שהיינו מצפים- פדופיליה או אבדן פרטיות.  נתונים שפורסמו לאחרונה על ידי המועצה לשלום הילד מאוששים את ההיקפים העצומים של האלימות ברשת ומהם עולה כי 45% מהילדים בגיל 10-17 דיווחו שנפגעו מאלימות מילולית ברשת. נתון מטריד נוסף שפורסם על ידי המועצה הוא שמרבית הילדים (77%) מעולם לא סיפרו לאיש על היותם קורבנות לאלימות באינטרנט. 

'אל תשתפו אל תשתתפו' קמפיין חדש נגד אלימות ברשת

אורנה היילינגר מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח: "מימדי האלימות ברשת בישראל גדלים בקצב  מדאיג משנה לשנה. אלימות זו מופנית אל נשיא המדינה אל המפורסמים וגם לכל ילד או נער שלישי בישראל.  איגוד האינטרנט פועל באינטנסיביות למען שמירת אופייה של הרשת כפתוחה וחופשית המאפשרת את חופש הביטוי. יחד עם זאת, אנחנו כאן גם כדי לנסות ולמנוע פגיעות באמצעות האינטרנט וכדי להגן ולטפל באלה הנפגעים ברשת. אנו קוראים לציבור להגיד לא לאלימות ברשת ולא לעמוד מהצד כאשר רואים פגיעה באחר, ובוודאי שלא לשתף ולא להשתתף בפגיעה באחר. אם ראיתם או חוויתם פגיעה, יש לאן לפנות וחייבים לטפל בכל גילוי אלימות בעולם הווירטואלי כפי שעושים לכל גילויי אלימות אחר."

המרכז לאינטרנט בטוח של איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל כשירות לציבור, קו תמיכה לפגיעות באינטרנט. צוות הקו הוכשר לייעץ לפונים ויפנה אותם לגורמים מקצועיים ויתמוך בכל פונה: ילדים ונוער, הורים, מבוגרים, אנשי מקצוע ומחנכים. 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע בנושאים: פריצה לחשבון דוא"ל/ פייסבוק, בריונות ברשת, קבוצות שנאה, ניסיון הונאה, דואר זבל (spam) , לשון הרע, תוכן פוגעני, התחזות וזיוף. לצד הפעלת הקו ישנם פעילות הסברה בנושא גלישה בטוחה בקרב הורים, מחנכים ובני נוער.

לדיון בנושא: 'אל תשתפו אל תשתתפו' קמפיין חדש נגד אלימות ברשת


7:00
  /  
11.01.2015
  
מאת: ניצן אדטו

1